vrijdag 8 september 2017

Opnieuw groot zinkgat in Brussel

Opnieuw groot zinkgat in Brussel

Er is opnieuw een zinkgat opgedoken in Brussel. Een week na het kardinaal Mercierplein is de Leuvensesteenweg in Sint-Joost-Ten-Node aan de beurt.

Lees verder

Man die agenten aanviel met mes: 'Heb grote fouten begaan maar ben geen terrorist'

Hicham Diop had een oncontroleerbare woedeaanval toen hij in 2016 twee agenten aanviel in Schaarbeek, die onder meer zou veroorzaakt zijn door de medicatie die hij nam. Dat verklaarde de man voor de correctionele rechtbank. Na de feiten had Diop nog verklaard dat hij een soldaat van Islamitische Staat (IS) was en dat hij handelde uit wraak tegen de politie.

Lees verder

92-jarige vrouw haalt slag thuis: airshow van Willy Naessens gaat niet door

De airshow die Willy Naessens wilde organiseren tijdens het BK Mennen in het Oost-Vlaamse Elsegem is geannuleerd na protest van twee buren. 'Ik vind het enorm jammer', reageert de ondernemer en paardenliefhebber, die uiteraard wel iets anders in petto heeft voor de bezoekers.

Lees verder

Gratis kijken: 100 euro voor elk Waals gezin

K'tching. Honderd euro erbij voor elk Waals gezin met een tv-scherm. Zestien jaar na Vlaanderen schaft ook Wallonië het kijk- en luistergeld af. Ook voor de meer vermogenden heeft de nieuwe coalitie lekkers.

Lees verder

Verdachte opgepakt voor het geweld tegen politieagenten in Borgerhout

In Antwerpen is een 20-jarige verdachte opgepakt voor het geweld tegen politieagenten in Borgerhout vorige vrijdag. Dat zegt het parket.

Lees verder

'Ik droom ook al jaren van speciale beenprotheses'

Een crowdfundingcampagne moet Hannelore Vens, de jonge vrouw die in het programma 'Over winnaars' Machu Picchu beklom, elektronische beenprothesen bezorgen. 'Een nobel gebaar, maar pijnlijk voor de anonieme helden die alweer in de kou blijven staan', reageert Kristien Smet.

Lees verder

Deze vuilniskar heeft geen chauffeur

Volvo heeft een zelfrijdende vuilniswagen gebouwd waarbij geen chauffeur meer nodig is, maar enkel nog een ophaler om de vuilnisbakken aan de wagen te hangen en leeg te maken. Volvo test de vuilniswagens voorlopig enkel op een gesloten cricuit, want zelfrijdende voertuigen mogen wettelijk gezien nog niet op de openbare weg.

Lees verder

Dennis Black Magic naar cel voor zedenfeiten

De correctionele rechtbank van Oudenaarde heeft Dennis 'Black Magic' Burkas, die beschuldigd werd van zedenfeiten met twee minderjarige meisjes, veroordeeld tot 18 maanden cel. Dat bevestigt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge.

Lees verder

DéFI grote winnaar van schandalen in Franstalig België

Olivier Maingain en zijn partij DéFI komt als grote winnaar uit de politieke crisis in Franstalig België. De PS boet zwaar in aan populariteit, terwijl het CDH voor zichzelf de doos van Pandora lijkt te hebben geopend toen het aankondigde niet meer met de Franstalige socialisten te willen regeren.

Lees verder

Dedecker vrijgesproken van laster aan Vande Lanotte

Jean-Marie Dedecker is ook in beroep vrijgesproken van beschuldigingen van laster en eerroof aan het adres van Johan Vande Lanotte, de burgemeester van Oostende. Dat heeft het hof van beroep in Gent beslist. Dedecker had Vande Lanotte beschuldigd van belangenvermenging in het dossier van het groenestroombedrijf Electrawinds en E-port.

Lees verder

Fileleed ook vanwege de vele bestelwagens

Vandaag zijn er maar liefst 700.000 bestelwagens ingeschreven in ons land, dat zijn er ongeveer 50.000 meer dan drie jaar geleden. De grote toename is volgens experts te wijten aan onze nieuwe manier van winkelen, waarbij we allemaal online shoppen en onze pakjes aan de deur laten leveren.

Lees verder

Politie slaat alarm over Antwerpse cocaïnemaffia

De cocaïnesmokkel in de Antwerpse haven lijkt niet meer te stuiten. De federale politie slaat alarm. Gevreesd wordt dat de drugscriminelen infiltreren in strategische sectoren als politie, douane en justitie.

Lees verder

Geen cola of Fanta meer in schoolautomaten

Ten laatste tegen eind volgend jaar zal in geen enkele middelbare school nog suikerhoudende frisdrank worden verkocht. Dat belooft de Europese frisdranksector. Ze pakt daarmee Vlaanderen in snelheid, want hier was het plan om pas tegen 2021 alles te bannen.

Lees verder

Regering dwingt bedrijven sneller belastingen te betalen

De regering-Michel verdriedubbelt de boete die bedrijven moeten betalen als ze hun belastingen niet vooraf betalen. Dat krikt de belastinginkomsten op en helpt de begroting, zo schrijft De Tijd vrijdag.

Lees verder

Termont over Homans: 'Dit is een minister onwaardig'

Gents burgemeester Daniël Termont is niet te spreken over de vernietiging van 508 ambtenarenbenoemingen door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans.

Lees verder

22.000 Belgische gepensioneerden leven in Frankrijk

Meer dan 200.000 mensen over de hele wereld ontvangen een pensioen van de Belgische staat. Dat blijkt uit cijfers van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) in antwoord op een schriftelijke vraag van Kamerlid Gautier Calomne (MR). Zowat 22.000 onder hen brengen hun oude dag door in Frankrijk, bericht La Libre Belgique vrijdag.

Lees verder

Gentse zakenvrouw schenkt 90.000 euro voor protheses Hannelore

Een Gentse zakenvrouw, die anoniem wil blijven, heeft 90.000 euro geschonken voor elektronische protheses voor Hannelore Vens, de jonge vrouw die in het programma 'Over winnaars' Machu Picchu beklom

Lees verder

Soedan stuurt ambtenaren voor Maximiliaanpark

De combinatie van politie-acties en opvang voor de meest kwetsbaren moet de aanwas van vluchtelingen in de Brusselse Noordwijk stoppen. Ook Soedan belooft zijn duit in het zakje te doen.

Lees verder

Ook volgende week geen treinen tussen Brussel-Noord en Brussel-Schuman

Ook volgende week zal in de beide richtingen tussen de stations Brussel-Noord en Brussel-Schuman nog geen treinverkeer mogelijk zijn, zegt Infrabel-woordvoerder Frederic Petit vrijdagochtend. Alles wordt in het werk gesteld om de sporen tegen maandag 18 september weer in orde te krijgen.

Lees verder

Vandeput heeft twee vogels in de hand en één in de lucht

De Fransen krijgen voorlopig geen 'oui' van minister Vandeput voor hun poging om via een binnenweg de Belgische F-16's te vervangen. Vandeput reageert diplomatisch, maar juridische en politiek lijkt een 'non' onvermijdelijk.

Lees verder