Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

donderdag 14 september 2017

activiteiten oktober

Bibliotheek Tremelo
 
Bibliotheek Tremelo
Bibliotheek Tremelo 14/09/2017
informeert
 

'Over een andere kijk op autoriteit... Hoe op een krachtige en warme manier opvoeden en begeleiden, ook wanneer het lastig is'lezing door Prof. Dr. Sarah Bal (VCOK)

Opvoeden stelt ouders voor heel wat uitdagingen. Hoe kan je toegewijd zijn, maar niet té controlerend? Hoe kan je beter communiceren? Wat als je als ouder geen vat (meer) hebt op gedrag van je pubers? Het principe van 'Nieuwe autoriteit' staat voor een nieuwe soort opvoedingsstijl. Het is geen techniek of 'recept', het is eerder een 'state of mind' die je helpt anders naar opvoeden te kijken. Nieuwe autoriteit staat voor een opvoedingsstijl die autoritair is, maar focust op een warme betrokken benadering.

Woensdag 11 oktober 2017 om 20 uur in de bibliotheek
gratis deelname
inschrijven is noodzakelijk.

via e-loket of bibliotheek@tremelo.be of 016 52 54 73

 

Lezing Rudi Vranckx: Harde tijden voorbij het Kalifaat: een wereld van angst en woede

Twee jaar na ‘Oorlog om de Geesten’ pakt Rudi Vranckx weer uit met een boek dat het Vlaamse publiek zal fascineren. De VRT-reporter ziet hoe IS in Syrië en Irak ten onder gaat. Maar het is niet omdat het Kalifaat is platgebombardeerd, dat we straks wakker worden in een veiligere wereld. Want hoe moet het nu verder met al die extreem-religieuze strijders? Betekent een nederlaag ginder meer terreur hier? En blijft het probleem van frustratie en identiteitsverlies bij radicale moslims niet even groot? Hoe rem je 'lone wolves' af? Is dit het einde van de 'soft power'?
Er wachten ons harde tijden. En een wereld van grote boosheid (zij op ons, wij op hen) en van angst voor 'de uitheemse vijand' en het 'verlies van onze identiteit' (zie ook Trump, Brexit, Wilders ...). Maar lost het iets op om op onszelf terug te plooien?
Of is dit het einde van 'the world as we know it'?
Rudi Vranckx komt zijn relaas hierover persoonlijk vertellen in Tremelo.

 

Waar?  Gemeentehuis, Veldonkstraat 1

Wanneer? 17 oktober 2017 van 20 uur tot 22 uur

Prijs?  2 euro

Inschrijven verplicht. via het e-loket of bibliotheek@tremelo.be  of 016 52 54 72

Eén voorbehoud: Indien Rudi Vranckx  op dat ogenblik door zijn werk belemmerd zou zijn, dan weet u dat de activiteit zal verschoven worden.

 
 
Facebook pinterest Verstuurd naar vlaamsnieuws@gmail.com - uitschrijven

spacer