Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

vrijdag 8 september 2017

Digitale Nieuwsbrief Stad Menen

08-09-2017

Familiegroep dementie regio Menen

Familiegroepen (Jong)Dementie brengen familieleden en mantelzorgers van personen met (jong)dementie samen in een gemoedelijke sfeer waar ze informatie, ervaringen en steun uitwisselen. Ze kunnen hun zorgen delen met lotgenoten.

Meer

Wat je moet weten over assistentiehonden

Assistentiehonden komen steeds vaker voor in het straatbeeld. Sinds 2013 is in Menen de assistentiehondenschool Donate-a-dog opgericht. Deze leidt hulphonden op voor mensen met een fysieke functiebeperking.

Meer

Samen maken we een vuist tegen kanker

Steun op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september het 23ste Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker. Tijdens die dagen verkopen handelaars, verenigingen en vrijwilligers op verschillende plaatsen in Menen, Lauwe en Rekkem azalea-plantjes aan 7 euro per stuk ten voordele van de actie.

Meer

Vredegerecht blijft in Menen op nieuwe locatie

"Met het stadsbestuur ijveren we al een hele tijd om het vredegerecht in onze stad te behouden nu de Federale Overheidsdienst (FOD) Justitie en de Regie der Gebouwen hun dienstverlening volop aan het heroriënteren zijn, dit in het kader van de hertekening van het gerechtelijk landschap. Daarbij vermindert het aantal vredegerechten, maar gelukkig slaagden we erin om de zetel van het Vredegerecht wel in Menen te behouden", weet een tevreden burgemeester Martine Fournier.

Meer

Het leeskabinet: Oscar van den Boogaard & Aleksandr Skorobogatov

De Meense Leesclub viert haar 10-jarig bestaan in stijl met een boeiende literaire avond. Oscar van den Boogaard en Aleksandr Skorbogatov, 2 toppers uit de voorbije leesjaren, komen op vrijdag 6 oktober op bezoek!

Meer

Menen onthaalt nieuwe inwoners

In een ontspannen sfeer ontving het stadsbestuur van Menen met de schepenen en burgemeester afgelopen zaterdag tijdens de Wieltjesfeesten voor de 4de keer op rij de nieuwe inwoners met een heus VIP-arrangement.

Meer

Literaire tentoonstelling: 10 jaar Leesclub Menen in 50 boeken

Vanaf zaterdag 23 september 2017 tot 12 oktober 2017 presenteren de leden van de Meense leesclub in bibliotheek Menen de 50 literaire werken die de voorbije 10 jaar op de leestafel lagen.

Meer

OCMW Menen leent liftbus uit

Het OCMW van Menen start als eerste in West-Vlaanderen met het autodeelproject AVIRA, autodelen voor iedereen met rolstoelvriendelijke auto's. Dit project, een initiatief van Autodelen.net, Taxistop en Pegode vzw (die ondersteuning biedt aan mensen met een beperking) heeft als doel om aangepaste (rolstoelvriendelijke) wagens die aangekocht werden door voorzieningen ter beschikking te stellen van mensen die geconfronteerd worden met een mobiliteitsbeperking. In Menen start het OCMW met het uitlenen van een liftbus.

Meer

Verslag gemeenteraad maandag 28 augustus 2017

Op maandag 28 augustus kwamen de gemeenteraadsleden bijeen in de raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1 in Menen. Hier vind je het verslag en kun je ook een virtueel bezoek brengen aan de raadzaal.

Meer

Kunstzomer toerisme Leiestreek

Voor de 9de keer op rij organiseren Toerisme Leiestreek en de vzw Ont-dekking-s-rijzen 'Kunstzomer in de Leiestreek'. Menen en Wervik zijn hierbij gastgemeenten voor verschillende hedendaagse kunstenaars die op bijzondere locaties hun werk tentoonstellen. Dé ideale gelegenheid dus om de Grensleie regio te komen ontdekken!

Meer