vrijdag 8 september 2017

Gemeente Mol: Reuzenpeuken in Corbiestraat vragen extra aandacht voor zwerfvuil

Reuzenpeuken in Corbiestraat vragen extra aandacht voor zwerfvuil

Vanaf woensdag 6 september ligt de Corbiestraat bezaaid met reuzengrote sigarettenpeuken. Met deze actie vragen het gemeentebestuur en IOK Afvalbeheer extra aandacht voor zwerfvuil en sluikstort. Ze roepen de week van 18 tot 24 september uit tot de 'Handhavingsweek'. Een week waarin alle Kempense lokale besturen extra de strijd aangaan tegen zwerfvuil. Speciaal voor deze actie steken de netheidsverantwoordelijken in onze gemeente een extra tandje bij.

Lees verder

24 kandidaat-vrijwilligers starten vorming voor open huis kankerpatiënten

Maar liefst 24 inwoners meldden zich aan als vrijwilliger om kankerpatiënten en hun naasten te begeleiden in het open huis van vzw Alegria. Dit open huis opent in het najaar de deuren in onze gemeente. Eind augustus startten de vrijwilligers in kleine groepen aan hun opleiding. Op donderdag 7 september ontmoetten alle vrijwilligers elkaar voor het eerst in de voltallige groep.

Lees verder

Extra les 'yogilates' op dinsdag van 21 tot 22 uur

Wegens groot succes organiseert de sportdienst een extra uur yogilates, aansluitend op de les van 20 tot 21 uur. Yogilates wisselt pittige pilatesoefeningen af met rustgevende houdingen uit de yoga. Door de mogelijkheid om elke oefening minder zwaar of zwaarder te maken is de sport geschikt voor iedereen. De laatste les yogilates is op 12 december. Reserveren doe je online via www.gemeentemol.be of in de sporthal. Opgelet! Online kan je maar reserveren tot maandag 11 september.

 

 

Lees verder

Tolken Vlaamse Gebarentaal tijdens 'Mol-in-Scène II' op vrijdag 6 oktober

Om zoveel mogelijk mensen te laten meegenieten van het massaspektakel Mol-in-Scène II doet Cultuurcentrum 't Getouw op vrijdag 6 oktober een beroep op twee tolken Vlaamse Gebarentaal. Deze tolken vertalen de voorstelling in gebarentaal zodat ook doven en slechthorenden het verhaal kunnen volgen. De voorstelling met tolken VGT start om 19 uur aan Schouwburg Rex (blauwe groep). Tickets reserveren voor deze specifieke voorstelling doe je aan de ticketbalie in Schouwburg Rex of via cultuurbalie@gemeentemol.be.

Lees verder