vrijdag 15 september 2017

Nieuwsbrief stad Ninove 15 september

Moeilijk leesbaar? Bekijk online
Autovrije Zondag 
 
Op autovrije zondag op 17 september hebben fietsers, skaters, voetgangers en andere zwakke weggebruikers het voor het zeggen, en worden stank, lawaai en uitlaatgassen geweerd. De stad maakt er telkens een heus feestje van, met straatacts, sportactiviteiten en interessante infostands over duurzaamheid en mobiliteit. Alle activiteiten vinden plaats tussen 13 uur en 18 uur. De meeste straten en pleinen in Ninove centrum zullen vanaf 11 uur parkeervrij, en tussen 12 uur en 19 uur verkeersvrij zijn

Lees meer...
Heraanleg voetpaden
 
De stad start maandag 18 september met de heraanleg van voetpaden en het plaatsen van nieuwe straatverlichting in de Centrumlaan, Molendenderstraat, Polderbaan en tussen de Nederwijk en Mallaardstraat.
Muziek & Meer(beke)
 
Dit voorjaar werden jarenlange restauratiewerken aan de 'watermolen' van Meerbeke afgerond. Kom de vernieuwde molen ontdekken tijdens het opendeur- en feestweekend op 22, 23 en 24 september. Elke dag is er vanaf 15 uur vrij podium en kunnen er 'pannenkoeken van de molen' geproefd worden in het molencafé. Elke avond verzamelen molenliefhebbers, Meerbekenaars en fans van goede muziek rond het rad en de maalstenen voor een concert!

Lees meer...
cc De Plomblom

Bekijk ook het programma van cc De Plomblom!

Week van de handhaving
 
De stad spant zich al jaren in om sluikstorten en zwerfvuil in te perken door onder andere sensibilisatie en opruimacties. Eind september zal er een week lang, van 18 tot 24 september,  in heel Vlaanderen een extra oogje in het zeil gehouden worden om zwerfvuil en sluikstort tegen te gaan. Die week zullen er meer controles zijn, zowel anoniem als in uniform. Het is niet alleen een harde, maar ook een positieve aanpak: wie zijn zwerfvuil correct in de vuilnisbak gooit, mag rekenen op een complimentje.

Lees meer...
Opening Speelodroom
 
Speelotheek Speelodroom opent op 20 september, maar je kan tijdens Autovrije zondag al eens een kijkje gaan nemen op hun opendeurdag. Een speelotheek is hetzelfde als een bibliotheek, maar in de plaats van boeken leen je er poppen, auto's, blokken, spelletjes,... uit. Iedereen kan er speelgoed uitlenen: gezinnen, grootouders, scholen, onthaalouders, verenigingen en andere organisaties zijn welkom. Je vindt Speelodroom op de hoek van de Onderwijslaan en Bevrijdingslaan.

Lees meer...
Inschrijvingen Academie Muziek, Woord & Dans
 
Nog tot eind september kunnen kinderen en volwassenen zich inschrijven voor de muziek- woord- en danslessen. Tijdens de hele maand september kan je een proefles bijwonen! Alle info over de lessen, lesplaatsen en inschrijvingsvoorwaarden kan je vinden op www.academieninove.be of op de facebookpagina Academie MWD Ninove.

Lees meer...
Je ontvangt dit bericht omdat je ingeschreven bent voor de mailing lijst van de stad Ninove. Je kan je uitschrijven door onderaan deze nieuwsbrief te klikken op de knop 'uitschrijven voor deze nieuwsbrief'.
Like deze nieuwsbrief op Facebook!
Like Nieuwsbrief stad Ninove 15 september on Facebook
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram
Bekijk hier alle activiteiten.
Copyright © 2017 stad Ninove
E-mail ons via:
informatie@ninove.be
Email Marketing Powered by MailChimp