donderdag 14 september 2017

Autovrije zondag, jongeren in Benin, film enz.

Autovrije zondag, onze jongeren in Benin, Bollywood film, enz.

Op zondag 17 september vindt de autovrije zondag plaats in Merelbeke Centrum. Spring op je fiets, step of skateboard of trek je wandelschoenen of rolschaatsen aan en beleef tussen 14 en 18 uur een autoluw centrum met heel wat activiteiten voor jong en oud!

De Hundelgemsesteenweg wordt tussen de Molenhoek en de rotonde met de Zwijnaardsesteenweg exclusief het domein van fietsers, voetgangers, spelende kinderen en animatie allerhande.

Oxfam Wereldwinkel Merelbeke staat alvast in de Bar Solar om jullie te voorzien van drankjes.Er is ook een heus mobiel koffiekraam waar je Fair Trade koffie en andere warme dranken kan krijgen.

Volg de laatste dagen van onze 10 Merelbeekse jongeren op inleefreis in Benin
Ondertussen is de laatste week van de inleefreis ingegaan. Op maandag 18 september komen de jongeren terug naar huis. De 10 jongeren stellen het heel goed. Nog dit jaar zullen zij een avond organiseren om jullie van a tot z te vertellen over hen belevenissen. Wij houden jullie op de hoogte. Kan je niet wachten. Lees er alvast alles over via de blog.
Wil je in de toekomst een automatisch bericht krijgen van elk nieuwtje omtrent de stedenband, voeg je naam dan toe aan de mailinglist (links bovenaan op de blogpagina).
11.11.11 in Merelbeke
11.11.11 voert dit jaar campagne over migratie en vluchtelingen. Een broodnodig thema, de cijfers spreken voor zich. Meer info op onze website. Ook in Merelbeke doen we in November traditioneel mee aan de 11.11.11 - campagne.

Zaterdag 4 november Concert van Karim Baggili
Tickets en info via de webshop van cultuurcentrum GC t' Groenendal

Oproep - vrijwilligers voor de stratenactie in November:
Om de 11.11.11 campagne te ondersteunen is het lokale 11.11.11 team van Merelbeke nog op zoek naar geëngageerde en solidaire vrijwilligers. In november voeren we actie om geld in te zamelen en 11.11.11 artikelen te verkopen van deur tot deur. Enkele uurtjes rondlopen in jouw wijk samen met een enthousiast team zorgt ervoor dat we inwoners kunnen sensibiliseren over een socialer migratie- en vluchtelingenbeleid. Geïnteresseerd? Mail dan even naar Alex De Bruycker, alex.el.guero@hotmail.com of Agnes de Vrees, agnes.de.vrees@telenet.be en vermeld wanneer en in welke deelgemeente, wijk of straat jij wil meehelpen.
Benefietactiviteiten in Merelbeke:
Op zondag 1 oktober organiseert Micky Van Caneghem een eetfestijn ten voordele van haar projecten in Senegal. Dit gaat door in de Patrokring in Bottelare. Het geld zal dienen om zonnepanelen aan te kopen. Op het menu: Frietjes of rijst met kip op stoofvlees. Prijs: volwassenen: € 17, kinderen <10j: €, kinderen <4j: gratis. Er is een shift vanaf 11u30 en één vanaf 17u30.
Kaarten: Micky 0496 826 901, Bart 0473 732 028 of Fernanda 09 336 86 04. 
 
Nieuw Noord Zuid Filmcafé gaat van start met LION:
Op woensdag 20 september gaan we op klokslag 20:15 opnieuw van start met het filmcafé. De eerste prachtige film die we vertonen is Lion. Het 5-jarig jongetje Saroo komt per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Jaren later begint zijn zoektocht.

De film wordt ingeleid door Iris Vandevelde van de Ugent. Zij schreef haar doctoraat over Indische cinema in de diaspora.

Wie een ticket heeft gekocht voor het optreden van Bollylicious & Dipika Singh(s) op 23 september in GC t'Groenendal krijgt alvast een gratis toegangsticket voor deze film.

Tickets € 3, via: 09 210 35 80 of via deze link.
Filmlocatie: GC t'Groenendal, Brandegems Ham 5, 9820 Merelbeke.
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
dienst noord-zuid
noordzuid@merelbeke.be
T 09 210 32 19
Schrijf je uit
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je in het verleden interesse toonde in of deelnam aan een activiteit van de dienst noord-zuid van het gemeentebestuur van Merelbeke.


Copyright © 2017 Gemeentebestuur Merelbeke, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u deelnam aan een activiteit van de dienst noord-zuid of omdat u zich inschreef voor de nieuwsbrief.

Our mailing address is:
Gemeentebestuur Merelbeke
Hundelgemsesteenweg 353
Merelbeke 9820
Belgium

Add us to your address book