Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

vrijdag 15 september 2017

Nieuws uit Middelkerke: Wegenwerken, Taxi -en onderwijscheques, Magisch Middelkerke

Lees deze nieuwsbrief in je browser
Logo

Nieuws uit Middelkerke

Wegenwerken Leffinge

Kalkaartweg en Fleriskotstraat

Na de afwerking van de Kalkaartweg wordt ook de T-splitsing aan de Fleriskotstraat vernieuwd. Telkens blijft er doorgaand verkeer richting Leffinge mogelijk ofwel vanuit de Kalkaartweg ofwel de Fleriskotstraat. Er zal op dit traject nog hinder zijn tot halverwege oktober 2017.

Dorpsstraat

Binnenkort wordt een betonstrook gegoten op de wegversmalling ter hoogte van het kerkhof. Dit uitgewassen beton zal daarna drie weken drogen waarna de Dorpsstraat klaar is voor doorgaand verkeer. Het einde van de werken wordt verwacht in oktober 2017.


 Wegenwerken Fleriskotstraat en Kalkaartweg
 Wegenwerken Dorpsstraat Leffinge

Heb jij al je onderwijscheques aangevraagd?

Aan de onthaalbalie van het MAC kan je onderwijscheques aanvragen. De onderwijscheque is een cheque waarmee je in de school waar het kind is ingeschreven, betalingen kan verrichten voor bepaalde schoolkosten.


 Vraag je onderwijscheques aan

Oproep uitbating toiletten en vestiaire tijdens het Champagneweekend

Als Middelkerkse vereniging of als uitbater van een horecazaak in Middelkerke krijg je de kans om de uitbating van de toiletten én vestiaire in De Branding te doen tijdens het Champagneweekend.

Je kan je kandidaat stellen tot 2 oktober.


 Stel je kandidaat

Voorbereidende werken nutsmaatschappijen Doornstraat en Strandlaan

De nutsmaatschappijen starten in september met voorbereidende werken in de Doornstraat en de Strandlaan. Deze zullen een beperkte hinder met zich meebrengen voor het lokale verkeer en het omleidingstraject voor de doortocht Westende. Doorgaand verkeer blijft steeds mogelijk.Taxichecques voor Middelkerkse jongeren

Concreet kunnen jongeren vanaf november voor de prijs van amper 5 euro een pakketje taxicheques kopen ter waarde van 30 euro. Op deze manier kunnen jongeren een aantal keer samen de taxi nemen richting een fuif in Middelkerke of daarbuiten, zodat papa of mama een nachtelijke terugrit van een fuif bespaard kan worden.


 Hoe taxicheques vragen?

Wegenwerken Miamiwijk

De aannemer heeft 40 extra werkdagen gekregen voor de afwerking van de bestrating in de wijk. Het betreft de afwerking van de Geraniumweg, de Bremweg, de Golfbrekerslaan en de Orchideeënlaan. Daarnaast worden er nog rioleringswerken uitgevoerd in de Duinenweg.

Het einde van de werken in de Miamiwijk en de Duinenweg wordt dus verwacht in november 2017.

 


 Meer info ...

8e deel 'Leven in bezet Middelkerke: Verzet en collaboratie online beschikbaar

'Leven in bezet Middelkerke' is een gratis online-feuilleton in 10 afleveringen over Middelkerke tijdens WO II. Van februari tot november 2017 krijg je telkens op de eerste maandag van de maand een online aflevering.


 Deze maand: Verzet en collaboratie
GEGEVENS AANPASSINGEN / UITSCHRIJVEN