Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

donderdag 14 september 2017

Nieuwsbrief gemeenschapscentrum Zoersel oktober 2017

 
 maandelijkse nieuwsbrief Gemeenschapscentrum Zoersel. Reacties en suggesties: cultuur@zoersel.be
boven

EXTRA: lezing Jimmy Kets / The graves are nice this year of time

Naast zijn loopbaan als persfotograaf, van onder andere de Belgische kranten De Standaard en De Morgen, maakte Jimmy Kets ook naam met persoonlijke fotoreeksen zoals Brightside, Hotel Kets, Niet Miss en The graves are nice this time of year. Als professionele fotograaf kan Kets ons heel wat vertellen over zijn parcours. Zijn persoonlijke reeksen en oeuvre zijn een zoektocht naar wat fotografie voor hem beteken, zowel qua vorm als inhoud. Tijdens deze lezing laat hij aan de hand van het nodige beeldmateriaal zien hoe zijn reeksen tot stand komen.

donderdag 28 september om 20 uur
cultuurhuis de Bijl, Dorp 1-3, deelgemeente Zoersel
toegang: € 5 (drankje inbegrepen)
een organisatie van werkgroep de Bijl,
T 03 2980 7 15, cultuur@zoersel.be
       

 
naar boven

tentoonstelling Bert Prins / frietkoten, geletterde vrouwen en nog ander moois

Dansers, rokers, muzikanten, het nachtleven, een bokser, … Bert Prins vindt zijn belangrijkste inspiratie in onze hedendaagse beeldcultuur. Ontstaan vanuit een fascinatie voor de popart van o.a. Tom Wesselman, Roy Lichtenstein en Andy Warhol ontwikkelde hij een ongewoon schilderkundig vocabularium. Als men het werk van Prins vluchtig aanschouwt dan lijkt het één en al vrolijkheid en onbestemd vakantiegevoel. Onder die eerste laag schuilen echter meerdere dubbele bodems: hij geeft commentaar op mens en maatschappij of neemt hen juist op de korrel, soms oprecht, soms met een vette knipoog.

zaterdag 7 oktober tot en met zondag 29 oktober 
zaterdag van 13.30 tot 18 uur
zondag van 11 tot 18 uur
cultuurhuis de Bijl, Dorp 1-3, deelgemeente Zoersel
een organisatie van werkgroep de Bijl,
T 03 2980 7 15, cultuur@zoersel.be

 
naar boven

koor- en orgelconcert Graces & Voices

Graces & Voices is een damesensemble met een achttal professionele zangeressen uit verschillende landen, die elkaar gevonden hebben tijdens hun studies aan de universiteit van Graz, Oostenrijk. Ze specialiseerden zich in gregoriaanse kerkmuziek. Naast hun vocaal talent behaalden ze ook diploma’s in koor- en orkestdirectie, orgel, klavier en blokfluit. Graces & Voices combineert gregoriaans met vroege meerstemmigheid en moderne polyfonie en orgelmuziek waarbij het Pescheurorgel van de Sint-Elisabeth kerk volop tot zijn recht zal komen. De perfecte homogeniteit van de stemvoering en de uitgekiende expressiviteit zijn de voornaamste kenmerken van dit opmerkelijke ensemble. De opbrengst van het concert is ten voordele van Monnikenheide. 

zaterdag 7 oktober om 20 uur
Sint-Elisabethkerk Zoersel, Kerkstraat, deelgemeente Zoersel
toegang: € 18 vvk, € 22 kassa
tickets reserveren
een organisatie van dienst cultuur i.s.m. Pescheurgenootschap, Monnikenheide en Davidsfonds Zoersel, Sint-Antonius en Halle,
T 03 2980 0 00, gemeente@zoersel.be

naar boven

lezing Dirk Draulans 

In Samen Voor Ons Eigen gaat bioloog en journalist Dirk Draulans op zoek naar de oorzaken en patronen van het menselijk samenleven. Zijn we veroordeeld om door het leven te gaan als botte egoïsten? Of moeten we ons  meer bewust zijn van onze drang om toch te zorgen voor elkaar? 10.000 jaar geleden waren er 6 miljoen mensen, vandaag zijn het er 7 miljard. We hebben ons met succes aangepast aan de groeiende complexiteit van ons sociale leven. Draulans beschrijft op levendige maar steeds onderbouwde wijze hoe dat in zijn werk is gegaan.

vrijdag 13 oktober om 20 uur
cultuurhuis de Bijl, Dorp 1-3, deelgemeente Zoersel
toegang: € 6 vvk, € 8 kassa
tickets reserveren
een organisatie van werkgroep de Bijl i.s.m. Davidsfonds Zoersel, Sint-Antonius en Halle en de bibliotheek, T 03 2980 7 15, cultuur@zoersel.be

naar boven

film The Salesman 

We volgen de leraar Emad en zijn vrouw Rana. Hun relatie wordt overhoop gegooid als hun woonst beschadigd raakt door een aardbeving, waardoor ze naar een appartement verhuizen. Niet wetende dat de vorige huurder er nogal louche activiteiten op nahield, laat Rana per ongeluk een vreemde man binnen, met alle gevolgen van dien. Parallel aan die verhaallijn speelt de opvoering Death of a Salesman (van Arthur Miller) over valse dromen, waar het koppel in meespeelt. The Salesman  houd je op het puntje van je stoel en toont dat voorbeeldige mensen ook hun morele zwaktes hebben. Op het Filmfestival van Cannes won Asghar Farhadi met The Salesman de prijs voor beste scenario én beste acteur.

donderdag 19 oktober om 20 uur
cultuurhuis de Bijl, Dorp 1-3, deelgemeente Zoersel
toegang: € 5 (drankje inbegrepen)
een organisatie van werkgroep de Bijl,
T 03 2980 7 15, cultuur@zoersel.be

 
naar boven

concert Vuile Mong en z'n vieze gasten / Brood en Rozen 

Vuile Mong en z’n vieze gasten brengen pittige verhalen en geëngageerde liedjes rond armoede. Story's over gewone mensen die na een tegenslag plots in een schuldenspiraal komen. Over de kracht van vrouwen die knokken om de eindjes aan elkaar te knopen, over vluchtelingen en vooroordelen,...  Met de nodige humor en met welgemeende verontwaardiging over zoveel onrecht. Ze laten zich hiervoor inspireren door het boek 'Brood en rozen' van Lieven De Pril.

vrijdag 20 oktober om 20 uur
de Kapel, Handelslei 167, deelgemeente Sint-Antonius
toegang: gratis (reserveren niet nodig) 
een organisatie van dienst gezondheid & wereld, T 03 2980 9 59, gezondheid.wereld@zoersel.be

 
naar boven

Klik hier als u de nieuwsbrief van het Gemeenschapscentrum Zoersel niet meer wenst te ontvangen.