Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

woensdag 6 september 2017

Een nieuwsbrief boordevol weetjes en activiteiten uit Ingelmunster!

Als u deze e-mail in tekstformaat ontvangt, zonder afbeeldingen, klik hier!
Heading
Nieuwsbrief 130 September 2017
Inhoudstafel


Nieuwe omleiding Aangepaste omleiding bij werken Dorpsbrug

Vanaf vandaag, 6 september, start waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV met de werken aan de Mandelbrug (de brug aan het begin van de Waterstraat) en de afbraakwerken van het tweede landhoofd van de oude Dorpsbrug aan de kant van het station. Naar aanleiding van deze werken gelden er aangepaste omleidingen voor fietsers en voetgangers.

Het jaagpad aan de kant van het station, tussen de tijdelijke fietsbrug en Emelgembrug, is afgesloten tot 12 september. Wie richting Izegem wil fietsen of wandelen volgt het traject van Wandel op de Mandel. (Bekijk deze omleiding). Let op, vanaf 12 september wordt Wandel op de Mandel afgesloten vanuit Izegem!

Fietsers of wandelaars richting markt of station maken gebruik van de nieuwe doorgang in het kasteeldomein. Bewoners of bezoekers van de woonzone rond café De Fagot kunnen deze zone bereiken via de Nijverheidsstraat en Trakelweg. (Bekijk deze omleiding) De Trakelweg, tussen de Nijverheidsstraat en de fietsersbrug, is niet toegankelijk voor fietsers en voetgangers!
 

Meer info

Mini-Brigandstoet Mini-Brigandstoet op 9 september

Op zaterdag 9 september trekt de Mini-Brigandstoet opnieuw door het centrum van Ingelmunster. Trommelkorpsen, heel wat verenigingen, dansers en onze reus Pierre de Brigand zorgen voor een leuke optocht!

De stoet vertrekt om 16u. aan de Jan Breydelstraat, via de Meulebekestraat, Bruggestraat, Elfjulisingel en Doelstraat richting markplein waar ze aankomt om 17u. Daar kunnen kinderen en jongeren zich uitleven op de springkastelen en circuskunsten oefenen met circus Woesh. Laura Omloop treedt op om 17.30u. en er is een DJ-set van Steak nie Nauwe om 18.15u. 

Meer info

image De digidokter is terug!

De bib doet terug dienst als 'ICT-helpdesk'. Van september tot maart komt de Digidokter maandelijks langs met een lezing over een bepaald thema en aansluitend een spreekuur voor al je computervragen. 

Je zit aan je computer en er loopt iets fout.... je raakt gefrustreerd en durft al eens te vloeken. Herkenbaar? Bij de Digidokter in de bib kan je maandelijks terecht met al je vragen over computers, tablets, internetaansluitingen, smartphones, enz.

De Digidoktersessie starten telkens met een lezing over een bepaald thema (10-11u.), waarna je tijdens het spreekuur je eigen computervragen kan stellen (11u.-12u.).

Mobiel internet en hotspots
Tijdens de eerste sessie op 16 september leer je hoe je je smartphone of tablet verbindt met het internet, thuis of op vakantie, wat het verschil is tussen wifi en mobiele data, hoe je je data-abonnement kan delen met verschillende toestellen, wat de risicio's zijn van openbare hotspots, enz. 

De sessies kosten 5 euro (lezing en vragenuurtje). Je moet je vooraf inschrijven via bibliotheek@ingelmunster.be.

Meer weten

image Fietsfeest op zondag 17 september

Reserveer zondag 17 september alvast in je agenda want op deze autoloze zondag is er opnieuw een fietsfeest in onze gemeente. Vanop het marktplein kan je deelnemen aan 2 fietstochten en maak je zo kans op een nieuwe fiets!

2017 is het jaar van de fiets in Ingelmunster. Een nieuwe editie van het fietsfeest kon dan ook niet ontbreken! Op 17 september kan je gratis inschrijven tussen 13u. en 15.30u. voor een familiefietstocht van 31,5 km of een sportieve tocht van ongeveer 47 km. Na de tocht geniet je van een lekker bakje koffie bij de KoffieQueen en een ijsje van de ijskar! Je maakt ook kennis met originele fietsen zoals de Lopifit, ElliptiGo of kickbike.

