Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

vrijdag 1 september 2017

Digitale Nieuwsbrief Stad Menen

01-09-2017

Verslag gemeenteraad maandag 28 augustus 2017

Op maandag 28 augustus kwamen de gemeenteraadsleden bijeen in de raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1 in Menen. Hier vind je het verslag en kun je ook een virtueel bezoek brengen aan de raadzaal.

Meer

MENENS! Het gezicht van Menen in verleden, heden en toekomst

Menen, Lauwe en Rekkem veranderden grondig van uitzicht. De stadsplanning wijzigde, pleintjes verdwenen, nieuwe gebouwen rezen uit de grond.... Ontdek hier welke metamorfoses de stad en haar deelgemeenten de voorbije honderd jaar doormaakten. Maak kennis met de projecten die nu op stapel staan. De tentoonstelling MENENS! blijft tijdens de zomer open en loopt nog tot 3 september.

Meer

Kunstzomer toerisme Leiestreek

Voor de 9de keer op rij organiseren Toerisme Leiestreek en de vzw Ont-dekking-s-rijzen 'Kunstzomer in de Leiestreek'. Menen en Wervik zijn hierbij gastgemeenten voor verschillende hedendaagse kunstenaars die op bijzondere locaties hun werk tentoonstellen. Dé ideale gelegenheid dus om de Grensleie regio te komen ontdekken!

Meer

Laura Defreyne nieuwe Ambassadrice Stad Menen

Op zaterdag 26 augustus 2017 vond de verkiezing Ambassadrice Stad Menen '17-'18 plaats in een tot in de nok gevuld CC De Steiger. De 7 kandidates zetten elk hun beste beentje voor in de strijd om het lint. Op het einde van een spannende avond werd Laura Defreyne verkozen tot Ambassadrice Stad Menen.

Meer

Open Monumentendag 2017

Naar jaarlijkse gewoonte kiest stad Menen er voor opnieuw deel te nemen aan Open Monumentdag. Dit jaar werd een uitgebreid en afwisselend programma uitgewerkt. Kunst, muziek, natuur en geschiedenis. Voor elk wat wils op zondag 10 september.

Meer

Stadsmagazine LEIEDRAAD september 2017 online

Het 8ste nummer van 2017 van ons stadsmagazine LEIEDRAAD staat online. Lees hier ons septembernummer en bekijk ook de activiteitenagenda UiT in MENEN achteraan het stadsmagazine. Volgende week krijgen alle inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem een exemplaar in de brievenbus.

Meer

50ste editie Wieltjesfeesten!

De Wieltjesfeesten vinden dit jaar plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 september. Absolute blikvangers dit jaar zijn Laura Tesoro en De Romeo's.

Meer

Vacature | Startbaner verkeersveligheid

Bij de Stad Menen zijn we op zoek naar een enthousiaste medewerker verkeersveiligheid. Je wordt tewerkgesteld bij de dienst Veiligheid en Samenleven. Ervaring is niet vereist! Je krijgt een opleiding op de werkvloer en kan deelnemen aan studiedagen van het Ministerie van Onderwijs en Vorming.

Meer

Boekenverkoop

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september 2017 verkoopt bibliotheek Menen opnieuw duizenden afgeschreven boeken. De verkoop gaat ditmaal door in de tentoonstellingszaal van CC De Steiger, Waalvest 1.

Meer

Stad Menen verwelkomt nieuwe inwoners!

Voor de 4de keer al verwelkomt stad Menen de nieuwe inwoners met een VIP-receptie tijdens de Wieltjesfeesten!

Meer