woensdag 13 september 2017

Indrukwekkend: pendelaar fietst elke dag 114 kilometer door weer en wind naar zijn werk

Indrukwekkend: pendelaar fietst elke dag 114 kilometer door weer en wind naar zijn werk

Je hebt pendelen met de fiets en je hebt Ken Van de Steene. Elke dag legt hij een tocht af van maar liefst 114 kilometer, de afstand van zijn huis in Merelbeke naar zijn werk in Schaarbeek en terug. Hij is alvast een goed voorbeeld voor ons allemaal vlak voor de Week van de Mobiliteit.

Lees verder

De Standaard gaat naast Vlaanderen ook Wallonië en Brussel peilen

De Standaard en VRT Nieuws gaan voor hun politieke barometer samenwerken met de RTBF en La Libre.

Lees verder

EU zet licht op groen voor 'gratis' wifi in dorpen en steden

Het Europees Parlement heeft dinsdag het WiFi4EU-initiatief gelanceerd. Dat moet ervoor zorgen dat over de hele Europese Unie 6.000 tot 8.000 snelle en gratis wifihotspots worden aangelegd. Ondanks de ruime steun die het voorstel van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker geniet, valt er ook kritiek te horen.

Lees verder

Tweede verdachte aangehouden na incident in Borgerhout

De raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van de 20-jarige man die door het parket als de aanstoker wordt aanzien van het geweld tegen de politie op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Dat werd vernomen bij het parket. Intussen blijkt dat er in het dossier nog een tweede verdachte werd aangehouden. Ook hij wordt als aanstoker aanzien en verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

Lees verder

'Doel en Tihange te onveilig om actief te blijven'

Moet de levensduur van de kernreactoren in Doel en Tihange verlengd worden? Die vraag is al vele jaren een twistpunt in onze politiek. De conclusie van een erg alarmerend rapport van wetenschappers van de KU Leuven is dat een verlenging geen bijster goed idee is.

Lees verder

Verbod op IS-propaganda belandt in prullenmand

De commissie 22/3 heeft beslist het bezoeken van jihadistische websites niet strafbaar te stellen, tenzij er later sprake blijkt van 'terroristische zelfstudie'.

Lees verder

Peeters vindt 300 miljoen voor begroting

Een opsteker voor de federale regering en voor de begroting: volgens nieuwe cijfers van de RVA zullen de uitgaven voor werkloosheid volgend jaar 312 miljoen lager uitvallen dan eerder ingeschat.

Lees verder

'Senioren moeten aan de powerfoods'

Meer dan een op de drie 65-plussers die nog thuis wonen, zijn ondervoed of lopen een groot risico op ondervoeding. 'Ze hebben nood aan ­verrijkte voeding, want met hun dagelijkse kost komen ze er niet.'

Lees verder

Sandra Massart overleden

Sandra Massart, het meisje dat in 2008 Vlaanderen verenigde om één miljoen euro in te zamelen tegen de stofwisselingsziekte MLD, is overleden.

Lees verder

Helft van studenten lerarenopleiding kent onvoldoende Frans

Studenten die de lerarenopleiding lager onderwijs willen volgen, kennen vaak onvoldoende Frans. Dat blijkt uit de resultaten van de niet-bindende toelatingsproef van vorig jaar. De studenten scoren wel beter op Nederlands en wiskunde.

Lees verder

Onkelinx stopt met actieve politiek in 2019

Met tranen in de ogen heeft PS-kopstuk Laurette Onkelinx aangekondigd dat ze uit de actieve politiek stapt ten laatste in 2019. Ze stopt wel meteen als fractieleidster in de Kamer. 'Ik draai de pagina om. Ik laat plaats aan de jongeren.'

Lees verder

Aantal inschrijvingen voor technologiestudies stijgt niet meer

Het aantal studenten dat begint aan een technologiestudie aan een Vlaamse hogeschool of universiteit, lijkt te stagneren. Dat leidt technologiefederatie Agoria af uit voorlopige inschrijvingscijfers. De federatie roept jongeren, en vooral jongedames, op om alsnog een technologierichting te overwegen.

Lees verder

BIVV wordt Vias Institute

Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV), dat in 1986 werd opgericht, verandert van naam en heet voortaan Vias Institute. Dat is vandaag bekendgemaakt op een persconferentie.

Lees verder

Reacties vertrek Onkelinx: 'Moedige beslissing', 'gerespecteerde tegenstander', 'een grote dame'

Laurette Onkelinx kondigde het einde van haar politieke carrière aan. Haar collega's reageren overwegend positief. 'Een moedige beslissing', zegt Meryame Kitir, sp.a-fractieleidster in de Kamer. 'Een gerespecteerde tegenstrever', zegt Open Vld-fractieleider in de Kamer, Patrick Dewael.

Lees verder

GAIA eist maximumplafond op aantal geslachte dieren per slachthuis

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) moet per slachthuis een maximumgrens vastleggen van hoeveel dieren er geslacht kunnen worden. Dat eist dierenrechtenorganisatie GAIA naar aanleiding van een geval van dierenmishandeling in een slachtinrichting in Izegem. Voorzitter Michel Vandenbosch vraagt ook dat Weyts onmiddellijk inspectieteams stuurt naar andere slachthuizen van de groep Verbist.

Lees verder

De grootste dame van de PS zet stap opzij

Tijd voor de jonge garde, vindt Laurette Onkelinx. Na een tumultueuze zomer was de knoop sneller doorgehakt: hier stopt het voor de belangrijkste politica van de PS. Of toch ten laatste in 2019. Een portret.

Lees verder

Scholieren kosten de overheid 132.000 euro
Volgens een overzichtsrapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) geeft de overheid 132.000 euro per kind uit gedurende de lagere en middelbare schoolcarrière. Maar dat geld vloeit vooral naar de lonen van leerkrachten.
Lees verder

Waterlekken vertragen herstelling ondergelopen spoortunnel

Pas dinsdagnamiddag zijn de waterlekken gedicht die de spoortunnel tussen Brussel-Noord en Brussel-Schuman deden onderlopen. De herstellingswerken lopen daardoor vertraging op.

Lees verder

'We kennen onze buren niet meer. Natuurlijk leidt dat tot onverdraagzaamheid'

Bemiddeling tussen ruziënde buren is booming business. Moeten we daar blij om zijn? 'Alles wat niet in het plaatje van rust en privacy past, moet wijken.'

Lees verder

Belg vaker met fiets naar werk, als weer en infrastructuur meezitten

Om op het werk te geraken kiest de Belg de jongste jaren steeds vaker voor de fiets en de trein.

Lees verder