zaterdag 16 september 2017

Regering wil ‘zachte landingsbanen’ mogelijk maken

Regering wil 'zachte landingsbanen' mogelijk maken

De federale regering wil werk maken van zachte landingsbanen. Mensen met zware jobs die na hun zestigste minder gaan werken, zouden in ruil een premie van hun werkgever krijgen waarop geen sociale lasten worden betaald.

Lees verder

Pijnlijke communicatie besmeurt pensioencompromis

Is er nu een akkoord of niet? Nadat CD&V en Open VLD gisterenavond verheugde boodschappen verkondigden - 'nee, de werkloze 50-plusser is niet de dupe' -, torpedeerde de N-VA vanmorgen het positivisme. Een zichtbaar verveelde Michel moest ingrijpen. Conclusie? De verstrenging is momenteel van tafel, ze kán er terug opkomen maar in de praktijk zal dat wellicht niet gebeuren.

Lees verder

Verdachte opgepakt voor diefstal van drie mobiele werfkranen

De politie in Frankrijk heeft donderdag een verdachte opgepakt van de diefstal van drie grote mobiele werfkranen op de terreinen van een bedrijf in Zelzate. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Lees verder

Kartel SP.A-Groen trekt verkiezingsjaar op gang in Gent

Onder de vlag 'team Gent' starten SP.A en Groen aan de opmaak van hun programma. Nog niet de echte campagne, wel de pre-campagne. 'De bedoeling is om ook niet-leden te betrekken', zegt kandidaat-burgemeester Rudy Coddens (SP.A).

Lees verder

Slachtoffers aanslagen Stockholm, Barcelona en Brussel krijgen overheidssteun

De aanslagen in Stockholm en Barcelona en Brussel (25/8) zijn door de overheid erkend als daden van terrorisme. Daardoor kunnen de slachtoffers of hun naasten financiële steun kunnen krijgen.

Lees verder

Prins Laurent stuurt ziektebriefje naar premier

Premier Charles Michel heeft prins Laurent nog altijd niet kunnen verhoren na diens omstreden bezoek aan de Chinese ambassade. Dat bevestigt de woordvoerder van de premier.

Lees verder

De gasswitch in België. Wanneer komt u aan de beurt?
Vanaf 2018 begint in ons land de omschakeling van 1,6 miljoen gasverbruikers. Of zowat de helft van alle gasverbruikers in ons land. Dat is onvermijdelijk omdat Nederland vanaf 2030 geen aardgas meer exporteert naar ons land.
Lees verder

Dubbeldekker maakt noodlanding op Spoor Oost in Antwerpen

Een vliegtuigje heeft vrijdagavond in Spoor Oost in Borgerhout een noodlanding moeten maken. Niemand raakte gewond.

Lees verder

Vrouw bevallen langs autosnelweg

Deze middag is op de pechstrook van een autosnelweg in Oost-Vlaanderen een vrouw bevallen. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder

Beersel kondigt rampenplan af voor zware brand in loods

Door een zware brand in een loods waar asbest in aanwezig is, is het gemeentelijk rampenplan in het Vlaams-Brabantse Beersel afgekondigd. De buurtbewoners worden geëvacueerd, automobilisten wordt aangeraden hun ramen gesloten te houden.

Lees verder

Vrouw met nikab op Brussels Airport teruggestuurd

Een Deense vrouw is op Brussels Airport teruggestuurd omdat ze haar nikab niet wou afdoen voor een identiteitscontrole. Dat bevestigt de federale politie. 'Mensen die we niet kunnen identificeren, kunnen we niet toelaten tot de Schengenzone', klinkt het.

Lees verder

Crevits mikt op 40 richtingen duaal leren
Het duaal leren komt van de grond. Maar er blijven nog knelpunten. 'De focus moet meer naar de technische richtingen.'
Lees verder

Drie lichtgewonden bij treinongeval in station Antwerpen-Centraal

In het Centraal Station in Antwerpen heeft vrijdagavond een treinongeval plaatsgevonden. 'De trein reed het station binnen en kon niet op tijd stoppen', zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de lokale politie. Drie personeelsleden raakten lichtgewond.

Lees verder

'We worden kwetsbaarder voor druk van politici'
De directeur van het kritische Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) is furieus. Hij vreest voor de onafhankelijkheid van zijn onderzoekers.
Lees verder

België geeft geld voor cholerabestrijding in Haïti

België gaat 350.000 dollar (292.000 euro) toekennen aan het het speciale trustfonds van de Verenigde Naties voor de strijd tegen cholera in Haïti.

Lees verder

Reynders wil besparen op regering Franse gemeenschap

Vicepremier Didier Reynders (MR) wil dat de Franse gemeenschap enkel nog geleid wordt door ministers van het Waalse en Brusselse gewest. Dat zegt hij zaterdag in een interview met Le Soir. 'Ik weet niet wat ministers van de Franse gemeenschap 's ochtends denken als ze zich scheren, maar in elk geval niet aan wat ze in de loop van de dag zullen doen', zegt hij met een boutade.

Lees verder

Pas eind volgende week beterschap

Er zijn zaterdagochtend al buien aan zee, die onweerachtig kunnen zijn. Elders is het het veelal droog maar kunnen er in de loop van de dag ook een aantal buien tot stand komen met daartussen ruimte voor de zon. Het blijft fris met maxima rond 11 graden op de Ardense Hoogten en rond 15 graden elders in het land.

Lees verder

Extra controle voor artsen die te veel ziektebriefjes uitschrijven

Dokters die uitzonderlijk veel mensen op ziekteverlof sturen, zullen zich daarvoor moeten verantwoorden. Wie geen goede uitleg heeft, zal enkele maanden lang van nabij worden opgevolgd. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) hoopt op die manier het aantal langdurig zieken te beperken.

Lees verder

Duizenden aanwezigen op begrafenis burgemeester Moeskroen

In Moeskroen hebben zaterdagochtend duizenden mensen de begrafenis van de vermoorde burgemeester Alfred Gadenne bijgewoond. Talrijke politieke figuren tekenden present, onder wie premier Charles Michel, cdH-voorzitter Benoît Lutgen en PS-voorzitter Elio Di Rupo.

Lees verder

Bomen langs Antwerpse Charlottalei geveld

De 54 kastanjelaren op de Charlottalei zijn zaterdagmorgen -na een lang aanslepende zaak- gekapt. Vrijdagavond kwamen nog enkele tientallen mensen samen voor een 'stille getuigenis' voor de zestig jaar oude bomen, maar zaterdagmorgen vanaf 7.30 uur gingen ze tegen de grond.

Lees verder