Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

vrijdag 8 september 2017

Meer dan drie uur vertraging tijdens vlucht mét tussenstop? Dan heeft u enkel recht op dit bedrag

Meer dan drie uur vertraging tijdens vlucht mét tussenstop? Dan heeft u enkel recht op dit bedrag
Wie door de annulering of de grote vertraging van zijn vliegreis recht heeft op een compensatie, krijgt geen extra schadevergoeding als het gaat om een vlucht met een tussenstop. Dat heeft het Europees Hof van Justitie donderdag duidelijk gemaakt.
Lees verder

Vierentwintig migranten opgepakt bij politieactie aan station Brussel-Noord
Bij de politieactie die donderdagmorgen gehouden werd aan het station Brussel-Noord zijn 24 migranten opgepakt, onder wie één minderjarige. Dat heet de lokale politie van de zone Brussel Noord meegedeeld.
Lees verder

Man die agenten aanviel met mes: "Heb grote fouten begaan maar ben geen terrorist"
Hicham Diop had een oncontroleerbare woedeaanval toen hij in 2016 twee agenten aanviel in Schaarbeek, die onder meer zou veroorzaakt zijn door de medicatie die hij nam. Dat verklaarde de man voor de correctionele rechtbank. Na de feiten had Diop nog verklaard dat hij een soldaat van Islamitische...
Lees verder

Socialistische vakbond roept lokale en regionale besturen op om deel te nemen aan 24 urenstaking op 10 oktober
De actiedag van de socialistische vakbond neemt steeds grotere proporties aan, nu de socialistische vakbond ook de lokale en regionale besturen oproept om 24 uur lang het werk neer te leggen.
Lees verder

OPROEP. Heb jij ook een gepersonaliseerde nummerplaat? Vertel ons uw verhaal
Sinds de versoepeling van de regels voor een persoonlijke nummerplaat werden in de Kempen 642 van die platen aangevraagd. In de krant vandaag brachten we vier getuigenissen van Kempenaars die zo'n nummerplaat hebben. Maar we zijn ook op zoek naar verhalen uit regio Mechelen en uit de noord- en...
Lees verder

Grapjas zet alle rechterrijstroken in Vlaanderen te koop: "Omdat geen hond ze gebruikt"
Op de website tweedehands.be staat sinds donderdag een hilarisch zoekertje online. Een gebruiker heeft er alle rechtse rijstroken in Vlaanderen te koop gezet. "Omdat ze toch niet gebruikt worden!"
Lees verder

Airshow van Willy Naessens gaat niet door na klacht van 92-jarige vrouw, maar hij heeft wel iets anders in petto
De airshow die Willy Naessens wilde organiseren tijdens het BK Mennen in het Oost-Vlaamse Elsegem, is geannuleerd na protest van twee buren. "Ik vind het enorm jammer", reageert de ondernemer en paardenliefhebber, die uiteraard wel iets anders in petto heeft voor de bezoekers.
Lees verder

Lijk gevonden in Adinkerke: speurders tasten ook na autopsie nog in het duister over identiteit en doodsoorzaak
Een man van middelbare leeftijd die al meer dan een jaar dood is, daar moeten de speurders het voorlopig mee doen. De wetsdokter slaagde er niet meer in om tijdens de autopsie de doodsoorzaak te achterhalen van het slachtoffer dat dinsdag in een beekje in Adinkerke is gevonden. Ook de identiteit...
Lees verder

Vlaams Belang krijgt tijdens komende verkiezingscampagne hulp van Geert Wilders
PVV-leider Geert Wilders zal tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in Vlaanderen mee stemmen ronselen voor het Vlaams Belang. Zo bleek na de gezamenlijke vergadering van de Nederlandse PVV en Vlaams Belang in het Tweede Kamergebouw in Den Haag. De partijen hebben onder meer...
Lees verder

