dinsdag 12 september 2017

Premier op zoek naar 60 miljard

Premier op zoek naar 60 miljard

Premier Charles Michel (MR) wil in december alle regeringen van ons land samenbrengen voor een thematisch overlegcomité over het investeringspact. Dat unicum moet volgens hem 'een turbo' op de investeringen in ons land zetten. Voor de zomer van 2018 moet er een uitgewerkt pakket voorstellen liggen.

Lees verder

Bourgeois: 'Confederalisme blijft topprioriteit'

Vlaams minister-president Geert Bourgeois benadrukt dat het confederalisme een topprioriteit blijft voor N-VA. Hij reageert daarmee op het nieuws dat zijn partij zonder communautaire agenda naar de parlementsverkiezingen van 2019 trekt. Bourgeois, die mee aan de wieg van de partij stond, benadrukt het verschil tussen strategie en inhoudelijke prioriteiten.

Lees verder

'Mogelijk 80 miljoen auto's minder in Europa tegen 2030'

Het Europese wagenpark kan tegen 2030 met 80 miljoen eenheden verminderen, een gevolg van het succes van het autodelen. Dat zegt het adviesbureau PwC maandag.

Lees verder

De Wever: 'Wij veranderen helemaal niet van strategie'

De N-VA steekt het communautaire verhaal niét in de diepvries. Dat verklaarde partijvoorzitter Bart De Wever maandagavond voor de camera van Terzake. 'Wij veranderen helemaal niet van stategie. Confederalisme is de essentie van onze partij en dat blijft zo. Alleen is de vraag hoe je zoveel mogelijk kiezers overtuigt om aan die essentie te kunnen voldoen.'

Lees verder

Burgemeester Moeskroen dood aangetroffen aan kerkhof

Alfred Gadenne, de CDH-burgemeester van Moeskroen, is dood aangetroffen aan de begraafplaats recht tegenover zijn woning. Volgens Franstalige media werd hij doodgestoken.

Lees verder

Vrouw brengt per ongeluk 32.000 euro naar containerpark

Een vrouw uit het Oost-Vlaamse Stekene is ontsnapt aan een financieel drama. Per ongeluk dumpte ze een immense geldsom in het containerpark van haar thuisgemeente. Als bij wonder werd het waardevolle afval nog niet verwerkt. Vier chauffeurs van de afvalintercommunale MIWA brachten uiteindelijk redding.

Lees verder

Shoppers geven pakjes niet graag uit handen

Een fietskoerier neemt je pakjes en zakjes over en brengt ze naar je huis, zodat je onbekommerd verder kunt winkelen. Handenvrij shoppen leek een leuk idee maar nadat het een half jaar uitgeprobeerd was in Mechelen, bleek het amper aan te slaan. Slechts weinig winkelende mensen maakten er geregeld gebruik van. Een enquête leerde dat ze de dienst wel kenden en waardeerden maar dat ze er geen behoefte aan hadden. 'Pakjes meedragen blijkt een deel van de winkelbelevenis', oordeelt Freya De Muynck. 'Mensen doen daar blijkbaar niet graag afstand van.'

Lees verder

Kwart goederentransporten in steden kan per fiets

De fietskoerier oogt vandaag nog als een sympathieke idealist. Maar het potentieel in de sector is groot: tot een kwart van de gemotoriseerde stedelijke trips voor goederenvervoer, zou met de (bak)fiets kunnen gebeuren.

Lees verder

Regering maakt werk van stukje 'gewapend bestuur'

Jambon en Geens willen lokaal lik-op-stukbeleid waarbij burgemeesters net als in Nederland meer slagkracht hebben om misdaad aan te pakken.

Lees verder

Opnieuw slachthuis onder vuur voor mishandeling

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft undercoverbeelden gemaakt die opnieuw wantoestanden in een Belgisch slachthuis aantonen. De organisatie legde met een verborgen camera vast hoe runderen in een slachthuis van de groep Verbist in Izegem zwaar worden mishandeld.

Lees verder

Buien en felle rukwinden op komst

De herfst lijkt al helemaal in het land. Dinsdag is het wisselend bewolkt met buien. Geleidelijk wordt het in het westen droger met bredere opklaringen, maar in het oosten blijft de kans op buien bestaan. Ondertussen zijn er ook stevige rukwinden.

Lees verder

Ben Weyts laat slachthuis Izegem sluiten

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) laat het in opspraak gekomen slachthuis in Izegem sluiten na controle door de Inspectie Dierenwelzijn. Dat bevestigt zijn woordvoerder Jeroen Tiebout.

Lees verder

Waar blijven verplichte camera's op de slachtvloer?

Een half jaar nadat een undercoverreportage de wrede behandeling van varkens in het slachthuis van Tielt blootlegde, komt opnieuw een slachthuis onder vuur te liggen voor dierenmishandeling. De pijnpunten van het controlesysteem zijn nochtans gekend.

Lees verder

'Moord op burgemeester Moeskroen was wraakactie'

De man die verdacht wordt van de moord op de burgemeester van Moeskroen zou de zoon zijn van een vrijwillige brandweerman die voor de stad Moeskroen gewerkt heeft. De vader stapte twee jaar geleden uit het leven nadat hij ontslagen was. Zijn zoon zou burgemeester Alfred Gadenne vermoord hebben uit wraak.

Lees verder

Zo zal de lichtput op het Antwerpse Operaplein er volgend jaar uitzien
Nog een jaar, zolang zal nog gewerkt worden aan het premetrostation Opera. Als alle werken volgens de planning verlopen, gaat dan het premetrostation Opera weer open en kan u de lichtput bewonderen. Inmiddels werd er voor de nieuwsgierigen een Virtual Reality-video gemaakt. De beelden werden al massaal bekeken op sociale media.
Lees verder

Izegems slachthuis kwam eerder al in vizier inspectiediensten

Bij het slachthuis in Izegem dat in opspraak kwam na een undercoverreportage van Animal Rights werden al eerder inbreuken vastgesteld door de Inspectie Dierenwelzijn. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft het slachthuis inmiddels gesloten.

Lees verder

Broeders van liefde houden voet bij stuk

De Belgische tak Broeders van Liefde blijft achter euthanasiestandpunt staan. Die visie strookt met de leer van de Katholieke Kerk, luidt het officieel. Ook over euthanasie bij psychiatrische patiënten die niet terminaal zijn blijft het standpunt ongewijzigd.

Lees verder

Schrapt u vlees uit menu na gruwelijke beelden?
Dierenrechtenorganisatie Animal Rights legde met een camera vast hoe runderen in het slachthuis van de groep Verbist zwaar werden mishandeld. 'Deze schokkende filmpjes uit slachthuizen kunnen een katalysator zijn om vegetariër te worden', zegt Tobias Leenaert, oprichter van Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA). Maar laat u vlees links liggen na nieuwe gruwelijke beelden?
Lees verder

Huurhuis verandert in stort: 'We zitten met de handen in het haar'

Bergen rommel, een half afgebrande zolder en resten van een cannabisplantage. Dat is wat huisbaas Marcel Teugels (82) uit het Vlaams-Brabantse Londerzeel te zien kreeg in zijn huis dat hij verhuurde.

Lees verder

Rechter beslist: bomen Charlottalei mogen worden gekapt

De lang aanslepende zaak rond de bomen op de Charlottalei is ten einde. De kortgedingrechter besliste dat het buurtcomité de zaak te laat heeft aangepakt. Het district Antwerpen kan dus overgaan tot de kap.

Lees verder