Win een fiets
Wie zich inschrijft voor één van de fietstochten, neem automatisch ook deel aan de tombola. Om 18u. maken we bekend wie een volwassen fiets of een kinderfiets heeft gewonnen. Daarnaast delen we nog heel wat andere mooie prijzen uit! 

Fietsplezier voor kinderen
Voor kinderen uit de 1ste, 2de en 3de kleuterklas is er een mini-Ronde Van Vlaanderen met leuke prijzen. Een leuk behendigheidsparcours waar kleuters het tegen elkaar opnemen.
- 17u.: start 1ste kleuter (eigen driewieler meebrengen)
- 17.15u.: start 2de kleuter (eigen loopfietsje meebrengen)
- 17.30u.: start 3de kleuter (eigen fiets meebrengen)

Fietsgraveren
Wil je je fiets beveiligen tegen diefstal? Kom dan langs tussen 15u. en 18u. op het marktplein!


Station Nieuwe groepsaankoop zonnepanelen

De provincie West-Vlaanderen organiseert voor het derde jaar op rij een groepsaankoop zonnepanelen. Je kan hiervoor vrijblijvend inschrijven tot en met 3 oktober via www.wijkiezen.be . 

Op 4 oktober is er een veiling waarbij gekwalificeerde leveranciers tegen elkaar bieden. De leverancier die het laagste bod doet, wint de veiling. Vanaf 23 oktober krijgt iedereen die zich inschreef een persoonlijk voorstel van de winnende leverancier. Vind je het aanbod interessant? Dan kan je tot en met 8 december op het voorstel ingaan. Na een inspectie van je dak, wordt de plaatsing van jouw zonnepanelen ingepland.
 


image Weekend boordevol leuke activiteiten!

Traditioneel zorgen tal van verenigingen voor leuke activiteiten tijdens het laatste weekend van september! 

Op 23 september organiseert Unizo vanaf 7u. opnieuw een ontbijtbuffet met aansluitend om 9u. enkele vakmansroutes met diverse bedrijvenbezoeken. Vanaf 13u. kan je in het centrum genieten van een ontspannen sfeer tijdens de rommelmarkt en de braderie. Om ervoor te zorgen dat iedereen comfortabel en veilig van de sfeervolle winkelstraten kan genieten, worden de centrumstraten verkeersvrij gemaakt. Daarnaast kan je de tentoonstelling van Kunstblik of Natuurpunt de Buizerd bezoeken, een kijkje nemen op de boeken- en posterbeurs, een optreden meepikken in jeugdhuis Kontrabas, enz. Alle activiteiten die tijdens het kermisweekend worden georganiseerd, vind je binnenkort terug in de kermisfolder in je brievenbus.

Familiedag en vuurwerk
Op maandag 25 september is er familiedag op de kermis en geniet je vanaf 16u. van verminderde tarieven op bepaalde attracties! Het kermisweekend wordt feestelijk afgesloten met een prachtig vuurwerk op het marktplein om 21u. 


Wist je dat...

... je op 15 september kan genieten van 'EUROvizie', met Andrea Croonenberghs, Geena Lisa en Chelsy tijdens het seniorenfeest in de evenementenhal? 
 

... de verkoop van de grijze KMO-zakken wordt stopgezet?

... september dé maand bij uitstek is om te sporten, met de nieuwe sportelreeks en de seniorensporthappening?

... het gemeentehuis gesloten is op zaterdag 23 september? Op kermismaandag 25 september sluiten alle gemeentelijke diensten de deuren.

... er op 26 september een kermislezing is van Michel Follet in de bib?


logo

Gemeente Ingelmunster
Oostrozebekestraat 4, 8770 Ingelmunster T 051 33 74 00
gemeente@ingelmunster.be - www.ingelmunster.be

Deze e-mail werd verstuurd naar vlaamsnieuws@gmail.com.
Klik hier om uit te schrijven.

powered by
Addemar
privacy policy