Jean-Marie Dedecker opnieuw vrijgesproken voor laster aan adres Vande Lanotte
Jean-Marie Dedecker is ook in beroep vrijgesproken van beschuldigingen van laster en eerroof aan het adres van Johan Vande Lanotte, de burgemeester van Oostende. Dat heeft het hof van beroep in Gent beslist. Dedecker had Vande Lanotte beschuldigd van belangenvermenging in het dossier van het...
Lees verder

cdH-voorzitter Lutgen wilde de Franstalige politiek dooreen schudden, maar zijn partij bereikt nu een bodemkoers
Olivier Maingain en zijn partij DéFI komt als grote winnaar uit de politieke crisis in Franstalig België. De PS boet zwaar in aan populariteit, terwijl het cdH voor zichzelf de Doos van Pandora lijkt te hebben geopend toen het aankondigde niet meer met de Franstalige socialisten te willen regeren....
Lees verder

Pornokoning Dennis Black Magic krijgt celstraf voor zedenfeiten
De correctionele rechtbank van Oudenaarde heeft Dennis 'Black Magic' Burkas, die beschuldigd werd van zedenfeiten met twee minderjarige meisjes, veroordeeld tot 18 maanden cel. Dat bevestigt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge.
Lees verder

België voortrekker in strijd tegen exoten in water: Wolhandkrab en zwaardschede varen niet meer mee tot bij ons
Via het ballastwater van schepen verspreiden zich steeds meer exotische organismen, zoals bijvoorbeeld de wolhandkrab en de Amerikaanse zwaardschede. Het Ballastwaterverdrag wil dat stoppen en zorgt voor een revolutie in de scheepvaart.
Lees verder

Schepen 'repareert' monument op eigen houtje, collega razend: "Alsof je 'Het Lam Gods' restaureert met wasco's"
Hij heeft gehandeld als een kieken zonder kop. Hij zou zich beter bezighouden met zijn eigen bevoegdheden." In Deinze is een hanengevecht uitgebroken tussen cultuurschepen Rutger De Reu (CD&V) en zijn collega Bruno Dhaenens (Open Vld), die op eigen initiatief een kippenstandbeeld liet 'restaureren'.
Lees verder

Veroordeeld tot 21 jaar maar na zes maanden thuis met enkelband
Mohamed C. werd eind maart veroordeeld tot 21 jaar cel. Zes maanden later mag de moordenaar, tot zijn eigen verbazing, rustig thuis met een enkelband zijn proces in beroep afwachten. Het is een meesterzet van zijn advocaat, die vindt dat de voorhechtenis niet per se achter tralies moet. Het zet wel...
Lees verder

Volgend jaar geen gesuikerde cola meer op school
Ten laatste tegen eind volgend jaar zal in geen enkele middelbare school nog suiker-houdende frisdrank worden verkocht. Dat belooft de Europese frisdrankensector. Ze pakt daarmee Vlaanderen in snelheid, want hier was het plan om pas tegen 2021 alles te bannen. "We kunnen alleen maar blij zijn",...
Lees verder

Regering dwingt bedrijven sneller belastingen te betalen
De regering-Michel verdriedubbelt de boete die bedrijven moeten betalen als ze hun belastingen niet vooraf betalen. Dat krikt de belastinginkomsten op en helpt de begroting, zo schrijft De Tijd vrijdag.
Lees verder

Chauffeur rijdt door het rood terwijl kinderen veilig leren oversteken op plaats van dodelijk ongeval
De eerste leerlingen die gisteren kwamen oefenen in het veilig oversteken van de weg aan de nieuwe verkeerslichten in de Burgemeester Heymanstraat in Tielrode (Temse) werden bijna van de weg gemaaid door een auto die niet stopte.
Lees verder

Dodelijk ongeval op E40 in Jabbeke
Bij een zwaar verkeersongeval op de E40 in Jabbeke is in de nacht van donderdag op vrijdag een man om het leven gekomen. Dat bevestigt de West-Vlaamse wegpolitie. Het voertuig van het slachtoffer stond stil op de rechterrijstrook toen hij werd aangereden door een vrachtwagen.
Lees verder

Zware regenval verwacht: mogelijk zeer zware avondspits
Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt automobilisten voor een mogelijk zeer drukke avondspits door de voorspelde regenval. "We vragen automobilisten om extra reistijd in te calculeren en hun rijgedrag aan te passen", zegt Peter Bruyninckx.
Lees verder