vrijdag 15 september 2017

Nieuwsbrief van de bib

Nieuwsbrief van de bib - vrijdag 15 september 2017
Volg ons op:

Sluit je aan bij onze leesclub voor kinderen (KJV)

Binnenkort start het nieuwe leesjaar van onze leesclub KJV. Vanaf woensdag 11/10 kunnen de eerste boekjes opgehaald worden. Meer informatie over KJV (kinder- en jeugdjury Vlaanderen), de bijeenkomsten en boeken vind je op ons portaal (leesclub KJV)onze KJV-blog en facebook. Er zijn leesgroepen van de tweede kleuterklas tot het tweede middelbaar. Samen met leeftijdsgenoten kom je vier of vijf keer bijeen om de boeken te bespreken. Inschrijven bij voorkeur voor 20 september, aan de balie of via dit formulier.

Boekvoorstelling Jan Beirens: Knokke, rendez-vous met m'n eerste ezel.

Jan Beirens werd vooral bekend toen hij als rechter veroordeeld werd. Hij werd vrijgesproken en verwerkte zijn ervaringen in het boek ‘Boete zonder schuld: rechter achter de tralies’. Ook zijn tweede boek handelt over het rechtssysteem in ons land. Eind vorig jaar verscheen ‘Knokke, rendez-vous met m’n eerste ezel’, waarin hij allerlei jeugdherinneringen en anekdotes verwerkt heeft over het opgroeien in een badstad. Zaterdag 23/09 (10:00) komt hij zijn boek voorstellen en kan je kennismaken met deze boeiende man.

Binnenkort vind je de boeken (volwassenen fictie) bijeen per genre

Op zoek naar een waargebeurd, romantisch, spannend of fantasy-boek? De bib helpt je graag op weg met genre-etiketten op de rug van het boek. Om de genrelezer nog meer te helpen, zal de Bredense bib dit najaar deze boeken groeperen, net als bij de collectie films. Ben je niet zeker waar je moet zoeken? Je kan in onze catalogus, ook van thuis uit op http://bredene.bibliotheek.be, zoeken op titel of schrijver. Als je klikt op ‘waar staat het?’ kom je de juiste plaats te weten en zie je of het boek nu beschikbaar is.

Bibbengels welkom op zaterdag 29/04: thema het bos

Kom tijdens het schooljaar genieten van ons half uurtje lezen - half uurtje knutselen! De 'bibbengels' komen telkens op de laatste zaterdag van de maand samen. Alle kinderen zijn welkom, samen met hun ouders, grootouders,... Je hoeft niet te reserveren, spring binnen in de bib! Een overzichtje van de bibbengels en thema's vind je op http://bredene.bibliotheek.be (Jeugd/ Uit in Bredene). Afspraak om 10:30 in de bib! 


Klik hier om deze nieuwsbrief door te sturen naar een kennis


Bibliotheek "De Leestuin" | Centrumplein 3 | 8450 Bredene | Tel: 059 33 91 90 | bibliotheek@bredene.be

Openingsuren:
Ma: 10-12u en 16-19u Di: 10-12u
Wo: 10-12u en 14-19u Do: 10-12u
Vr: 10-12u en 16-19u Za: 9-12u


U kunt zich ten alle tijde automatisch uitschrijven
Klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen