Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

donderdag 7 september 2017

[Nieuwsbrief van de stad Herentals] Schepencollege van 5 september 2017

stad Herentals

Nieuwsoverzicht

Nieuwe vacatures bij het stadsbestuur

Het stadsbestuur heeft vijf nieuwe vacatures. We zijn op zoek naar een afdelingshoofd sport, jeugd & internationale samenwerking, een diensthoofd cultuur & toerisme, een expert stedenbouw, een teamleider omgeving en een meewerkend ploegbaas groen. Solliciteren voor al deze functies kan tot en met 20 september 2017. Meer bijzonderheden over de verschillende functies, de aanwervingsvoorwaarden en de selectieprocedure vindt u op de pagina www.herentals.be/vacatures.

Historische krant online beschikbaar voor iedereen

Goed nieuws voor wie opzoekingen doet naar het leven van vroeger of voor wie gewoon graag met zijn neus in het oude nieuws zit. Het stadsarchief digitaliseerde de jaargangen 1876 tot en met 1928 van het Nieuws-en-Advertentieblad, een historische krant uit Herentals. Dankzij een samenwerking met de erfgoedcel k.ERF en de erfgoedcel Kempens Karakter kunt u deze historische nieuwsberichten nu doorzoeken op de krantenbank www.kempensekranten.be.

De waardevolle collectie van het Nieuws-en-Advertentieblad is geen eigendom van de stad maar werd bij het archief in bewaring gegeven. Bent u zelf eigenaar van interessant erfgoed waarvan u het brede publiek deelgenoot wilt maken, dan behoort een samenwerking met het stadsarchief zeker tot de mogelijkheden. U kunt erfgoed schenken, in bewaring geven, maar misschien ook laten digitaliseren of op een andere manier vrijgeven.

G-sportdag

Bewegen is gezond en leuk, ook voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Daarom organiseert het stadsbestuur samen met enkele sportclubs uit de regio een G-sportdag. Die vindt plaats op zaterdag 14 oktober. Jong en oud kan er gratis kennismaken met verschillende sporten. In de voormiddag vinden alle activiteiten plaats in sportcomplex De Vossenberg. In de namiddag trekken de sporters naar het Netepark of naar bowling Het Ven. U kunt inschrijven voor een hele of halve dag. Komt u een hele dag mee sporten, dan moet u zelf zorgen voor vervoer tussen de verschillende locaties. Inschrijven kan via www.herentals.be/g-sport. Let op: voor elke deelnemer moet er ook een begeleider aanwezig zijn.

Fakkeltocht tegen armoede

Op dinsdag 17 oktober, de werelddag van verzet tegen armoede en uitsluiting, organiseert vzw De Fakkel samen met SPAAK, De Dorpel en enkele andere armoedeverenigingen een fakkeltocht door de straten van Herentals. Het officiële gedeelte start om 19 uur in de foyer van cc 't Schaliken. De fakkeltocht zelf start om 20 uur. Omdat de activiteit ten voordele van een goed doel is, kunnen de organisatoren die avond gratis gebruik maken van de foyer van cultuurcentrum 't Schaliken.

Fit met je kind

Hebt u kinderen tussen de drie en vijf jaar oud? Doe dan mee met 'Fit met je kind'. Met dit nieuwe project wil het stadsbestuur ouders aanzetten om samen met hun kinderen te bewegen en gezond te eten. Het project bestaat uit vijf sessies rond beweging en drie sessies rond gezonde voeding. Zo kunt u onder meer samen dansen, zwemmen en een kookworkshop volgen. Inschrijven kan vanaf maandag 9 oktober om 17 uur via www.herentals.be/fit-met-je-kind. Eén sessie kost 3 euro per ouder-kindkoppel. Wie een Vrijetijdspas heeft, betaalt 1 euro. Als u zich voor vijf of meer sessies inschrijft, wordt u beloond met een zwembeurt in het Netepark.

Op dinsdag 7 november zijn alle ouders welkom op de voordracht Gezond opgroeien. Die vindt plaats in Campus Spiegelfabriek (Lierseweg 132) en start om 20 uur. Een diëtist legt uit waarom veel kinderen hun neus ophalen voor gezonde voeding zoals groenten en vis en waarom snoep en frietjes er wel gemakkelijk ingaan. U staat stil bij wat gezond eten en bewegen betekent voor kinderen en wat u hier als ouder aan kunt doen. De toegang is gratis.

 7 september 2017

 
Stad Herentals | Augustijnenlaan 30 | 2200 Herentals | T 014-28 50 50 | F 014-21 78 28 | info@herentals.be
 

Ik wil mij uitschrijven op de nieuwsbrief.