Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

woensdag 6 september 2017

Deze week in Middelkerke: Leffingeleuren, Open Monumentendag, Vroegboekactie, Cross to Romania

Lees deze nieuwsbrief in je browser
Logo

Deze week in Middelkerke

Naast veel muziek, ook theater op Leffingeleuren!

8 - 9 - 10 september

Naast tientallen fijne bands, een sfeervolle dorpskern met foodtrucks en een dj - busje, biedt Leffingeleuren dit jaar ook een interessante theatervoorstelling.

'Wij varkenland'

Lucas De Man ging voor de voorstelling 'Wij Varkenland' een maand lang op stage bij verschillende varkensboeren. Hij interviewde graanhandelaars, bankiers, boerenbondleden, veeartsen en agrarische hulpverleners. Met deze bagage schreef hij de actuele solo 'Wij Varkenland'.

Verkeerscirculatie tijdens Leffingeleuren

Tijdens het weekend van Leffingeleuren, zijn verschillende verkeersmaatregelen van kracht in Leffinge. Hou rekening met deze maatregelen als je in Leffinge moet leveren of aanwezig zijn.


 Meer over Leffingeleuren

Westende centraal tijdens Open Monumentendag

10 september

Professor emeritus Raf Verstegen vertelt over zijn jeugdherinneringen aan Westende en neemt ons mee terug in de tijd naar een landelijk Westende, nadien volgt een wandeling rond de wederopbouw en er wordt afgesloten met poppenkast Pedrolino.

Aanvangsuur: 11.00 u.
Locatie: De Kilt, Essex Scottishlaan
Prijs: gratis


 Bekijk het volledige programma

Proeven van de landbouw aan zee!

16 en 17 september

Een heel weekend lang maak je kennis met verse landbouwproducten, landbouwmachines van vroeger en nu, heel veel dieren, paardenshows,  proevertjes, oldtimertractoren en zoveel meer. Zin gekregen in een dagje landbouw aan zee? Kom ons dan zeker een bezoekje brengen!

Aanvangsuur: 10.00u tot 18.00 u.
Locatie: Zeedijk en Epernayplein Middelkerke
Prijs: gratis


 Bekijk het volledige programma

Eten ten voordele van Roemeniƫ

10 september

Naar jaarlijkse traditie organiseert Cross to Romania haar jaarlijks familiemaal. De opbrengst gaat opnieuw naar de kinderen van Pata-Rat in Roemeniƫ. Op het menu gebraiseerde ham met aardappel en groenten.

Aanvangsuur: 12.00 u.
Locatie: De Stille Meers, Oostendelaan 135
Prijs: 15 euro, < 10 jaar: 8 euro. Kaarten via 0497 571 685


 Facebookpagina Cross to Romania

Zelf al eens graan gemalen?

17 september

Een molen was niet alleen een plaats waar de boer zijn graan kon laten malen maar evenzeer de ideale plaats om de laatste nieuwtjes uit te wisselen en te 'commeren'. Naast uitleg en demonstraties wordt een lekker Leffings biertje geserveerd om de tongen wat losser te maken!

Aanvangsuur: 14.00 u.
Locatie: Groenhagemolen, Leffinge
Prijs: gratis


Ben jij al ingeschreven voor de digitale week?

20 oktober - 5 november

De inschrijvingen voor de Digitale Week zijn gestart! Wil je graag een workshop, lezing of filmavond bijwonen? Aarzel dan niet om je in te schrijven, want de plaatsen zijn beperkt. Bekijk het volledige programma op de website of kom een flyer halen in de bib.


 Bekijk het volledige programma

Voordelig cultuurtickets kopen?

Tot 4 oktober

Nog tot en met 4 oktober kun je voordelig tickets kopen voor ons programma. Voor sommige voorstellingen worden de plaatsjes al krap. Bestel dus nu nog je tickets.

Voor volwassenvoorstellingen onder standaardtarief betaal je tijdens de vroegboekactie slechts € 10 ipv € 13. Voor familievoorstellingen betaal je slechts € 4 ipv € 6. Een fikse korting om je cultuurbeleving zo ruim mogelijk te maken.


 Bestel online goedkopere tickets
GEGEVENS AANPASSINGEN / UITSCHRIJVEN