vrijdag 8 september 2017

Nieuwsbrief Ham - September 2017

Nieuwsbrief | LCP e-gov en internet services
Nieuwsbrief gemeente Ham
gemeente Ham Ham - Dorpsstraat 19

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ham - September 2017


Boekvoorstelling "Is dit nu de Islam" GEANNULEERD

De boekvoorstelling 'Is dit nu de Islam' van aanstaande maandag 11 september is door omstandigheden geannuleerd. Onze integratiedienst gaat samen met de auteur op zoek naar een alternatieve datum. Onze excuses voor het ongemak.

Werken langs Hamse fietspaden

Fluxys voert werken uit langs het fietspad tussen knooppunt 503 en 339. Deze werken duren nog tot eind maart 2018. Tessenderlo Chemie werkt vanaf dinsdag 12 september gedurende twee weken langs het toeristisch fietspad tussen Kepkensberg en de Veldstraat. Meer info over beide werken lees je hier.

Zondag 17 september Open Straatdag

Op zondag 17 september organiseert het gemeentebestuur haar jaarlijkse 'Open Straatdag'. Dit jaar vindt het evenement plaats in het gloednieuwe centrum van Kwaadmechelen. Straatanimatie, drank- en eetstandjes, muziek, een jeugd- sport- mobiliteit- en werelddorp en de markt blijven op post!

Verlenging gewestweg N73 vanaf E313 tot Wasseven.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de N73 in Tessenderlo doortrekken over het Albertkanaal tot Wasseven-Olmsesteenweg te Ham. De N73 krijgt zo een centrale rol in de ontsluiting van de ontwikkelingen rond de kolenhaven van Beringen, Ravenshout-Noord en de bedrijvenzone Truibroek.

De week van de derde leeftijd

Van 2 t.e.m. 7 oktober vindt in Ham de Week van de derde leeftijd plaats. Een week vol activiteiten voor onze senioren met als apotheose de shownamiddag in Kristoffelheem. Raadpleeg hier het volledige programma.

Infoavond: Wat doe ik als mijn oude verwarmingsketel aan vervanging toe is?

Waar moet je rekening mee houden als je een verwarmingsketel vervangt? Een infoavond op 19 september geeft daar een antwoord op. Je krijgt een overzicht van warmtepompen en ketels op verschillende energiebronnen en leert wanneer je ze effici├źnt toepast.

Zitdagen opvoedingswinkel

De opvoedingswinkel West-Limburg richt opnieuw een maandelijkse zitdag in in Ham. De spreekuren vinden plaats in beide deelgemeenten. Bovendien is er zowel 's morgens als 's avonds een spreekuur voorzien.

Studietoelage al aangevraagd?

Voor vragen omtrent het aanvragen van studietoelagen kan je terecht bij de provinciale cel in Hasselt. Elke woensdag tussen 9.30 tot 12.00 uur en 13.00 en 16.30 uur staan de medewerkers van de dienst voor studietoelagen voor je klaar.

Uit in Ham Gemeente Ham
Dorpsstraat 19
3945 Ham
tel. 013 61 10 00
fax 013 61 10 01
info@ham.beKlik hier om uw abonnement op deze nieuwsbrief te wijzigen of te beëindigen.