Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

vrijdag 15 september 2017

Nieuwsbrief september 2017 - nummer 9


Logo Brecht Nieuwsbrief september 2017 - nummer 9
Actueel
Tabletcafé 2017-2018

Heb je een tablet of smartphone en wil je graag wat tips en trucs opdoen? Dan ben je welkom in het maandelijks tabletcafé, elke laatste vrijdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur.

lees meer
Voorlezen in de bib

In de bibliotheek van Brecht en Sint-job-in-'t-Goor worden leuke en spannende verhalen voorgelezen. Elke keer wordt er een toffe activiteit voorzien die bij het verhaal past. 

lees meer
Vrijwilligers gezocht om voor te lezen in de bib

De bibliotheek van Brecht is op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers die één keer per maand één uur willen komen voorlezen aan een groepje kinderen. Iets voor jou? Stel je kandidaat!

lees meer
Lees je mee met groep 2 van de KJV?

Ben je tussen 6 en 8 jaar oud? Wil je samen met anderen op een leuke manier met boeken werken? Neem dan deel aan deze superleuke leesgroep voor groep 2!

lees meer
Stem jij mee met de KJV?

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) is op zoek naar juryleden om een reeks van boeken te beoordelen. Ben je tussen 4 en 16 jaar én lees je graag? Dan is deze oproep zeker iets voor jou!

lees meer
Digitaal krantenarchief en online krantenkiosk

Duik in het digitale krantenarchief van de bib en krijg snel en gratis toegang tot artikels uit verschillende dag- en weekbladen. In de bib is het archief beschikbaar zonder je aan te melden, buiten de muren van de bib heb je toegang via 'Mijn Bibliotheek-account'.

lees meer
Aanpassingen prenten- en informatieve kleuterboeken

De bibliotheek werkt momenteel aan de omzetting van prenten- en informatieve kleuterboeken naar Kleuter ZIZO. Lees er hier meer over.

lees meer
Inspirerende dames dit najaar te gast in gc Brecht

Dit najaar heeft de cultuurdienst opnieuw 3 straffe dames met een inspirerend verhaal in petto voor jullie: Anne Cornut, Annemie Struyf en Martine Prenen.

lees meer
Circus Ronaldo: tickets te koop

Danny Ronaldo brengt een nieuwe voorstelling over eeuwige trouw en oude circustradities. 'Fidelis Fortibus' is een grappige, poëtische solo vol nostalgie in een prachtig decor. De ticketverkoop voor Circus Ronaldo (23, 24, 25, 26 & 27 mei 2018) is reeds gestart. 

lees meer
Inschrijven jeugdactiviteiten herfst- en kerstvakantie vanaf 2 oktober

Vlieg je mee boven Antwerpen in een echt vliegtuig? Heb je het nieuwe Comics Station al bezocht? Of houd je het liever rustig maar wel heel creatief? Je hoort het: tijdens de herfst- en kerstvakantie hoef je je niet te vervelen!

lees meer
Ontbijt Dag van de Jeugdbeweging in Hoogstraten op 20 oktober

Op de belangrijkste dag van het jaar, de Dag van de Jeugdbeweging, organiseren de jeugdraden van Hoogstraten, Rijkevorsel en Brecht een heerlijk en gratis ontbijt voor iedereen die de Pax passeert in jeugdbewegingsuniform. 

lees meer
Nieuw sportaanbod najaar 2017

In september gaan de nieuwe lessenreeksen van start! Hier vind je een overzichtje van wat er allemaal op het programma staat!

lees meer
Loop je fit met Start To Run

Loop met ons mee en werk aan je conditie door in een gezellige groep een uurtje in de gezonde buitenlucht te sporten! De jogcursussen starten op 14 september (0-5 km) of 19 september (5-10 km).

lees meer

Extra gemeentenieuws
5 nieuwe vacatures bij het gemeentebestuur

Het gemeentebestuur van Brecht is op zoek naar vijf nieuwe contractuele medewerkers: een milieuambtenaar (in vervanging), een administratieve medewerk(st)er omgeving, een geschoolde arbeid(st)er stratenmaker, een administratieve medewerk(st)er interne zaken (in vervanging) en een geschoolde arbeid(st)er stratenmaker/chauffeur. Solliciteren kan tot 19 september!

lees meer
Heraanleg Schotensteenweg - update

De werken aan de Schotensteenweg in opdracht van AWV vorderen goed. Let wel op: in de week van 18 tot 22 september zal grote hinder zijn in de zone 'Hoge Mereyt' en zone 'Andrélaan'. Bekijk hier de planning van de werken.

lees meer
Je bent gewaarschuwd als je een rookmelder plaatst

Het gemeentebestuur biedt nu een optische rookmelder aan van gegarandeerde kwaliteit voor 16 euro. Elke rookmelder bevat een dubbelzijdige klever zodat boren in het plafond niet hoeft en is voorzien van een batterij met een levensduur van 10 jaar. 

lees meer
Trajectcontrole Kloosterstraat in werking

De gemeentebesturen van Brecht en Wuustwezel willen de verkeersveiligheid van de Kloosterstraat (Sint-Lenaartseweg in Wuustwezel) tussen Loenhout en Sint-Lenaarts verhogen. 

lees meer
Onderhoudswerken

Van maandag 11 september tot en met donderdag 28 september worden er in allerlei straten in onze gemeente onderhoudswerken uitgevoerd. Je kan hier tijdelijk hinder van ondervinden.

lees meer

Net gemist

Bekijk op onze Flickr-pagina tal van foto's van evenementen en inhuldigingen die de voorbije maanden in onze gemeente plaatsvonden!

Lees Meer

Uit in Brecht
Comedy Night
zaterdag 16 september 2017 van 20:00 tot 23:59
Dag van de Landbouw 2017; fam. Van Riel, Kloosterstraat 13, 2960 Sint-Lenaarst
zondag 17 september 2017 van 16:00 tot 18:00
Start to run gevorderden: 5-10 km
di 19/09/17 om 20:00
Film: l'économie du couple
dinsdag 26 september 2017 van 19:30 tot 19:30
workshop Orde op zaken
dinsdag 26 september 2017 van 19:30 tot 21:30
Wandelvoetbal
do 28/09/17 om 14:00
William Boeva
vrijdag 6 oktober 2017 van 20:15 tot 20:15
Yevgueni: Tijd is alles (try-out)
vrijdag 13 oktober 2017 van 20:15 tot 20:15
Jongerenkoor Akkoord, Psallité, Leonarduskoor, De Vélo
zaterdag 14 oktober 2017 van 20:15 tot 20:15
Volledig aanbod Uit in Brecht
www.brecht.be
Gemeentepark 1 - 2960 Brecht - Tel: 03 660 25 50
gemeente@brecht.be - Bekijk ons op facebook
Open deze mail in uw webbrowser - Uitschrijven