donderdag 7 september 2017

Nieuwsbrief september 2017Nieuwsbrief Lummen
september 2017

75+ Feest was ook dit jaar weer een groot succes!
Openbare verkoop 2 bouwkavels Alex Jenkinsstraat
Op 25 september om 14 uur zal notaris Jan Lambrecht overgaan tot de openbare verkoop van twee bouwkavels gelegen in de Alex Jenkinsstraat. De verkoop vindt plaats in het Administratief Centrum, Gemeenteplein 13 te 3560 Lummen. De Alex Jenkinsstraat is een nieuwe verkaveling in Linkhout gelegen tussen de Priesterse Heidestraat en de Hulshoekstraat. Het gaat om de percelen 'lot 26' (open bebouwing) en 'lot 32' (open bebouwing), respectievelijk 4a89ca en 4a41ca groot.
 
8 - 9 september: reiniging carpoolparking Lummen
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal van vrijdag 8 september 20u tot zaterdag 9 september 6u reinigingswerken uitvoeren op de carpoolparking te Lummen. Voor het uitvoeren van deze veegwerken en het reinigen van de kolken, zal er een parkeerverbod zijn op de ganse parking. Als alternatief kan je de carpoolparkings in Halen, Hasselt, Paal en Houthalen gebruiken. Zij krijgen in het weekend van 15 en 16 september een onderhoud.

 
Weekendtip!
Zondag 10 september: Open Monumentendag
Op Open Monumentendag geeft het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) de aftrap voor het project "Dit zien wij, 44 lenzen, beelden, verhalen." Ook Lummen doet mee. Het handelshuis 'In den Vlaamschen Leeuw' werd in augustus 1914 volledig verwoest door het oorlogsgeweld van de Duitse troepen. De Lummenaren kennen dit gebouw als Cafè 't Hukske. Er zijn ter plaatse een aantal activiteiten gepland en er is ook de Schansenwandeling te Meldert.

 
Weekendtip!
Festival van de architectuur: bezoek onze gemeenteschool De Zonnebloem
Op Zondag 10 september openen opmerkelijke gebouwen en ontwerpbureaus in Vlaanderen en Brussel hun deuren tijdens de Dag van de architectuur. Onze gemeenteschool De Zonnebloem neemt deel aan dit initiatief en kan je komen bezoeken tussen 10 en 13 uur.
 
Zot van Gezond Afgelast
Wegens de slechte weersvoorspellingen werd er beslist om de editie van aanstaande zondag af te gelasten.​ We kijken alvast uit naar de editie van 2018.

 
Ontvang een bericht bij een noodsituatie: registreer je op BE-alert
Het gemeentebestuur gaat ook gebruik maken van het nieuwe alarmeringssysteem BE-Alert. Zo kunnen we in een noodsituatie een eenvoudig sms'je, e-mail of bericht sturen naar alle betrokken inwoners.
Om dit te kunnen realiseren, dien je je wel eerst zelf te registreren. Je gegevens blijven vertrouwelijk en worden in geen enkel geval gedeeld met derden. De inschrijving neemt slechts enkele seconden in beslag. Ga dus snel naar de website http://be-alert.be en registreer je!

Meisje dat studeert
Vraag je studietoelage tijdig aan!
Gaat je kind naar school? Vraag dan een school- of studietoelage aan de Vlaamse overheid. Dat kan al vanaf de kleuterschool tot aan de hogeschool en universiteit. Je aanvraag indienen kan van 1 augustus 2017 tot en met 1 juni 2018. Wil je weten of je in aanmerking komt of heb je hulp nodig bij je aanvraag? Kom naar de zitdagen van de sociale dienst, op maandag van 13.00 tot 20.00 uur, op alle andere werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur.


 
Plantjesweekend Kom op tegen Kanker
Op zaterdag 16 september 2017 kan je ten voordele van Kom op tegen Kanker een fleurige azalea kopen. De actie vindt plaats tijdens de zaterdagmarkt van 9 uur tot 12 uur op het Gemeenteplein. De enthousiaste leden van onze eigen Lummense kindergemeenteraad zetten je maar al te graag in de bloemetjes! Een azalea kost slechts zeven euro. Kom alvast een kijkje nemen en pluk een bloempje voor het goede doel!
 
Fiets graveren voortaan maandelijks
Het gemeentebestuur heeft een nieuw graveertoestel aangekocht. Hierdoor wordt er naast de jaarlijkse fietsgraveeracties een maandelijks vast moment ingelast waar het ook mogelijk is om je fiets te laten graveren. Elke laatste woensdag van de maand kan je tussen 13 en 16 uur langskomen bij de wijkpolitie (Gemeenteplein 13). De eerste datum is gepland op woensdag 27 september. De jaarlijkse fietsgraveeractie vindt plaats op zaterdag 28 oktober (tijdens de zaterdagmarkt). Vergeet je identiteitskaart niet mee te brengen.
 
Logo dementievriendelijke gemeente Lummen
28 september: Toneelvoorstelling 'Terug naar de Eenvoud'
Kom op donderdag 28 september om 19 uur naar de toneelvoorstelling "Terug naar de Eenvoud" van Raf De Bruyn kijken. De muziekvoorstelling "Terug naar de eenvoud" vertelt het verhaal van de grootmoeder van Raf De Bruyn. Zij was erg geliefd binnen de parochie maar na een tijd kreeg ze de diagnose van 'Alzheimer'. Voor Raf is dementie een terugkeer naar de eenvoud. De voorstelling vindt plaats in het GCOC Oosterhof, toegang is 2 euro. Je kan je inschrijven via dementievriendelijk@lummen.be.
 
Wil je meer bewegen? Bekijk het uitgebreide sportaanbod!
De sportdienst pakt dit najaar uit met enkele nieuwe lessenreeksen zoals onder andere 'Start to run' en 'Start to mountainbike 2.0'. Ook de Multimove die een jaar geleden opgestart werd, blijft bestaan! Het volledige aanbod vind je op onze website terug.
 
Openbare verkoop van gevonden of in beslag genomen fietsen
Het gemeentebestuur van Lummen organiseert opnieuw een verkoop van gevonden of in beslag genomen fietsen. Geïnteresseerden kunnen zich voor inlichtingen en formulieren wenden tot de dienst onthaal op het Administratief Centrum. Via een voorgedrukt invulformulier kunnen kandidaat-kopers nog tot 22 september 2017 op elke fiets afzonderlijk een bod uitbrengen en deze onder gesloten omslag deponeren in een afgesloten bus bij de dienst onthaal.
 
Meer groen en bedrijvigheid rond Albertkanaal?
Infomarkt op woensdag 11 oktober
Eind juni stelde de Vlaamse Regering het ontwerp van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) 'Specifiek regionaal bedrijventerrein met watergebonden karakter Insteekhaven Lummen' voorlopig vast. Dit GRUP is een plan van herstructurering met zones in Lummen en Heusden-Zolder. Het is de eerste stap in de herinrichting van het bedrijventerrein aan het water, de versterking van het natuurgebied rond de Mangelbeekvallei en de aanleg van bijkomende wegen, een fietspad en buffer. Wie nog met vragen zit over de plannen, kan hiervoor terecht op de infomarkt van woensdag 11 oktober 2017, van 14u tot 20u, in zaal De Vierseleer, Westlaan 194 in Heusden-Zolder. Alle geïnteresseerden zijn daar van harte welkom.

                                              Gemeente Lummen Gemeenteplein 13 3560 Lummen 013 390 590 info@lummen.be