maandag 11 september 2017

‘Dat leraren hun pensioen uitstellen, is iets wat we moeten toejuichen’

'Dat leraren hun pensioen uitstellen, is iets wat we moeten toejuichen'

De komende schooljaren zijn er telkens zesduizend extra leerkrachten nodig. Leraren op pensioengerechtigde leeftijd helpen nu al een handje mee.

Lees verder

Zwaar ongeval in Mechelen: twee doden en drie gewonden

Bij een zwaar ongeval op het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg in Mechelen-Noord zijn zaterdagochtend vijf slachtoffers gevallen. Twee van hen zijn ter plaatse overleden.

Lees verder

Man die agent kopstoot geeft niet aangehouden

Een man die een politieman een kopstoot gaf, is niet aangehouden door het parket. De feiten gebeurden al op 28 augustus, maar raakten nu pas bekend. Ze gebeurden in de garage van het hoofdcommissariaat in Brussel, vlak bij de Grote Markt.

Lees verder

De Block na noodkreet spoedartsen: 'Kentering is ingezet'

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) wil een reeks maatregelen treffen om de druk op spoedartsen te verlichten nadat bekendraakte dat de helft van de spoedartsen overweegt ermee te stoppen.

Lees verder

Fietser (18) doodgereden door dronken automobilist

In Vosselaar heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een dodelijke aanrijding plaatsgevonden tussen een autobestuurder en twee fietsers.

Lees verder

De Wever wil zichzelf opvolgen als N-VA-voorzitter

De Antwerpse burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever wil partijvoorzitter blijven tot 2019. De partijraad gaf hem de toestemming en steun om voor een vijfde termijn als voorzitter van de N-VA te gaan. De Wever leidt de partij sinds 2004.

Lees verder

Het is fris voor de tijd van het jaar (en dat blijft nog even zo)

Het is zondag overwegend droog met opklaringen en geleidelijk meer wolken en wind. De volgende dagen krijgen we geregeld buien en veel wind, voorspelt het KMI. Het blijft fris voor de tijd van het jaar.

Lees verder

Fietser (22) overleden na ongeval met vluchtmisdrijf

In Ertvelde, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Evergem, is afgelopen nacht een 22-jarige fietser overleden na een aanrijding door een auto.

Lees verder

Schrijf voor het eerst zelf mee aan nieuw Burgerlijk Wetboek
Je zal hem niet kunnen betrappen op surplacen, maakt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zich sterk. Al drie jaar hervormt hij in een moordend tempo. En daar wordt u ook bij betrokken: elke Belg mag straks zijn voorstel posten op een website.
Lees verder

Premier Michel waarschuwt voor extreemlinks

Tijdens een gezinsdag van MR in attractiepark Walibi hebben premier Charles Michel en voorzitter Olivier Chastel hun partij in de markt gezet als 'rustige kracht binnen een verhelderd politiek landschap'. Ze waarschuwden ook voor de toegenomen populariteit van extreemlinks en communistische partijen.

Lees verder

Vrouw aangehouden na gezinsdrama met bijl

In Seraing heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag een gezinsdrama voorgedaan. Dat meldt het parket van Luik.

Lees verder

Beke laat lokale afdelingen zelf beslissen over kartels
CD&V-voorzitter Wouter Beke wil zijn lokale afdelingen zelf laten beslissen of ze zelfstandig of in kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken. 'Ik ga niet vanuit Brussel zeggen hoe moet worden bestuurd en samengewerkt, zoals bij N-VA het geval is', stelde Beke zondag tijdens het middagnieuws op VTM.
Lees verder

Tommelein wil wonen boven winkels aanmoedigen via fiscale vrijstelling

Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld) wil het via fiscale maatregelen aantrekkelijker maken om leegstaande winkelpanden om te vormen tot woningen, maar ook om wonen boven winkels te stimuleren. Dat heeft de Vlaamse liberaal zondag aangekondigd tijdens De Zevende Dag op Eén.

Lees verder

Leraren op pedelec krijgen fietsvergoeding

Leraren die met een speed pedelec - snelle elektrische fietsen - van huis naar school fietsen, krijgen binnenkort ook een fietsvergoeding. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van onderwijsminister Hilde Crevits.

Lees verder

Negen op de tien jongeren met rijbewijs willen noodstop in rijopleiding

Negen op de tien jongeren met een rijbewijs zijn van mening dat de noodstop thuishoort in de rijopleiding. Bij de jongeren die (nog) geen rijbewijs hebben zijn dat er zeven op de tien. Dat blijkt zondag uit een enquête van VAB bij bijna 2.500 jongeren die bezig zijn met de rijopleiding of recentelijk hun rijbewijs behaalden.

Lees verder

'Heb lef en neem autosleutel af van iemand die te veel gedronken heeft'

Een 22-jarige fietsster werd in de nacht van zaterdag op zondag doodgereden in Ertvelde, een dag eerder werd een 18-jarige fietser doodgereden in Vosselaar. Beide keren was de bestuurder van de wagen onder invloed van alcohol (en drugs), beide keren werd er vluchtmisdrijf gepleegd. 'De mentaliteit moet nu veranderen', zegt politierechter Kathleen Stinckens.

Lees verder

Opnieuw twee agenten naar ziekenhuis na interventie in Borgerhout

De onrust tussen de Antwerpse politie en een bepaalde groep jongeren uit Borgerhout houdt niet op. Zondagmiddag zijn er opnieuw inspecteurs geslagen, uitgejoeld en met projectielen bekogeld op het Jan De Laetplein.

Lees verder

Politie controleert tientallen bussen in Bertem
De federale wegpolitie heeft zondag tientallen bussen gecontroleerd op de parking langs de E40 in Bertem. Er werd gecontroleerd op verboden producten, maar ook op bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden. De resultaten worden maandag bekendgemaakt.
Lees verder

'De Block heeft onze problemen niet begrepen'

'Wij hebben niet de indruk dat de minister de problemen van de spoedartsen goed heeft begrepen.' Zo reageert de beroepsvereniging van Belgische spoedartsen op de maatregelen die minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) heeft aangekondigd om de druk op spoedartsen te verlichten.

Lees verder

Greenpeace dagvaardt Vlaamse regering wegens te vuile lucht

De Vlaamse regering pleegt schuldig verzuim in haar aanpak van lucht-vervuiling, zegt de milieuorganisatie. 'We maken onze kinderen collectief ziek.'

Lees verder