Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

vrijdag 15 september 2017

Belgium Booms op MaMa & Reeperbahn, Kunstenpunt zkt. m/v/x & oproepen Classical Next & Visa For Music

Belgium Booms op Mama & Reeperbahn, Kunstenpunt zkt. m/v/x & oproepen Classical:Next & Visa For Music
Bekijk deze e-mail in je browser

SEPTEMBER 2017

J. Bernardt (c) Jan Opdekamp
Internationale programma's

Belgische showcases op Reeperbahn en MaMa
Registreer met korting op MaMa

Belgium Booms dit najaar met o.a. Brutus, Chantal Acda, Cocaine Piss, J. Bernardt, Millionaire en Oscar and The Wolf op Reeperbahn (DE). Tijdens MaMa zijn er showcases van Delv!s, Isha, Millionaire, The Subs en L'Or du Commun.

Voor MaMa kan je trouwens nog inschrijven via Kunstenpunt tegen een fixe korting.

Internationale programma's | Calls

Ga mee naar Visa for Music (MA)
Werkbezoek voor muziekprofessionals 

Kunstenpunt wil de komende jaren inzetten op samenwerking met de MENA-regio (Middle East & North Africa) en geeft de kans aan muziekprofessionals om deel te nemen aan het festival in Rabat en aan een parallelprogramma dat we er organiseren. Lees meer. Beeld (c) Jeroen Jacobs

Vacature

Kunstenpunt zkt
Contentmanager en redacteur podium & muziek

Last call! Kunstenpunt zoekt een m/v/x met een strategische kijk op online communicatie, een onberispelijk gevoel voor taal, een analytische geest én een zwak voor podiumkunsten en muziek. De deadline voor solliciteren is vandaag. Lees de volledige vacature. 

Kunsten

Guy Coolen leidt Marche Music International Festival (IT)

Voor het Marche Music International Festival (IT) stelde Coolen, directeur van Muziektheater Transparant en artistiek leider van Operadagen Rotterdam, een programma samen met muziek van Monteverdi tot Morricone. Met onder anderen Tuur Florizoone (BE). Lees meer. Beeld: (c) Zelda Molenaar

Kunsten

Bart Govaert nieuwe directeur De Brakke Grond (NL)

Huidig directeur cultuur van de stad Antwerpen Bart Govaert vervangt Mieke Renders als directeur van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Lees meer.

Internationale programma's | Releases

Terugblik Belgian Jazz Meeting
Internationale lof voor Belgische jazz

De Belgische jazzscene is een van de sterkste in Europa, meent een van de internationale journalisten na de Jazz Meeting in Brussel begin september. Herbekijk alle acts én beluister een compilatie hedendaagse jazz uitgebracht naar aanleiding van deze internationale showcasehappening.

Events & Ontmoetingen

Collegagroep niet-versterkte muziek
Praat mee bij Kunstenpunt

Samen met de Vereniging Vlaamse Cultuur- en Gemeenschapscentra (VVC) roept Kunstenpunt professionals actief in de niet-versterkte muziek op om samen o.a. een landschapstekening voor klassieke muziek te bespreken. Doe mee.

Events & Ontmoetingen

D.I.T. (Do It Together)
Werk mee aan de verdere ontwikkeling van ideeën


Werk mee aan de verfijning van ideeën die op de D.I.T.-tafel liggen voor het versterken van de positie van kunstenaars rond het delen van werkplekken, het delen van kennis, de uitwerking van digitale platformen en het werken rond fair practices.
Kunstenpunt

Jaarverslag Kunstenpunt/Flanders Arts Institute online

Ontdek welke initiatieven en acties we hebben ondernomen in 2016 om onze ambities voor de sector en het beleid te realiseren.

Call

Neem deel aan Classical:Next 2018 (NL)
Dien je voorstel in

Als muziekprofessional kun je een voorstel indienen voor een showcase, een clubshowcase, een projectpitch of een conferentiesessie. Beeld: Haftcraft Ensemble

Kunsten

Belgische jazztrio's in de prijzen

In haar thuisstad nam Steiger tijdens Gent Jazz 2017 de Jong Jazztalent Gent in ontvangst, en tijdens Tremplin Jazz in Avignon werd het Brusselse trio Thunderblender bekroond met de prijs voor beste instrumentalist.

Wedstrijd

STORM-contest voor jong jazztalent

Voor de derde keer gaan JazzLab Series, Muziekmozaïek en KAAP op zoek naar het jazztalent van de toekomst. Uit de ingezonden demo's selecteert de jury drie bands die live zullen dingen naar het prijzenpakket. 

Events & Ontmoetingen

Debat Klassiek in de 21e eeuw
De rol van het publiek

Praat mee over de grondig gewijzigde relatie tussen publiek en concert en bekijk hoe organisatoren en beleidsmakers hiermee moeten of kunnen omgaan.

Beleid

Projectsubsidies en beurzen derde ronde Kunstendecreet
Verdeling bekendgemaakt

Cultuurminister Sven Gatz heeft de projectsubsidies voor de derde ronde van 2017 verdeeld. Van de 287 voorgelegde aanvragen werden er 78 gehonoreerd. 

Beleid | Events & Ontmoetingen

Cultuurbeleid in het digitale tijdperk
Sectormoment van het departement CJM

Het departement Cultuur, Jeugd & Media van de Vlaamse overheid organiseert een sectormoment rond cultuurbeleid in het digitale tijdperk. Ze doet dit in de aanloop van de visienota die dit najaar klaar moet zijn. 


vacatures

Calls, audities & workshops
KUNSTENPUNT

Organisatie voor de ontwikkeling van de beeldende kunsten, muziek en podiumkunsten
Ravensteingalerij 38 - 1000 Brussel - T 02 274 17 60Teveel nieuwsbrieven van Kunstenpunt? Persoonlijke gegevens wijzigen of Uitschrijven