zaterdag 16 september 2017

OdeGand, Gent Autovrij, Sluikstort meldingsapp, ...

OdeGand
Zaterdag 16 september
 

Vandaag wordt Gent opnieuw ondergedompeld in een enorme portie magie. Kom met het hele gezin genieten van dit uitzonderlijk muziekfeest op en langs het water! Het decor van sprookjesachtige kanalen en gezellige hoekjes maakt de beleving van OdeGand een genot voor oren en ogen.

Ontdek het programma

Meldingsapp sluikstort
 

Als u een sluikstort ziet, kunt u dat voortaan melden via de meldingsapp sluikstort. Heel eenvoudig: u duidt op een kaartje de locatie aan, beantwoordt enkele vragen, neemt een foto en verstuurt de melding. IVAGO zorgt voor de rest.

Lees er alles over

Gent Autovrij
Zondag 17 september
 

Zondag 17 september vindt naar jaarlijkse traditie de autovrije dag plaats, met dit keer een verkeersvrije fly-over als blikvanger. Maar uiteraard is de B401 niet het enige autovrije gebied. Van 10 tot 18 uur wordt een groot stuk van de binnenstad afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Kom eens langs en neem deel aan tal van duurzame activiteiten.

Bekijk het programma

Nieuwe ombudsvrouw: Helena Nachtergaele
 

Kent u de nieuwe Gentse ombudsvrouw al? Helena Nachtergaele is de opvolgster van Rita Passemiers, die op 1 augustus met pensioen ging na 20 jaar als ombudsvrouw in Gent. Het gaat om een mandaatfunctie van zes jaar. 

Lees meer over Helena

'Fietsen zonder leeftijd' dankzij drie triofietsen
Dienstencentrum Speltincx - Meersemdries 4, 9050 Gentbrugge
 

Veel senioren hebben vroeger vaak gefietst en missen die ervaring: genieten van de natuur en de buitenlucht, een frisse neus halen, de wind die door het haar speelt. Dankzij deze drie gloednieuwe riksja's van De Fietsambassade Gent kunnen ze dat allemaal opnieuw beleven!

Kom er alles over te weten

Waar ligt de Gentse student wakker van?
 

De Arteveldehogeschool peilde in opdracht van de Stad Gent naar de mening van studenten in Gent over 9 verschillende thema's. 2.690 studenten vulden een online enquête in, genoeg voor een representatieve steekproef. Het stadsbestuur kan nu met de resultaten aan de slag om Gent nog meer kind- en jeugdvriendelijk te maken.

Bekijk de resultaten

Gent lanceert 3D-stadsspel
 

Op de eerste dag van de Internationale Jaarbeurs, vandaag 16 september, lanceert de Stad Gent het 3D-stadsspel '3D-Citygame-Ghent'. Uniek aan deze digitale spelomgeving is dat ze gemaakt werd samen met bewoners. Het resultaat is een online drie-dimensioneel spel dat u via internet of met een VR-bril kunt spelen.

Lees meer

Straatkunstfestival SORRY, NOT SORRY
Zaterdag 23 en zondag 24 september
Oude Dokken
 

Muurschilderingen van internationale en lokale artiesten, een kunstenparcours op en rond het water, skate en graffiti jams, workshops, slam poetry en concerten: SORRY, NOT SORRY palmt de Oude Dokken in als openluchtatelier en expositieruimte voor de meest uiteenlopende vormen van straatkunst.

Ontdek alle info

Warme Stad Gent: partner TEJO Gent breidt gratis dienstverlening uit
Tejohuis - Nieuwland 65, 9000 Gent
 

Therapeuten voor Jongeren Gent (TEJO) breidt zijn openingsuren uit. Daardoor kunnen nog meer kinderen en jongeren van 10 tot 20 jaar gratis en anoniem therapie krijgen. TEJO is partner van het project 'Warme Steden', dat het mentale welzijn en de veerkracht van kinderen en jongeren wil versterken.

Bekijk alle info

Meer nieuws?

Dit is slechts een greep uit onze berichten. Bekijk het volledige overzicht op de website.

Ga naar het nieuwsoverzicht

 
 
Gentinfo
 

Gentinfo is hét centrale aanspreekpunt voor informatie over het stadsbestuur en de stadsdiensten.

09 210 10 10
maandag tot zaterdag
van 8 tot 19 uur
gentinfo@stad.gent
 
Wedstrijd: De warmste daad van Gent
 

Een warme daad is goud waard! Nog tot en met 20 september kan iedereen tussen 12 en 25 jaar die een warme daad doet en daar een foto van neemt, een citytrip winnen ter waarde van max. 5000 euro! Een actie tegen pesten, complimentjes uitdelen op straat, … Alle initiatieven die een warm engagement aantonen, maken kans op de prijs. Doe mee aan de wedstrijd

 
 
Dienst Communicatie

Botermarkt 1
9000 Gent
09 266 52 92
communicatie@stad.gent
https://stad.gentUitschrijven - Uw profiel aanpassen