zaterdag 9 september 2017

Open Monumentendag, Nieuwe kazerne Brandweerzone Centrum, ...

Open Monumentendag
Zondag 10 september
 

Op zondag 10 september openen erfgoedsites in heel Vlaanderen hun deuren voor het grote publiek tijdens de 29ste editie van Open Monumentendag. Naast heel wat andere interessante locaties, kunt u die dag maar liefst vijf projecten van sogent - het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf - bezichtigen.

Ontdek er alles over

Brandweerzone Centrum heeft nieuwe post in Melle
Brusselsesteenweg 148, 9090 Melle
 

Brandweerzone Centrum is een kazerne rijker. In Melle werd een duurzame nieuwbouw geopend. De 'brandweerpost Melle' brengt de voormalige beroepspost Oost/Gentbrugge en het vrijwilligerskorps van Melle samen in een gebouw. De Stad Gent, Gemeente Melle en Brandweerzone Centrum sloegen de handen in elkaar om een nog betere dienstverlening voor de burger te kunnen garanderen.

Lees er meer over

Gent heeft eigen deelfietsensysteem: Trapido
 

Gent treedt bij in het rijtje van steden met een deelfietsensysteem. Met de Trapido-deelfietsen voorziet de Stad een extra alternatief om van de belangrijkste park-and-rides naar het centrum te rijden. De deelfiets weegt amper meer dan een gewone stadsfiets, telt 7 versnellingen, heeft een modern design en is makkelijk aan te passen aan de lengte van de gebruiker.

Lees er alles over

Geboorteaangiftes nu mogelijk in elke Gentse materniteit
 

Goed nieuws voor alle kersverse mama's en papa's: vanaf nu kunt u uw pasgeboren baby in elke Gentse materniteit aangeven. AZ Maria Middelares maakt het rijtje compleet.

Kom er alles over te weten

Gent houdt goed stand tijdens toeristisch moeilijk 2016
 

Volgens de cijfers van de FOD Algemene Directie Statistiek, waren er in 2016 in Gent 998.620 overnachtingen. Dat is een daling van 5,5% t.o.v. 2015, maar vergeleken met andere kunststeden is dat slechts een beperkte afname. In het licht van de terroristische aanslagen in 2016 kunnen we stellen dat Gent het niet slecht deed op toeristisch vlak.

Bekijk nog enkele cijfers

Koningin Maria-Hendrikaplein voortaan pak veiliger voor voetgangers en fietsers
 

Op het Koningin Maria-Hendrikaplein werden maatregelen uitgevoerd om de loop- en fietslijnen een stuk veiliger en leesbaarder te maken. In de toekomst volgen bovendien nog extra aanpassingen in functie van de veiligheid van de vele duizenden verkeersgebruikers in de stationsbuurt.

Bekijk alle maatregelen

Bibliotheek de Krook: vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs
Miriam Makebaplein 1
 

Omdat elk kind kennis zou kunnen maken met de bib voorziet Bibliotheek De Krook een uitgebreid aanbod voor scholen. Dit schooljaar werd het scholenaanbod vernieuwd met onder meer een nieuwe spaarkaart. Jaarlijks wordt er een prijs verloot onder alle jonge lezertjes die een volle spaarkaart binnen brengen. Nil Tarragona mocht zijn Willie Wonkaprijs komen ophalen.

Lees meer

Meer nieuws?

Dit is slechts een greep uit onze berichten. Bekijk het volledige overzicht op de website.

Ga naar het nieuwsoverzicht

 
 
Gentinfo
 

Gentinfo is hét centrale aanspreekpunt voor informatie over het stadsbestuur en de stadsdiensten.

09 210 10 10
maandag tot zaterdag
van 8 tot 19 uur
gentinfo@stad.gent
 
Week van de Gentse Sportclub
 

Welke sportclub zit u als gegoten? Gentse volwassenen, senioren, kinderen en jongeren: iedereen die gebeten is door de sportmicrobe, kan tijdens de 'Week van de Gentse Sportclub' gratis en vrijblijvend deelnemen aan een training, een initiatie of een demowedstrijdje bij een van de 71 deelnemende sportclubs.

 
 
Dienst Communicatie

Botermarkt 1
9000 Gent
09 266 52 92
communicatie@stad.gent
https://stad.gentUitschrijven - Uw profiel aanpassen