vrijdag 15 september 2017

MAREC // Winterland '76 // Beytna // Virginity // Randy Newman

CCBrugge e-zine

Nieuwsbrief

15/09/2017

Bekende Brugse cartoonist MAREC schildert werk op muur Brugotta Hal Biekorf »

Cultuurcentrum Brugge opent het culturele jaar met een opvallende blikvanger. De bekende Brugse cartoonist MAREC schilderde een levensgroot werk op de muur van de Brugotta Hal Biekorf. Hij inspireerde zich daarvoor op ons jaarthema 'spel'. Wie het werk wil komen bewonderen kan dat op zondag 17 september 2017 vanaf 10.00 uur. Het aanliggende pleintje wordt dan voor één cultuurseizoen ook omgedoopt tot het MAREC-plein. Iedereen welkom in de Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge voor een dag met MAREC, een flinke streep muziek, workshops en 'games voor jong en oud.


meer info »

Muzikanten van Admiral Freebee, Marble Sounds, Isbells en YUKO eren The Band van Bob Dylan »

Het afscheidsconcert van The Band, de voormalige begeleidingsgroep van Bob Dylan, op 25 november 1976 geldt als orgelpunt van een generatie artiesten die de muzikale contouren van de sixties en seventies inkleurden. Veertig jaar na datum herhaalt het kruim van de jonge Belgische rockscene dit gedenkwaardige feest tijdens een zinderend tributeconcert in Brugge. Met muzikanten van o.m. Admiral Freebee, Marble Sounds, Isbells en YUKO, gevolgd door een afterparty met The Bruges Brothers.


meer info »

Eerste dansvoorstelling van dit seizoen wordt bijzonder smaakvol »

In Beytna, de eerste dansvoorstelling voor dit seizoen, ontmoet een groep dansers en muzikanten uit verschillende continenten en culturen elkaar rond een banket. Ze koken, eten, drinken, praten en dansen. Wat is hedendaagse dans voor hen, in hun cultuur? Wat met de tradities? Alles wordt overgoten door een zeer degelijke wereldse, muzikale saus. Een feest van culturele en artistieke diversiteit!

meer info »

Virginity - fABULEUS & HETPALEIS »

Voorstellingen onder de noemer 'Verse Maatjes' zijn voorstellingen voor 12+'ers. Virginity is theater, dans en livemuziek met actrices Marieke Dermul en Natasha Pire én met Lennert Coorevits, bekend van de band Compact Disk Dummies en Boris Van Severen, bekend van de film Belgica. Deze vier performers gaan aan de slag met het onsterfelijke en bijzonder kleurrijke oeuvre van popicoon Prince. Verwacht u aan een heel pittige, multidisciplinaire performance!

meer info »

Wereldster Randy Newman dit voorjaar in de Stadsschouwburg »

Levende muzieklegende Randy Newman is op maandag 5 maart 2017 te gast in de Stadsschouwburg. Newman heeft een indrukwekkend repertoire songs op zijn naam, gaande van hartverscheurende en satirische hits tot onvergetelijke filmmuziek. In de jaren zeventig brak hij door met hits als 'Short People' en 'Rider In The Rain'. Zijn albums 'Little Criminals', het controversiële 'Good Old Boys' en het in 2008 uitgebrachte 'Harps and Angels' werden universele successen. Met zijn recente elfde langspeler 'Dark Matter' laat hij horen dat er nog geen sleet zit op zijn unieke universum.

meer info »
Cultuurcentrum Brugge - 050 44 30 60 (info & tickets)
cultuurcentrum@brugge.be - www.ccbrugge.be
Provincie West-Vlaanderen Vlaamse Overheid
Uitschrijven