vrijdag 1 september 2017

Nieuws uit Middelkerke: Victor Veilig, restafvalophaling, parkeer en zorg, Magisch Middelkerke en Onderwijscheques

Lees deze nieuwsbrief in je browser
Logo

Nieuws uit Middelkerke

Heb je Victor Veilig al gezien?

Victor Veilig is een fluorescerend groen mannetje met een rode waarschuwingsvlag. Hij zal door de gemachtigd opzichter elke ochtend en avond uitgezet worden zodat de kinderen voor en na school veilig de straat kunnen oversteken.

Zie je Victor staan, vertraag dan want je nadert een schoolomgeving


 Meer over Victor

Nieuwe afvalophaler vanaf 1 september: plaats restafval buiten voor 08.00 u.

Vanaf 1 september wordt het restafval opgehaald door een nieuwe ophaler. Dit betekent dat de restafvalzak op tijd moet buitenstaan, voor 08.00u., zoals aangegeven op de afvalkalender.


 Meer info

Mag een dokter/zorgverstrekker voor jouw garage parkeren?

Zorgverstrekkers moeten lang rondrijden waardoor de wachttijden voor hun patiƫnten oplopen. Met het project Parkeer & Zorg kan jij als burger of als patiƫnt jouw zorgverstrekker helpen.


 Ja, dokters mogen tijdelijk voor mijn garagepoort parkeren!

Heb jij al je onderwijscheques aangevraagd?

Aan de onthaalbalie van het MAC kan je onderwijscheques aanvragen. De onderwijscheque is een cheque waarmee je in de school waar het kind is ingeschreven, betalingen kan verrichten voor bepaalde schoolkosten.


 Vraag je onderwijscheques aan

Kan jij Middelkerke 'Magisch' maken tijdens Kerst?

Toerisme Middelkerke vzw. is op zoek naar een partner die dit jaar het kerst- en eindjaarsevenement 'Magisch Middelkerke' wil organiseren. Heb je de logistieke kennis? Ben je organisatorisch sterk?


 Bekijk ons bestek en schrijf je in!

Ben jij de beeldambassadeur van Middelkerke?

Onder de noemer Machtig Middelkerke is het gemeentebestuur op zoek naar fotografen, amateur-fotografen, gsm-fotografen, ... die leuke foto's van Middelkerke maken.  Deze foto's zullen gebruikt worden voor publicaties zoals de Sirene, nieuwsbrief, website, sociale media, brochures of advertenties.

(Foto: Irena Neerinck )


 Word een Machtig Middelkerke-fotograaf

Gebouwd in Middelkerke? Doe mee aan de architectuurprijs!

Het gemeentebestuur van Middelkerke reikt in 2017 voor de vijfde keer een architectuurprijs uit. Heb je gebouwd in Middelkerke en draagt het gebouw bij tot een kwalitatieve woon- en leefomgeving met degelijke, kwaliteitsvolle architectuur?


 Wie wint de Middelkerkse architectuurprijs 2017?

Vanaf 1 september: 2 bewaakte zones in Middelkerke

Nu het strandseizoen langzaam op zijn einde komt, verdwijnen ook de redders aan de stranden. Wie toch nog in zee wenst te gaan, kan dat doen aan de  bewaakte zones van Middelkerke: Casino Oost (post 3) en Westende: Meeuwenlaan (zone 11). Daar blijven de redders tot en met 17 september op post.


GEGEVENS AANPASSINGEN / UITSCHRIJVEN

Gemeentebestuur Middelkerke, Spermaliestraat 1, 8430 Middelkerke, 059 31 30 16, informatiedienst@middelkerke.be