Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

maandag 11 september 2017

Bart De Wever wil N-VA-voorzitter blijven tot 2019

Bart De Wever wil N-VA-voorzitter blijven tot 2019
N-VA-voorzitter Bart De Wever is kandidaat om zichzelf op te volgen. De partijraad gaf hem de toestemming en steun om voor een vijfde termijn als voorzitter van de N-VA te gaan. De Wever leidt de partij al sinds 2004.
Lees verder

Vandaag overwegend droog maar wel bewolkt
Het is zondag overwegend droog met opklaringen en geleidelijk meer wolken en wind. De volgende dagen krijgen we geregeld buien en veel wind, voorspelt het KMI. Het blijft fris voor de tijd van het jaar.
Lees verder

Opnieuw ongeval met vluchtmisdrijf: fietser (22) overleden na aanrijding
In Ertvelde, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Evergem, is afgelopen nacht een 22-jarige fietser overleden na een aanrijding door een auto. De bestuurder pleegde daarna vluchtmisdrijf. De dader kon in de loop van de ochtend opgepakt worden.
Lees verder

KMI waarschuwt voor hevige buien en onweer maandag: "Neem geen onnodige risico's"
Het KMI waarschuwt voor onstabiel weer maandagmiddag en -avond over het hele land. Er worden buien verwacht die hevig en soms vergezeld kunnen zijn van onweer.
Lees verder

Moeder vermoordt zoon (11) met bijl tijdens zijn slaap en valt dan dochter (14) aan
Een moeder heeft in Seraing zaterdagnacht haar elfjarige zoon om het leven gebracht met een bijl terwijl hij aan het slapen was. Dat schrijven verschillende Franstalige media.
Lees verder

Met fiscale gunstmaatregel wil Tommelein probleem van leegstaande winkelpanden oplossen
Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open VLD) wil het via fiscale maatregelen aantrekkelijker maken om leegstaande winkelpanden om te vormen tot woningen, maar ook om wonen boven winkels te stimuleren. Dat heeft de Vlaamse liberaal zondag aangekondigd tijdens De Zevende Dag op Eén.
Lees verder

Premier Michel waarschuwt voor extreemlinks
Tijdens een gezinsdag van MR in attractiepark Walibi hebben premier Charles Michel en voorzitter Olivier Chastel hun partij in de markt gezet als 'rustige kracht binnen een verhelderd politiek landschap'. Ze waarschuwden ook voor de toegenomen populariteit van extreemlinks en communistische...
Lees verder

Negen op de tien jongeren met rijbewijs willen noodstop in rijopleiding
Negen op de tien jongeren met een rijbewijs zijn van mening dat de noodstop thuishoort in de rijopleiding. Bij de jongeren die (nog) geen rijbewijs hebben zijn dat er zeven op de tien. Dat blijkt zondag uit een enquête van VAB bij bijna 2.500 jongeren die bezig zijn met de rijopleiding of...
Lees verder

Burenruzie loopt volledig uit de hand: man (60) komt om na schietpartij, 50-jarige man gewond
Er zijn zondagnamiddag meerdere schoten gelost in de Beukenstraat in Linkebeek. Dat bevestigt voormalig waarnemend burgemeester Damien Thiéry aan RTL. Volgens hem gaat het om een uit de hand gelopen burenruzie. Een verdachte werd opgepakt, aldus het parket Halle-Vilvoorde.
Lees verder

Antwerpse spoedarts Kevin Vereecken gelooft niet in aanpak Maggie De Block: "Ik heb collega's zien instorten"
Uit onderzoek blijkt dat de helft van de spoedartsen overweegt te veranderen van job vanwege de stress en de werkdruk. De Antwerpse spoedarts Kevin Vereecken herkent zich hier volledig in. "Ik ken zelf een collega die uit het leven is gestapt en een andere die thuis zit met een zware depressie",...
Lees verder

Onderzoekscommissie aanslagen 22 maart komt straks met conclusies
De onderzoekscommissie naar de terreuraanslagen komt stilaan aan het einde van haar werkzaamheden. Maandag pikt ze de draad weer op na het zomerreces. Over enkele weken zou de commissie met conclusies moeten komen over het derde en laatste luik van haar opdracht: radicalisering.
Lees verder

Greenpeace daagt Vlaamse en Waalse regering voor rechter om ziekmakende lucht
Greenpeace verstuurt maandag een ingebrekestelling naar bevoegde Vlaamse en Waalse ministers Joke Schauvliege en Carlo Di Antonio over de luchtkwaliteit. De milieuorganisatie verwijt hen een gebrek aan daadkracht en inadequate metingen aan beide kanten van de taalgrens.
Lees verder

N-VA zal geen communautaire campagne voeren
Economie. Veiligheid. Identiteit. Dat worden de drie pijlers van de verkiezingscampagne van N-VA. Niet het confederalisme dus. "Ons communautaire lot hebben we niet in eigen handen", zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever aan Het Laatste Nieuws.
Lees verder

"Drop universitaire opleiding voor onderwijzers"
Zowel de universiteiten als de hogescholen zijn tegen een universitaire opleiding voor het basisonderwijs. Die maakt momenteel deel uit van een geplande ingrijpende hervorming van de lerarenopleiding. "Wat nu voorligt, is onaanvaardbaar", klinkt het maandag in De Morgen.
Lees verder

Tot 50 keer meer kans op enkelband in Antwerpen
Een verdachte die in pakweg Antwerpen in voorarrest moet, heeft vijftig keer meer kans op een enkelband dan in Dendermonde. "De verschillen tussen regio's zijn veel te groot", zegt Open Vld-Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu aan De Persgroep-kranten. Zij vroeg de cijfers voor vorig jaar op bij minister...
Lees verder

CD&V en Francken botsen opnieuw over asiel
CD&V zegt nooit te zullen meegaan in de nieuwe plannen van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Die verklaart "in de toekomst geen asiel meer te zullen verlenen aan wie illegaal naar hier migreert". Maar volgens Vluchtelingenwerk en CD&V is dat onmogelijk. "Zelfs als legale...
Lees verder

Vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen: "Sluit daders van vluchtmisdrijf meteen op"
De vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen eist dat daders van een vluchtmisdrijf waarbij gewonden vielen, meteen enkele dagen in voorlopige hechtenis worden genomen.
Lees verder

Het weer deze week: kans op onweer, veel wind en buien
Van een nazomer is geen sprake deze week, met vooral maandag en woensdag veel buien. Het wordt niet warmer dan 18 graden.
Lees verder

Voormalig burgemeester Mayeur neemt op 25 september ook ontslag als gemeenteraadslid
Voormalig Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) zal op 25 september ook ontslag nemen als gemeenteraadslid. Dat heeft de nieuwe Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) maandag gezegd op Bel-RTL.
Lees verder

Wie zijn kat (verplicht) liet chippen, moet dat wellicht nog eens overdoen
Katteneigenaars moeten hun jonge katten laten chippen en registeren. Zo kan het baasje van een verloren gelopen kat makkelijk teruggevonden worden. Alleen bestaat de centrale databank waarin alle gegevens verzameld moeten worden nog steeds niet. Van zodra er een advies van de privacycommissie komt,...
Lees verder