Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

zondag 17 september 2017

Dokters die te veel ziektedagen voorschrijven op het matje bij De Block

Dokters die te veel ziektedagen voorschrijven op het matje bij De Block
Artsen die opvallend veel ziektedagen voorschrijven, zullen in de toekomst op het matje geroepen worden. De overheid zal daarvoor een nieuw controlesysteem opzetten. Dat heeft de federale regering gisteren beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).
Lees verder

Limburgse mama vindt stukje rubber in babyvoeding
Toen Nina Kums (29) uit Zonhoven haar zoontje Lucas babyvoeding van Nutrilon te eten gaf, trof ze in het papje een stukje rubber aan. Nina maakte haar beklag bij producent Nutricia. Ze krijgt een schadevergoeding. Vijftien euro, en een bos bloemen, indien gewenst. Hoe het rubbertje in het papje kon...
Lees verder

België geeft geld voor cholerabestrijding in Haïti
België gaat 350.000 dollar (292.000 euro) toekennen aan het speciale trustfonds van de Verenigde Naties voor de strijd tegen cholera in Haïti.
Lees verder

Topschool van Franse internetondernemer landt in Brussel
Twee Belgische ondernemers richten in de Brusselse gemeente Ukkel een afdeling van de eigenzinnige Ecole 42 voor software-ingenieurs op van de Franse internetondernemer Xavier Niel. Dat schrijven De Tijd en L'Echo.
Lees verder

Chaos rond pensioenen: wat is er al wel beslist?
De chaos rond de pensioenen van werkloze 50-plussers is alleen maar groter geworden. Ook vrijdag kon de regering nog geen duidelijkheid verschaffen over wat er donderdag precies is beslist. Integendeel: de verschillende partijen hadden elk een ­eigen versie van het "akkoord". Voorlopig behouden...
Lees verder

Duizenden aanwezigen op begrafenis van vermoorde burgemeester Moeskroen
Duizenden mensen hebben zaterdagochtend de begrafenis van burgemeester Alfred Gadenne bijgewoond in Moeskroen. Talrijke politieke figuren tekenden present, onder wie premier Charles Michel, CDH-voorzitter Benoît Lutgen en PS-voorzitter Elio Di Rupo.
Lees verder

Peter Vanvelthoven (SP.A): "Regering neemt onze voorstellen rond kaaimantaks over"
De regering heeft beslist om een aantal achterpoortjes van de kaaimantaks te dichten en neemt daarbij twee voorstellen over die SP.A-parlementslid Peter Vanvelthoven eerder indiende in het parlement. "Dit toont aan dat we vanuit de oppositie niet alleen de vinger op de wonde leggen als we zeggen...
Lees verder

Extra file door gebruik van smartphone aan stuur
Even je smartphone gebruiken achter het stuur is niet alleen verboden, maar vertraagt ook het verkeer. Dat heeft mobiliteitsvereniging Touring berekent. Daarom vraagt de organisatie meer aandacht voor het smartphone-misbruik aan het stuur.
Lees verder

Nog even wisselvallig weer, maar er is (een beetje) beterschap in zicht
Tot dinsdag blijft het koele en wisselvallige weer aanhouden, maar vanaf woensdag kan het zachter en droger worden. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Ryanair annuleert twee vluchten op Brussels Airport
Ryanair heeft zaterdag twee vluchten geannuleerd op Brussels Airport, één naar Berlijn en één naar Lissabon. Maar dat heeft niets te maken met de beslissing van de Ierse lagekostenmaatschappij om deze herfst ongeveer 2.000 vluchten te annuleren. Dat heeft woordvoerster Florence Muls van de...
Lees verder

Dodelijke 'Blue Whale Challenge' steeds populairder in ons land
Het federaal parket voert een onderzoek naar 27 dossiers die gerelateerd zijn aan het mogelijk dodelijke internetspel Blue Whale Challenge. Deelnemers aan dat "spel" worden 50 dagen lang uitgedaagd om elke dag een proef uit te voeren.
Lees verder

