maandag 11 september 2017

Gemeente Mol: Informatiebrief gele papiercontainers deze week in de brievenbussen

Informatiebrief gele papiercontainers deze week in de brievenbussen

Tussen 11 en 19 september ontvangen onze inwoners, ondernemers en verenigingen een informatiebrief over de gele papiercontainers. IOK Afvalbeheer informeert met deze brief over de komst van de containers én over de voorziene formaten. Dit najaar ontvangt elke inwoner een gele papiercontainer om papierafval te verzamelen. Vanaf 1 januari kan je papier enkel nog in deze container aanbieden voor de huis-aan-huisinzameling.

Lees verder

Denk mee na over de toekomst van Centrum West

Alle inwoners van de Vennestraat, Gasstraat, Collegestraat, Asstraat, Gasthuisstraat, Schansstraat en Sint-Pieterstraat (tussen Adolf Reydamslaan en Rondplein) krijgen in september en oktober de kans om mee na te denken over de toekomstige herinrichting van hun straten. Samen met de inwoners willen we realistische richtlijnen opstellen voor het studiebureau dat het ontwerp zal uitwerken. Dit project omvat zowel een vernieuwing van de riolering als een volledige heraanleg van de weg. De realisatie van het project is voorzien in de periode 2019 – 2020. Inwoners die willen deelnemen aan het participatietraject, zijn welkom op twee overlegvergaderingen. Deze vinden plaats in het Sint-Lutgardisinstituut op donderdag 28 september en donderdag 26 oktober, telkens vanaf 19.30 uur. Wil je deelnemen? Schrijf je dan voor 20 september in via www.gemeentemol.be/centrumwest of bel naar 014 33 07 11. We verwachten de deelnemers op beide vergaderingen.

Lees verder

Gezocht: vrijwilligers met één uurt vrije tijd per week voor huiswerkbegeleiding

Heb je wekelijks ongeveer een uurtje vrije tijd over? Ga je graag om met kinderen? Heb je interesse om hen te helpen met schooltaken? Dan ben jij de geschikte vrijwilliger voor huiswerkbegeleiding. Je werkt één schooljaar in een vast gezin. De samenwerkende diensten opvoedingsondersteuning van de Molse regio geven tijdens een infoavond op 24 oktober de nodige tips. Interesse? Bel 014 33 15 50 of mail rob.philipsen@ocmwmol.be.

Lees verder

Werk jij mee aan de toekomst van anderstalige kinderen? Word vrijwilliger

Spreek je vlot Nederlands, werk je graag met anderstaligen en ben je minstens 16 jaar? Stel je dan kandidaat als vrijwilliger voor het project Babbelkousje PLUS. Met het project stimuleren we het Nederlands en werken we aan integratie. Ofwel begeleid je als vrijwilliger de kinderen binnen het gezin ofwel ga je aan de slag met de ouders van de kinderen. Interesse? Contacteer de dienst samenlevingsopbouw via 014 33 15 73 of samenlevingsopbouw@dsomol.be.

Lees verder