donderdag 7 september 2017

Twee Belgische jongemannen opgepakt in Duitsland na aanranding

Twee Belgische jongemannen opgepakt in Duitsland na aanranding
Twee Belgische jongemannen (18 en 19) zijn dinsdagavond in het Duitse Kassel gearresteerd. Ze worden ervan verdacht een 33-jarige vrouw te hebben aangerand.
Lees verder

GETEST. Is een condoom van 6 euro beter dan een condoom van 10 eurocent?
Is een condoom van 6 euro beter en veiliger dan een condoom van 10 eurocent? In tegenstelling tot wat het immense prijsverschil zou doen vermoeden, niet. Dat blijkt uit een test van het Eén-programma 'Voor Hetzelfde Geld'. En toch zijn er verschillen tussen goedkope en dure condooms.
Lees verder

Sneeuwtapijt op skipiste Aspen krijgt vorm
Over minder dan twee maanden zullen de eerste skiërs hun ding kunnen doen op de nieuwe indoor skipiste Aspen. De eerste sneeuwvlokjes dwarrelen al naar beneden.
Lees verder

Mode op de groene loper tijdens Clinic Picnic
Voor de zesde keer op rij organiseert de Antwerpse winkel Clinic Store een heus mode-evenement. 10 september wordt de zogenaamde 'groene loper' uitgerold voor de Clinic Picnic.
Lees verder

2 doden op Sint-Maarten, Belgen in de Dominicaanse Republiek wachten op Orkaan Irma
Momenteel raast orkaan Irma over het Caraïbisch gebied. Deze krachtigste orkaan ooit in de Atlantische Oceaan liet op verschillende eilanden al een spoor van vernieling na. Hoe ervaren Belgen die in de regio op vakantie zijn het natuurgeweld? Van "we zijn heel ongerust en bang" tot "business as...
Lees verder

Vlaamse gemeente wil voorrang van rechts afschaffen
De Vlaams-Brabantse gemeente Glabbeek heeft een opmerkelijk voornemen: de voorrang van rechts volledig afschaffen op het eigen grondgebied. Mobiliteitsorganisaties VAB en Touring reageren met enige voorzichtigheid.
Lees verder

Nadal gunt killer van Goffin amper vijf games in kwartfinale US Open
Rafael Nadal heeft woensdag amper energie verspeeld om de halve finales van de US Open te bereiken. De Spaanse nummer één van de wereld maakte in zijn kwartfinale korte metten met de jonge Rus Andrey Rublev. Die had in de achtste finale nog David Goffin verslagen. Nadal won de partij in drie korte...
Lees verder

OPROEP. Twee doden op Sint-Maarten, Irma zet koers naar Florida
Irma, de krachtigste orkaan ooit in de Atlantische Oceaan, laat momenteel een spoor van vernieling achter in het Caraïbisch gebied, met windsnelheden tot 295 km/u. Verschillende eilanden, zoals Sint-Maarten, werden al getroffen, terwijl de orkaan koers zet richting de Amerikaanse staat Florida. De...
Lees verder

FIFA laat interland tussen Zuid-Afrika en Senegal herspelen na wedstrijdvervalsing door ref
Wereldvoetbalbond FIFA zal de wedstrijd tussen Zuid-Afrika en Senegal in de kwalificaties voor het WK voetbal 2018 in Rusland laten herspelen. Op 12 november 2016 won Zuid-Afrika met 2-1 van Senegal, maar de wedstrijd moet herspeeld worden omdat ze onrechtmatig beïnvloed werd door scheidsrechter...
Lees verder

Brandweer houdt noodoefening in ziekenhuis van Mol
In het chirurgisch daghospitaal van het H. Hartziekenhuis in Mol vond woensdagavond een brand- en evacuatieoefening plaats. Het was een gezamenlijke oefening van het ziekenhuis, het gemeentebestuur, de brandweer, het Rode Kruis en andere hulpdiensten.
Lees verder

Belgische motorrijder komt ten val in Italië, vliegt tegen vangrail en wordt dan aangereden: zwaargewond afgevoerd
Een Belgische motorrijder is in Italië, nabij de Oostenrijkse grens, zwaargewond geraakt. Hij kwam woensdagnamiddag ten val na een slippartij en werd daarna aangereden. De man is zwaargewond naar het ziekenhuis gevoerd.
Lees verder

Kusttram kijkt terug op recordzomer
De kusttram heeft met ruim vier miljoen passagiers een recordzomer achter de rug.
Lees verder

Deze 'harde tante' legt op 10 oktober ons land plat
België leerde Chris Reniers al eens kennen toen ze in april 2015 het land platlegde. En de voorzitter van de socialistische overheidsvakbond ACOD is rotsvast van plan dat kunstje in oktober over te doen. "We gaan al maanden op de koffieklets, maar wat levert dat op?"
Lees verder

Te koop: huis in Brusselse miljardairsbuurt voor 'amper' 2,5 miljoen
Er staat een huis te koop in Brussel. Het kost minstens 2,5 miljoen euro en dat is volgens kenners écht geen geld. Want het ligt in de duurste en exclusiefste straat van de hoofdstad: het Square du Bois, of Square des Milliardaires, zoals ze het in Brussel noemen.
Lees verder

Vervanging van oude Belgische F-16's: eerste aanbod van fabrikanten wordt donderdag verwacht
De drie fabrikanten van gevechtsvliegtuigen die nog in de running zijn om de verouderende Belgische F-16's te vervangen, hebben tot en met donderdag de tijd om een eerste aanbod over te maken aan het Belgische ministerie van Defensie. Drie staatsagentschappen vertegenwoordigen de fabrikanten.
Lees verder

Open VLD verwacht "nog steeds" dat Versnick ontslag neemt
"Geert Versnick heeft zijn ontslag zelf aangekondigd. Wij gaan er nog steeds van uit dat hij dat ook zal doen". Zo reageert Open VLD op het feit dat Versnick woensdag tijdens de Oost-Vlaamse provincieraad niet wilde herhalen dat hij effectief ontslag neemt als gedeputeerde.
Lees verder

Steeds meer files buiten de spitsuren
Tijdens de eerste zes maanden van 2017 zijn de filelengtes over de volledige dag gestagneerd of zelfs licht gedaald in vergelijking met 2016, door de afname van de structurele spitsfiles. Wel zijn de files tijdens de daluren (10 - 15 uur) toegenomen, zo blijkt uit de filebarometer van...
Lees verder

Uitspraken NSZ-voorzitter "betreurenswaardig en stigmatiserend"
"Betreurenswaardig en stigmatiserend." Zo bestempelt Els Keytsman, directeur van Unia, de uitspraken van NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. Mattheeuws vindt het normaal dat handelaars mensen van vreemde origine beter in de gaten houden omdat die groep statistisch gezien het meeste steelt....
Lees verder

Tweede zinkgat in enkele dagen tijd in Brussel: "Onze rioleringen zijn ondergrondse tijdbommen"
Voor de tweede keer in iets meer dan een week tijd is er een zinkgat opgedoken in het Brusselse Gewest. Eind augustus ontstond er nog een zinkgat van zes meter op zes in de buurt van het Centraal-station, nu werd de Leuvensesteenweg in Sint-Joost-ten-Node getroffen.
Lees verder

Tunnel in Brussel onder water na leidingbreuk: treinverkeer dagenlang onderbroken
Door een waterlek zal er dagenlang geen treinverkeer zijn tussen de stations Brussel-Noord en Brussel-Schuman. Dat bevestigt Infrabel-woordvoerder Fréderic Petit aan Het Nieuwsblad.
Lees verder