vrijdag 8 september 2017

Nieuwsbrief stad Ninove 8 september

Moeilijk leesbaar? Bekijk online
Boekenverkoop Bib
 
De bib verkoopt haar afgeschreven materialen. Er is voor elk wat wils: romans en informatieve boeken voor jong en oud staan te wachten op een plaatsje in je boekenkast! Dit jaar 2 dagen: zaterdag 16 en zondag 17 september van 13 uur tot 17 uur.

Lees meer...
Open Monumentendag
 
Op zondag 10 september stelt de stad de (verdwenen) abdij en het abdijverleden centraal voor Open Monumentendag. Daarnaast worden ook drie molens van Ninove in de verf gezet: de windmolen ter Zeven Wegen, de Wildermolen en de watermolen 'Fonteintjesmolen'. Ontdek alle activiteiten op de website van de stad.

Lees meer...
De Katrol zoekt stagaires
 
OCMW Ninove startte in samenwerking met het lokaal kinderarmoedenetwerk een preventief project rond huiswerkbegeleiding om kansarme kinderen kansrijker te maken: De Katrol. Om de ouders en kinderen te ondersteunen is De Katrol op zoek naar studenten die willen stage lopen. 
Je begeleid de kinderen bij het maken van het huiswerk, speelt educatieve spelletjes met hen of gaat mee naar het oudercontact. Iets voor jou? Neem contact op met coƶrdinator Dorien Stevens via 054 51 53 77 of dorien.stevens@ninove.be.
cc De Plomblom

Bekijk ook het programma van cc De Plomblom!

Kinder- en jeugdboeken jury
 
KJV is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Juryleden krijgen een lijst van boeken om te beoordelen. Soms komen ze samen in leesgroepen om te praten over de boeken. Is je zoon of dochter ook een echte boekenwurm? Inschrijven kan via 054 32 40 04 of bib@ninove.be. Er is nog plaats in de leeftijdscategorieĆ«n 8-10 jaar en 12-14 jaar.
Fiesta Europa
 
Vrijdag 15 september brengt 'Fiesta Europa' gedurende drie dagen marktkramers uit zoveel mogelijk verschillende Europese landen bij elkaar in Ninove. Zij brengen meestal specialiteiten mee uit hun eigen land of regio.
Niet alleen gastronomie en lokale gerechten en streekproducten, maar ook lederwaren, zepen, houtsnijwerk, textiel en meer kleurt de kramen op deze internationale feestmarkt. 

Lees meer...
Tweedehands fietsenverkoop 
 
Heb jij een oude fiets in je garage staan die wel een tweede leven verdient? Verkoop hem op de tweedehands fietsenmarkt op Autovrije Zondag (17 september)! Om deel te nemen aan de tweedehands fietsenmarkt stuur je een mail met je contactgegevens en het aantal fietsen dat je wenst te verkopen naar de dienst mobiliteit, mobiliteit@ninove.be. 

Lees meer...
Je ontvangt dit bericht omdat je ingeschreven bent voor de mailing lijst van de stad Ninove. Je kan je uitschrijven door onderaan deze nieuwsbrief te klikken op de knop 'uitschrijven voor deze nieuwsbrief'.
Like deze nieuwsbrief op Facebook!
Like Nieuwsbrief stad Ninove 8 september on Facebook
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram
Bekijk hier alle activiteiten.
Copyright © 2017 stad Ninove
E-mail ons via:
informatie@ninove.be
Email Marketing Powered by MailChimp