Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

donderdag 14 september 2017

Groepsaankoop groene energie en Workshop duurzame ontwikkeling

nieuwsbrief van de gemeente Zwijndrecht

14 september 2017
  Groepsaankoop groene energie en Workshop duurzame ontwikkeling

 Zevende groepsaankoop groene energie

Schrijf je nu in!

Tot en met 11 oktober 2017 kan je opnieuw intekenen op de groepsaankoop groene stroom en gas van het provincie Antwerpen. Vorig jaar bespaarden 84 000 huishoudens gemiddeld zo’n 200 euro per jaar. Onze gemeente steunt dit initiatief. Inschrijven is vrijblijvend en eenvoudig. Inschrijven kan tot en met 10 oktober via www.samengaanwegroener.be (doorklikken op provincie Antwerpen) of via het gratis nummer 0800 21 134. Op de website vind je ook een antwoord op veel gestelde vragen. Neem een jaarlijkse afrekening van elektriciteit en/of aardgas bij de hand en schrijf je online in of bel gratis 0800 21 134. Ook wie vorig jaar deelnam moet zich dit jaar inschrijven om deel te nemen aangezien de aangeboden tarieven maar een jaar geldig zijn. 

De provincie zorgt voor begeleiding voor de organisatie van de groepsaankoop tot en met de opzeg van je huidige energieleverancier en de overstap naar een voordeliger energiecontract. Heb je geen toegang tot het internet, dan helpt de gemeente je graag verder. Gedurende de maand september kun je na afspraak terecht bij de dienst Duurzaamheid. Je kan telefonisch een afspraak maken op het nummer 03 250 48 07.  

 

Workshop duurzame Ontwikkeling

Heb jij een hart voor mondiaal beleid en duurzame ontwikkeling? Wil je graag meer informatie over het thema of weten hoe je je steentje kunt bijdragen? Volg dan zeker deze interessante vorming

Tijdens deze voormiddag voor professionelen en vrijwilligers krijg je antwoord op volgende vragen:

Wat zijn duurzame ontwikkelingsdoelstellingen? Wat hebben onderwijs, armoedebestrijding, sport, gezondheid, klimaat, economie… met elkaar te maken? Wat zijn de 17 mondiale streefdoelen die tegen 2030 behaald moeten worden? Welke rol en verantwoordelijkheid spelen gemeentebesturen hierin? Hoe kan jij lokaal bijdragen aan het behalen van deze doelstellingen?

zaterdag 30 september van 10 tot 13 u. Onthaal vanaf 9.30 u.
Vormingplus Waasland, Rode Kruisstraat 23, Sint-Niklaas

Na de sessie is er een netwerkmoment met broodjes voorzien.

INSCHRIJVEN

vermeld je naam, gemeente en eventueel functie
peter.brabandt@oost-vlaanderen.be

09 265 99 75

 

 

 

 

 


nieuwsoverzicht


Uit in Zwijndrecht


Gemeente Zwijndrecht
Binnenplein 1 | 2070 Zwijndrecht | t 03 250 48 00 | info@zwijndrecht.be | www.zwijndrecht.be

Klik hier om je abonnement te wijzigen of te beëindigen.