vrijdag 15 september 2017

Digitale Nieuwsbrief Stad Menen

15-09-2017

Extra controle zwerfvuil en sluikstorten tijdens handhavingsweek

Zwerfvuil en sluikstort is een probleem van ons allen. Stad Menen werkt hard aan deze strijd. Dit doen we samen met onze partners van de PZ Grensleie en Mirom Menen. Een week lang, van 18 september tot 24 september 2017, houden we een extra oogje in het zeil om zwerfvuil en sluikstort tegen te gaan.

Meer

Velomundo V - Duurzame fietstocht Menen

Geniet van de 5e editie van Velomundo en trap vanuit het vernieuwde Park Ter Walle naar Bergelen en terug (30 km). Halteplaatsen focussen traditiegetrouw op lokale duurzame landbouw en fair trade. Maak je dus maar op voor lekkere en diverse proevertjes bij de tussenstops om jullie energiepeil hoog te houden!

Meer

Besluitenlijst OCMW-raad dinsdag 5 september 2017

Dinsdag 5 september kwamen de OCMW-raadsleden bijeen in de raadzaal van het OCMW (Welzijncampus Noorderlaan).

Meer

Maak het groener in Menen

Wist je dat de totale oppervlakte aan priv├ętuinen in Vlaanderen, veel groter is dan alle natuurgebieden samen? Tuinen, boerenerven en bedrijfsgroenschermen spelen een belangrijke rol in natuurbehoud want ze bevorderen de migratie van soorten via woongebieden, wegen en industriegebieden.

Meer

Vernieuwde huurdersbrochure

In het kader van de intergemeentelijke samenwerking 'Kwalitatief wonen in de grensstreek' - Menen, Wervik en Mesen werd een brochure met tips voor huurders ontworpen. Hierin staat de basis voor alles wat je moet weten over huren. Vanaf heden is er een vernieuwde brochure ter beschikking met de recentste informatie.

Meer

OCMW zoekt jou

Actief meewerken als vrijwilliger in het OCMW van Menen? Het OCMW zoekt geschikte en gemotiveerde vrijwilligers!

Meer

Wat je moet weten over assistentiehonden

Assistentiehonden komen steeds vaker voor in het straatbeeld. Sinds 2013 is in Menen de assistentiehondenschool Donate-a-dog opgericht. Deze leidt hulphonden op voor mensen met een fysieke functiebeperking.

Meer

Samen maken we een vuist tegen kanker

Steun op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september het 23ste Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker. Tijdens die dagen verkopen handelaars, verenigingen en vrijwilligers op verschillende plaatsen in Menen, Lauwe en Rekkem azalea-plantjes aan 7 euro per stuk ten voordele van de actie.

Meer

Vredegerecht blijft in Menen op nieuwe locatie

"Met het stadsbestuur ijveren we al een hele tijd om het vredegerecht in onze stad te behouden nu de Federale Overheidsdienst (FOD) Justitie en de Regie der Gebouwen hun dienstverlening volop aan het herori├źnteren zijn, dit in het kader van de hertekening van het gerechtelijk landschap. Daarbij vermindert het aantal vredegerechten, maar gelukkig slaagden we erin om de zetel van het Vredegerecht wel in Menen te behouden", weet een tevreden burgemeester Martine Fournier.

Meer

Het leeskabinet: Oscar van den Boogaard & Aleksandr Skorobogatov

De Meense Leesclub viert haar 10-jarig bestaan in stijl met een boeiende literaire avond. Oscar van den Boogaard en Aleksandr Skorbogatov, 2 toppers uit de voorbije leesjaren, komen op vrijdag 6 oktober op bezoek!

Meer