vrijdag 1 september 2017

Back to school met Klarafestival

The Sound of Home
Exclusief: minister Crevits over muziek & onderwijs
The Psalm Experience
View this email in your browser

Start van 'The Sound of Home' vandaag

Het is zover! Vandaag starten vele enthousiaste jongeren aan hun muzikale carrière via 'The Sound of Home.' Dit project van Klarafestival en SOS Kinderdorpen biedt 200 kindvluchtelingen in België de kans om een instrument te leren bespelen in een muziekacademie in de buurt van hun verblijfscentrum. We wensen deze toekomstige melomanen veel plezier en succes toe!

Boodschap minister van onderwijs Hilde Crevits

Niet alleen de reguliere scholen zijn weer "back in business", ook het muziekonderwijs in het Deeltijds Kunstonderwijs gaat weer van start. Het belang van een muzikale opleiding naast de algemene vorming kan niet overschat worden. Muziek is niet alleen een leuke hobby, maar een verrijking voor het leven! Minister van onderwijs Hilde Crevits sprak exclusief voor Klarafestival een boodschap in over het belang van muziek in het onderwijs de dag van vandaag! 

The Psalm Experience

Voor een stevige brok spirituele muziek moet je vandaag (en morgen) in Utrecht zijn. Daar vindt het grootse project "150 Psalmen" plaats: de 150 gedichten uit het boek Psalmen zijn er te horen in toonzettingen van evenveel componisten. Raak je niet meer in Utrecht, dan kan je terecht op Klarafestival 2018! In maart krijg je op verrassende en unieke concertlocaties de allerbeste psalmen te horen uit dit project: naast Flagey vinden de concerten ook plaats in de Abdij Ter Kameren. De concerten, aangevuld met lezingen van wereldvermaarde sprekers, vormen een uitgebreid moment van reflectie in het hart van Klarafestival.


Tickets Oude Muziekfestival Utrecht (1 & 2 september)
Tickets The Psalm Experience Klarafestival (maart 2018)
Festival van Vlaanderen Brussel
Zinnerstraat 1, 1000 Brussel
+32 (0)2 548 95 95 
info@klarafestival.bewww.klarafestival.be

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list