zaterdag 9 september 2017

‘Je voert uit. Je werkt patiënten af. En je denkt: wat is de zin hier nog van?’

'Je voert uit. Je werkt patiënten af. En je denkt: wat is de zin hier nog van?'
Het is snijden, naaien, cashen en weer doorgaan in de mensverwerkende fabrieken die onze ziekenhuizen geworden zijn. En dat eist slachtoffers. Bij de dokters – 'Het licht gaat uit in stappen' – en bij de patiënten. 'Elk jaar sterven wereldwijd 400.000 mensen door medische fouten. Dat zijn elke dag twee jumbojets die uit de lucht vallen.'
Lees verder

Socialistische vakbond bij VRT roept op tot staking

De socialistische vakbond bij de openbare omroep VRT roept op tot een staking op tien oktober.

Lees verder

Michel haalt uit naar socialistische spoorbond

Premier Charles Michel is niet te spreken over de staking die de socialistische spoorbond heeft aangekondigd voor 10 oktober. Indien de actie er komt, dan 'gijzelt' de vakbond 'de pendelaars', stelde de premier vrijdag na afloop van de ministerraad.

Lees verder

Het vuur aan de lont steken leidt tot brandwonden

De Waalse en Brusselse kiezers zijn CDH en Benoît Lutgen niet dankbaar voor de nieuwe PS-loze coalitie in Wallonië. Lutgen moet zijn partij snel terug onder controle krijgen als hij erger – nog erger – wil voorkomen.

Lees verder

'Modaliteiten pensioenhervorming moeten nog bepaald worden'

De regering-Michel heeft vrijdag nog geen beslissing genomen over de vraag of een vijftigplusser na een jaar werkloosheid terugvalt op een lager pensioen. Ze bevestigde het principe dat werken moet beloond worden in het pensioenbedrag, 'maar de modaliteiten moeten nog gefinaliseerd worden', verklaarde premier Charles Michel na afloop van de ministerraad.

Lees verder

Twee Belgische gezinnen vragen om repatriëring na doortocht Irma

Twee Belgische gezinnen die zich momenteel in de door orkaan Irma geteisterde Caraïben bevinden, hebben gevraagd om gerepatrieerd te worden. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) vrijdagochtend bevestigd vanuit de Estse hoofdstad Tallinn, waar de Europese buitenlandministers bijeen zijn voor een informele ontmoeting.

Lees verder

Waaslandtunnel in beide richtingen afgesloten door vallende tegels

De politie heeft de Waaslandtunnel afgesloten in beide richtingen vanwege vallende tegels.

Lees verder

Gepersonaliseerde nummerplaat wordt opnieuw goedkoper

De prijs van een gepersonaliseerde nummerplaat, nu 2.000 euro, wordt nog dit jaar teruggebracht tot 1.000 euro, de oorspronkelijke prijs. De ministerraad heeft daarover een voorstel goedgekeurd van mobiliteitsminister François Bellot (MR). Die hoopt op die manier het aantal aanvragen terug op te krikken.

Lees verder

10 oktober: lege brievenbus, geen treinen en een zwart televisiescherm

Als de vakbonden hun gelijk halen, kunt u op 10 oktober beter niet met de trein reizen, heeft u geen journaal op Eén en blijft uw brievenbus leeg. Alle instellingen en besturen die wellicht staken op een rij.

Lees verder

18 keer cocaïnegeweld in Antwerpen

In en om Antwerpen woedt een drugsoorlog. Tussen juli 2016 en nu telde de federale politie achttien gewelddadige incidenten. De feiten worden nu vaak teruggevoerd naar de haven, de politie legt links. Maar wat schreven de kranten toen?

Lees verder

Christelijke spoorvakbond gaat (nog) niet staken

De christelijke spoorvakbond ACV-Transcom heeft beslist om voorlopig niet tot acties over te gaan. De vakbond wil eerst de achterban grondig horen, aldus ACV-Transcom.

Lees verder

'Wil De Block dat artsen alleen nog bijscholing van farmabedrijven krijgen?'

De organisatie Farmaka informeert huisartsen over welke geneesmiddelen best wel en welke best niet worden voorgeschreven – louter gebaseerd op wetenschappelijke bewijzen. Het project staat ondanks goede resultaten op de helling en de medewerkers van Farmaka vrezen ontslag.

Lees verder

Mayeur en Peraïta nog aanwezig op raad van bestuur Samusocial

Brussels minister-president Rudi Vervoort en de twee bevoegde ministers Pascal Smet en Céline Fremault hebben bij de ontslagnemende voorzitter van Samusocial, Michel Degueldre, de agenda en het verslag van de recente raad van bestuur opgevraagd. La Libre Belgique schreef vrijdag dat de raad vorige week bijeen gekomen is, in aanwezigheid van Yvan Mayeur en Pascale Peraïta.

Lees verder

Crombez vraagt dat Michel pensioenhervorming komt toelichten

'Dit is geen manier van beleid voeren op zo'n belangrijk departement.' Dat zegt SP.A-voorzitter John Crombez, nadat bleek dat de ministerraad vrijdag nog geen beslissing heeft genomen over de uitvoering van de pensioenhervorming. 'De premier zou beter zelf naar het parlement komen, zodat de onduidelijkheid stopt.'

Lees verder

'Als je frisdrank bant op school, dan ook fruitsap'

De frisdrankensector belooft dat ten laatste tegen eind volgend jaar in geen enkele middelbare school nog suikerhoudende frisdrank wordt verkocht. Addertje onder het gras: het light-assortiment blijft, alsook fruitsappen, die vaak evenveel of meer suikers bevatten.

Lees verder

Hacker die gratis vliegtickets bemachtigde nog even in de cel

De 23-jarige Mechelaar die begin deze week werd aangehouden op verdenking van het hacken van websites van luchtvaartmaatschappijen, blijft in de cel. De raadkamer in Mechelen wilde de man vrijdag onder elektronisch toezicht plaatsen, maar daartegen ging het parket in beroep.

Lees verder

Opnieuw dertig migranten opgepakt bij Maximiliaanpark

Bij de controleoperatie in het Maximilaanpark in Brussel heeft de politie vrijdagmorgen 30 migranten opgepakt. Zeven van hen waren niet-begeleide minderjarigen. Sinds 9 juni zijn er in het park al 592 migranten gecontroleerd.

Lees verder

Chirorokjes niet zedig genoeg
In het Heilig-Hart & College Halle hebben Chiromeisjes vrijdagochtend een zitstaking gehouden. De reden: rokjes en shorts mogen niet hoger dan tien centimeter boven die knie komen volgens het nieuwe schoolreglement.
Lees verder

Helft spoedartsen overweegt te stoppen
De helft van de Belgische spoedartsen denkt erover van job te veranderen, blijkt uit een nieuwe studie. Niet zozeer de stress van de job, maar de bijkomende regels en procedures worden hen te veel.
Lees verder

Gebouw van zes verdiepingen geëvacueerd in Leuven door waterlek

In de Vanden Tymplestraat in Leuven is zaterdag in alle vroegte een flatgebouw van zes verdiepingen geëvacueerd omwille van een waterlek op de hoogste verdieping.

Lees verder