vrijdag 15 september 2017

Nieuwsbrief Sint-Lievens-Houtem van: 15-09-2017


 
 
                                           Nieuwsbrief 15 september 2017


Werken Marktplein

Op maandag 25 september wordt de Kloosterstraat voor een week afgesloten voor verkeer omwille van het herleggen van betonvakken op het Marktplein en het herstellen van de riolering.
De werken gebeuren in twee delen zodat doorgaand verkeer op het Marktplein mogelijk blijft. Voorzichtigheid blijft geboden!

Selfmade pop-up in de bib

Op zaterdag 16 september kan je terecht in de bib voor een selfmade markt. Een aantal creatievelingen verkopen er hun creaties. 
In het leescafé kan je terecht voor een hapje en een drankje en op de binnenkoer van de site 'De Fabriek' is er een foodtruck voorzien.
Je kan er terecht van 9 tot 17.30 uur. Om 14 uur is er de prijsuitreiking van de zomeractie 'schatten van Vlieg'.

Septemberkermis Sint-Lievens-Houtem

De septemberkermis Sint-Lievens-Houtem zal in het weekend van 23-24 september 2017 plaatsvinden in de Polbroek op de terreinen/parking van de voormalige voetbalclub.
Het Marktplein is eind september nog niet beschikbaar voor de opstelling van deze grote kermis.
Door de lovende commentaren op de zomerjaarmarkt werd beslist om septemberkermis op dezelfde manier te organiseren met een drankgelegenheid zodat het voor iedereen een gezellig samenzijn kan worden terwijl de kinderen zich uitleven op de attracties op de parking.
Het traditioneel muzikaal vuurwerk als afsluiter van de kermis zal dit jaar uitzonderlijk plaatsvinden op maandagavond 25 september om 20.30 uur i.p.v. op dinsdagavond, op het terrein Polbroek.
Volgende kermisafspraak is uiteraard Houtem Jaarmarkt mét opstelling op het Marktplein!

Bekijk de affiche voor een overzicht van de uitgebreide activiteiten deze kermis.

Clement Peeren eXplosition
Za. 23 september om 20 uur in CC De Fabriek

Antwerpse klasse én werelderfgoed tegelijk!
Zelfs al zou het twaalf dagen op zeven stortregenen, het wordt een mooie zomer want CPeX gaat weer op pad. Jawel, de roemruchte Clement Peerens Explosition zet zijn beschavingswerk voort. Met de heldenbariton en het betonijzeren gitaarspel van de Clement zelf, het hormonenophitsende gezang van Aertbelïen Sylvain alsmede zijn aardbevingsaandrijvende baswerk en om het af te ronden (hoewel die rondingen niet overdreven aanwezig zijn) het verbijsterende drumwerk van de frêle Lady Dave.
Over de even leerrijke als ontroerende songs van CPeX moeten we het niet eens hebben, de UNESCO heeft die inmiddels unaniem* tot werelderfgoed uitgeroepen. En tussen haakjes: niet slecht van the Great Old, maar CPeX is minstens zo Antwerps en heeft altijd aan de top gestaan. En zal daar nog lang blijven. Of de Antwerpse helden ook nieuwe nummers zullen brengen? Goeie vraag, maar moei u misschien met uw eigen zaken, oké gasten?

*Bijna unaniem. Er zat een Limburger in dat comité.

Tickets: 26 euro/ 25 euro (-26/abo). Reserveren via de webshop.

Lieven Scheire: Live in nerdland
Woensdag 27 september om 20 uur in CC De Fabriek

Een lezing van Lieven Scheire -half wetenschapper, half mens- is altijd een hele belevenis: met zijn enthousiasme voert hij je door de wonderlijke wereld van de fysica en natuurkunde en verbaast hij je met waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën.
Je hoeft geen zes diploma’s te hebben om Lievens wonderlijke verhalen te kunnen volgen (hij heeft die trouwens zelf ook niet), hij weet als geen ander hoe hij een publiek moet boeien. Dankzij zijn ervaring als stand-up comedian zal je zelfs als leek natuurkunde zonder meer interessant gaan vinden. Niet zonder gevaar overigens, de kans bestaat immers dat je na een lezing van Vampier Scheire helemaal door fysica bent gebeten!

Een organisatie van bibliotheek De Fabriek en CC De Fabriek.
Tickets: 10 euro via
www.sint-lievens-houtem.be/webshop

Oproep: figuranten voor de historische stoet op Houtem Jaarmarkt

Het gemeentebestuur zoekt figuranten (kinderen en volwassenen) voor deelname aan de historische stoet op 10 november 2017 in het kader van Houtem Jaarmarkt.
Interesse? Neem uiterlijk op 10 oktober 2017 contact op met de cultuurdienst via T 053 60 72 35 of
ccdefabriek@sint-lievens-houtem.be.

Bekendmakingen en openbare onderzoeken

In het kader van de Vlarem-wetgeving en de wetgeving op de ruimtelijke ordening, maakt de gemeente de openbare onderzoeken met betrekking tot de aanvragen stedenbouwkundige- en milieuvergunningen en met betrekking tot voorlopig goedgekeurde ruimtelijke planningsdossiers (gemeentelijk ruimtelijk structuurplan en ruimtelijke uitvoeringsplannen) bekend. Alle dossiers zijn ter inzage voor het publiek bij de technische dienst, stedenbouw en leefmilieu in het gemeentehuis. Een overzicht is, per rubriek te raadplegen op de gemeentelijke website.

Uit in Sint-Lievens-Houtem

Raadpleeg de uit-kalender voor een overzicht van activiteiten / evenementen in de gemeente.

 
Hebt u opmerkingen over de nieuwsbrief of wenst u uit te schrijven? Stuur dan een e-mail naar stafsecretariaat@sint-lievens-houtem.be.
v.u. Kirsten De Sutter, Marktplein 3, 9520 Sint-Lievens-Houtem
  1.