Sabam vraagt 443 euro voor muziek beluisteren op smartphone
Een installateur van alarmsystemen uit het Waalse Farciennes heeft van auteursrechtenvereniging Sabam een rekening van 443 euro gekregen. Bij een controle bleek namelijk dat een werknemer op zijn eigen smartphone naar muziek aan het luisteren was.
Lees verder

Advocaat: "Prins Laurent is écht ziek"
Prins Laurent is echt ziek. Dat zegt zijn advocaat aan VTM NIEUWS. Wat Laurent precies heeft, wil hij niet kwijt, maar de prins zou wel voor langere tijd out zijn. Hij was ook niet aanwezig op de 20ste verjaardag van zijn stichting zaterdag. Prinses Claire en hun kinderen waren er wel.
Lees verder

Politievakbond NSPV over uitspraken Kris Peeters: "Zeer ongepast en niet realistisch"
Het NSPV (Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel) is verbaasd over enkele uitspraken die Kris Peeters dit weekend deed in een interview met Gazet van Antwerpen. Peeters is in Antwerpen voor CD&V kandidaat-burgemeester bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, en had het in...
Lees verder

Veertiger in elkaar geslagen door groepje jongeren: "Hij probeerde jongen te redden"
In de nacht van vrijdag op zaterdag is Mario Díaz Martínez (42) in Aalst slachtoffer geworden van zware fysieke agressie. "Hij is tussengekomen wanneer hij zag dat een jongen ineen werd geslagen, en werd toen zelf doelwit", zegt zijn vader.
Lees verder

"VDAB moet meer doen om werkzoekenden op te leiden"
Vorig jaar waren er bij de VDAB voor het eerst sinds 2010 minder dan 16.000 werkzoekenden die deelnamen aan een knelpuntopleiding (15.897). Dat blijkt uit cijfers van de VDAB, die zelf spreekt over "fluctuaties". Maar volgens Vlaams Parlementslid Yasmine Kherbache (sp.a), die dit aanklaagt, is dat...
Lees verder

Automobilisten laten wagen aan de kant staan op Autoloze Zondag
Zondag/vandaag vindt opnieuw de Autoloze Zondag plaats, een initiatief dat deel uitmaakt van de Week van de Mobiliteit van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. In tientallen steden in Vlaanderen en Brussel worden activiteiten georganiseerd en autovrije zones ingesteld.
Lees verder

Zonnige start, maar later regen en kans op onweer
Op de meeste plaatsen ontwaakt de zondag zonnig en verdwijnt het ochtendgrijs snel. Maar vervolgens verschijnen stapelwolken, waarin buien tot ontwikkeling komen. Lokaal is onweer mogelijk. De maxima liggen tussen 11 en 16 graden, zo meldt het KMI.
Lees verder

Jonge moeder boos op Scouts en Gidsen Vlaanderen na affiche 'oerwoudfuif': "Denk je dat ik mijn zoontje naar zo'n groep wil sturen?"
Auteur Dalilla Hermans (31) is allesbehalve te spreken over de mascotte van de Oerwoudfuif van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Op de affiche in kwestie staat een stripfiguur van een karikaturale zwarte jongen afgebeeld. Hermans trekt op Facebook van leer tegen de jeugdbeweging. Ze klaagt ook aan dat...
Lees verder

Procureur-generaal en procureur des Konings over politiegeweld, de drugsoorlog en de hervorming van justitie: "Het recht om een fout te maken bestaat"
Het zou een interview over het nieuwe gerechtelijk jaar en de werking van justitie in de provincie Antwerpen worden, maar de actualiteit besliste daar anders over. De lokale politie werd in Borgerhout aangevallen en de federale politie luidde de alarmbel over de cocaïnesmokkel. En ook daar hebben...
Lees verder