Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

vrijdag 8 september 2017

Feestelijke opening Stationsstraat - za 9 september - Nieuwe verkeerssituatie vanaf maandag 30 oktober - Gratis WiFi in het winkelgebied - Open Monumentendag

Logo
Nieuwsbrief titel
In deze editie:
Feestelijke opening Stationsstraat - za 9 september

Om 13u fietsen de leden van het college van burgemeester en schepenen & fietsend Lanaken vanaf het kruispunt met de Spoorwegstraat om de Stationsstraat te openen. U kunt genieten van een hapje en een drankje in een feestelijke tent met leuke muziek zodat er bij alle weersomstandigheden geproost kan worden. De eerste 600 bezoekers krijgen een gratis fietsgadget. Er is ook een gratis bewaakte fietsenstalling aan het gemeentehuis. Fiets dus zeker mee!

lees meer...
Nieuwe verkeerssituatie vanaf maandag 30 oktober

Vanaf maandag 30 oktober gaat in Lanaken-centrum de nieuwe verkeerssituatie in voege. De nieuwe situatie zal gedurende de laatste maanden van dit jaar getest worden. Daarna wordt ze geëvalueerd en aangepast waar dat nodig zou zijn. Daarom is ook uw mening van groot belang. Op deze pagina kunt u uw opmerkingen doorgeven of uw vragen stellen. Lees zeker de veelgestelde vragen die zullen wellicht al vragen beantwoorden.

lees meer...
Gratis WiFi in het winkelgebied

Vanaf nu is het mogelijk om in het centrum van Lanaken gebruik te maken van gratis WiFi. Op de Stationsstraat, Winkelstraat en het Kerkplein kun je met het netwerk verbinden. Later worden ook nog het Europaplein en het Molenweideplein toegevoegd. Wat moet je doen om verbinding te maken? De naam van het netwerk is Lanaken Free Wifi. Je kan hierop inloggen via Facebook en Twitter of via een sms (enkel Belgische nummers). Meer is er niet nodig om gratis te kunnen surfen!

lees meer...
Open Monumentendag in Lanaken! - zo 10 september

Voor de monumenten- en erfgoedliefhebbers werd er een gevarieerd programma uitgewerkt. Nieuw dit jaar zijn de activiteiten voor gezinnen met kinderen. Een aanrader!

lees meer...
Daken technische dienst en gemeentelijke basisschool voorzien van zonnepanelen

De daken van de refter van de technische dienst en de gemeentelijke basisschool van Rekem werden voorzien van zonnepanelen. Dit initiatief kwam er omdat het gemeentebestuur streeft naar een duurzaam energiegebruik binnen de gemeentelijke gebouwen. Voor de realisatie van dit project werd samengewerkt met de ESCO-dienst van Infrax.

lees meer...
Gemeente geeft premie voor senioren die hun woning aanpassen

Wie als 65-plusser zijn eigen woning aanpast aan zijn of haar specifieke behoeften, heeft mogelijk recht op een gemeentelijke financiële tussenkomst. De gemeente Lanaken geeft namelijk een aanpassingspremie voor woningaanpassingen.

lees meer...
Nieuw stappenplan voor alcoholverkoop aan jongeren

Op vraag van zowel de scholen als de ouders heeft de gemeente samen met CAD-Limburg een nieuw stappenplan uitgewerkt om handelaars die alcohol verkopen te sensibiliseren rond de verkoop ervan aan jongeren, -16 jaar: geen alcohol, -18 jaar: geen sterke drank.

lees meer...
Opvragen van adressenlijsten bij de gemeente kan niet meer

Vroeger kon je als school of als vereniging adressenlijsten opvragen bij de bevolkingsdienst van de gemeente. Vooral scholen, de parochies en verenigingen maakten er handig gebruik van, voor het versturen van mailings of publiciteit. Intussen is de privacywetgeving verstrengd en in 2018 zit er een volgende Europese verstrenging aan te komen.

lees meer...
Repair Café: de gemeente zoekt handige Harry's!

Tijdens Festival Retour van 14 t.e.m. 22 oktober 2017 zetten Limburgse gemeenten en verenigingen circulaire of kringloopeconomie in de kijker. Dit klinkt ingewikkeld, maar eigenlijk is het eenvoudig. Het is een terugkeer naar vroeger, maar dan met een moderne twist. Van massaal kopen en weggooien naar hergebruiken, opwaarderen en delen. Lanaken neemt ook deel aan Festival Retour. We organiseren op woensdag 18 oktober namelijk een Repair Café.

lees meer...
vriendENtaal – vrijwilligers gezocht!

De Dienst Welzijn van de gemeente Lanaken is op zoek naar vrijwilligers voor de gezellige praatgroep 'vriendENtaal', waar nieuwkomers en anderstaligen samen met Nederlandstalige vrijwilligers Nederlands oefenen en hun netwerk uitbouwen.
Tijdens VriendENtaal komen anderstaligen daarom wekelijks samen om op een leuke manier (en bij een tasje koffie) in het Nederlands te praten over gewone dingen die hen bezig houden.
Af en toe trekken ze er zelfs samen op uit (naar de bibliotheek, theater,...) of krijgen ze een spreker over de vloer.

lees meer...
Kidsrun - 24 september 2017

Jake daagt alle kinderen uit om deel te nemen aan de KIDSRUN. Vanaf nu kunnen jullie inschrijven. Vergeet je school niet bij je inschrijving te vermelden.
Wist je dat als je met heel de klas deelneemt je kans maakt om een leuke klasprijs te winnen?
Jij loopt toch ook mee?

lees meer...
EHBO bij kinderen - algemeen - di 26 september

Ieder kind heeft wel eens een ongevalletje. Snij- en schaafwonden, kneuzingen, een bloedneus,... Het is snel gebeurd. Welke hulp kan je zelf bieden bij deze ongevalletjes?

lees meer...
Gemeente Lanaken Jan Rosierlaan 1, 3620 Lanaken, T 089 730 730, info@lanaken.be, www.lanaken.be