Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

maandag 11 september 2017

Broeders van Liefde stuiten ook intern op weerstand

Broeders van Liefde stuiten ook intern op weerstand

Bij de Broeders van Liefde is er vanavond beraad over het veto van René Stockman tegen hun euthanasie-visie. Er klinkt ook gemor in eigen rangen.

Lees verder

De Wever: 'We zullen nooit dulden dat Borgerhout een no-go-zone wordt'

Bij een incident tussen een groep jongeren in Borgerhout en de politie zijn opnieuw twee inspecteurs gewond geraakt. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) ziet een link met de drugsproblematiek.

Lees verder

Man (60) komt om bij schietpartij in Linkebeek: 'Uit de hand gelopen burenruzie'

Er zijn zondagnamiddag meerdere schoten gelost in de Beukenstraat in Linkebeek. Dat bevestigt voormalig waarnemend burgemeester Damien Thiéry aan RTL. Volgens hem gaat het om een uit de hand gelopen burenruzie. Een verdachte werd opgepakt, aldus het parket Halle-Vilvoorde.

Lees verder

Mayeur stapt binnenkort uit gemeenteraad Brussel

Voormalig Brussels burgemeester Yvan Mayeur zal op 25 september ook ontslag nemen als gemeenteraadslid. Dat heeft de nieuwe Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) gezegd op Bel-RTL.

Lees verder

Weyts: 'Verplichting om katten te chippen geflopt'

Katteneigenaars moeten hun jonge katten laten chippen en registeren. Zo kan het baasje van een verloren gelopen kat makkelijk teruggevonden worden. Alleen bestaat de centrale databank waarin alle gegevens verzameld moeten worden nog steeds niet.

Lees verder

N-VA gaat geen communautaire campagne voeren

'Ons communautair lot hebben we niet in eigen handen', zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever vandaag in Het Laatste Nieuws. 'We gaan onze tegenstanders geen cadeau doen door vooraf op het confederalisme in te zetten. We zien na de verkiezingen wel of het erin zit.'

Lees verder

Gene Bervoets zet hulpactie op poten voor getroffen eiland Sint-Maarten

Gene Bervoets zet vanuit zijn woning in Antwerpen-Noord een hulpactie op voor Sint-Maarten. Logisch, zijn zoon en dochter wonen en werken op het zwaar getroffen eiland.

Lees verder

Vuye en Wouters kondigen eigen initiatief aan

Voormalig N-VA'er Hendrik Vuye kondigt een eigen initiatief aan, nu N-VA-voorzitter Bart De Wever aankondigt geen communautaire campagne te voeren.

Lees verder

'Pensioendiscussie was vooral vervelend voor Gwendolyn Rutten'

De Franstalige liberalen reageren op de pensioendiscussie en de aanval op hun minister Daniël Bacquelaine. 'Die discussie lijkt me vooral vervelend voor Rutten', zegt vicepremier Didier Reynders.

Lees verder

'Ook N-VA kan geen ijzer met de handen breken'

N-VA-voorzitter Bart De Wever kan vandaag geen concreet perspectief bieden op een nieuwe staatshervorming. Het is dan ook zinloos om daarmee campagne te voeren. Zeker als de partij andere ijzers in het vuur heeft.

Lees verder

Vluchtmisdrijf is een crimineel feit, maar niet elke pleger is een crimineel

Vluchtmisdrijf is een misdrijf, maar niet alle plegers ervan zijn notoire criminelen. Wat drijft mensen zover om na een (dodelijke) aanrijding het hazenpad te kiezen?

Lees verder

Bewoners naar vrederechter omdat ze alle bomen weg willen

Bewoners die een groene zone weg willen, trekken naar de vrederechter. Natuurpunt is verbijsterd. De stad Kortrijk wacht het verdict af.

Lees verder

Tweede kind nog steeds in ziekenhuis na familiedrama in Seraing

De vrouw die in de nacht van zaterdag op zondag haar elfjarige zoon ombracht met een bijl in Seraing, is aangehouden voor moord en poging tot moord. Ze zit momenteel in de gevangenis van Lantin. Haar vijftienjarige dochter is in shock en ligt nog steeds in het ziekenhuis. Dat meldt het parket van Luik maandag.

Lees verder

Voorlopig geen versterkte patrouilles in Antwerpen

De Antwerpse lokale politie neemt voorlopig geen extra maatregelen zoals versterkte patrouilles in de buurten waar agenten de voorbije maanden te maken kregen met agressie door omstaanders tijdens interventies.

Lees verder

Vlaams hoger onderwijs krijgt goed rapport

De Vlaamse hogescholen en universiteiten hebben een sterke visie op onderwijs en de kwaliteit ervan. Dat laat de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie) weten nadat de onderwijsinstellingen zichzelf voor het eerst aan een controle onderworpen hebben.

Lees verder

Vlaamse Volksbeweging vraagt duidelijkheid over langetermijnvisie van N-VA

De Vlaamse Volksbeweging stelt zich vragen bij de langetermijnvisie van N-VA-voorzitter Bart De Wever, nu die in Het Laatste Nieuws heeft aangekondigd geen communautair getinte campagne te zullen voeren.

Lees verder

Alweer uitstel voor proces over Kasteelmoord

Op het proces over de Kasteelmoord blijven de verklaringen van de Nederlander Anthonie van Wilderoden voor discussie zorgen. De man beweert dat hij op vraag van het Belgische gerecht bij Evert de Clercq in de cel zat, om hem uit te horen.

Lees verder

9 Vlamingen krijgen al meer dan 40 jaar een werkloosheidsuitkering

Langdurige werkloosheid neemt af in Vlaanderen. Zo'n 10.453 Belgen zijn al meer dan 20 jaar werkloos, onder wie 964 Vlamingen. Negen Vlamingen stempelen al meer dan 40 jaar. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) die Het Laatste Nieuws kon inkijken.

Lees verder

Aantal asielaanvragen licht gestegen

Het aantal mensen dat in ons land asiel heeft aangevraagd, is afgelopen maand opnieuw licht gestegen. In augustus vroegen 1.790 mensen asiel aan bij de Dienst Vreemdelingenzaken, zowat 200 meer dan in juli, zo blijkt uit cijfers van het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS).

Lees verder

Antwerps gouverneur wil alcoholslot verplichten

Naar aanleiding van verschillende dodelijke ongevallen afgelopen weekend, luidt Antwerps gouverneur Cathy Berx de alarmklok over het hoge aantal verkeersslachtoffers dit jaar.

Lees verder