Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

woensdag 30 augustus 2017

[Zorgnet-Icuro] 30/08: Fiscale claim BBI voor Ziekenhuis Oost-Limburg - Symposium 'Crisis in kleine en grote zorgorganisaties - Klaar voor de nieuwe privacywetgeving?

30/08: Fiscale claim BBI voor Ziekenhuis Oost-Limburg - Symposium 'Crisis in kleine en grote zorgorganisaties - Klaar voor de nieuwe privacywetgeving?

dinsdag 29 augustus 2017 - 13:22

Fiscale claim BBI voor Ziekenhuis Oost-Limburg: Zorgnet-Icuro vraagt om geen individuele ziekenhuizen te viseren en roept op tot overleg

  

Nadat het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) een monsterclaim van 58 miljoen euro voor 2013 in de bus kreeg, kwam er recent een nieuwe rekening bovenop. Dit keer voor een bedrag van 60 miljoen euro voor het boekjaar 2014. "Waarom de zaken zo op de spits drijven?", vraagt ziekenhuiskoepel Zorgnet-Icuro zich af. Het is duidelijk dat dit dossier álle Vlaamse ziekenhuizen aanbelangt.

Schrijf je nu in voor het symposium "Crisis in kleine en grote zorgorganisaties"

  

Een crisis is in deze onvoorspelbare wereld voor veel zorgvoorzieningen niet denkbeeldig. Ze bestaan in allerlei maten en gewichten: een brand, een medische fout, patiëntgegevens die gehackt worden, een persoon met dementie of met GGZ-problemen die ontsnapt…  Een crisis wil niemand meemaken. Het betekent stilstand, disruptie, onvoorspelbaarheid, stress, chaos, emoties… 

Lees meer ...

Save the date: 'Klaar voor de nieuwe privacywetgeving?'

  

Op 25 mei 2018 zal de 'GDPR' of 'Algemene Verordening Gegevensbescherming' in werking treden. Ook voor zorginstellingen brengt deze Europese Richtlijn nieuwe verplichtingen met zich mee. Om u te infomeren over de nieuwe regelgeving en de noodzakelijke voorbereiding van de implementatie organiseren we in het najaar, aangepast per sector, een aantal studienamiddagen.

Lees meer ...

Column: Verslag van een dag in woonzorgcentrum Ten Anker, Nieuwpoort

  

Karolin Vannieuwenhuyse bracht deze zomer een dag door in Ten Anker in Nieuwpoort. Dinsdagochtend 18 juli 2017. Ik rijd Nieuwpoort binnen, een zeebries verwelkomt mij, ik voel de zomer, een moeder met kinderen fietst ontspannen langs de weg, de vakantiesfeer is hier nooit ver weg.

Column: Commons in zorg: geen mainstream, geen gemeengoed?

  

In alle openheid (of als full disclosure, om in de sfeer te blijven): het concept commons was me niet gekend en het lijkt ook niet meteen een vertrouwd begrip te zijn in de gezondheidszorg.

Schrijf nu in voor ZIN#WIJS

  

Op 26 oktober wordt in Gent een dag besteed aan vorming met werkwinkels en een ruim aanbod van materiaal voor goede pastorale en zin-zorg in diverse voorzieningen. De vorming is vooral gericht naar pastorale medewerkers en pastorale animatoren in ouderenzorg en zorg voor personen met een beperking, maar ook pastores, vrijwilligers en medewerkers van werkgroepen in AZ en PZ zijn welkom en kunnen hun gading vinden.

Oproep: Dag van de Spirituele Zorg

  

Op 15 oktober vindt voor de 5de keer de Dag van de Spirituele Zorg plaats, hét moment om in gezondheids- en welzijnszorgvoorzieningen op een creatieve manier aandacht te vragen voor de spirituele noden en krachtbronnen van mensen. Het initiatief gaat uit van de Beroepsvereniging van Zorgpastores en kadert ook binnen de Maand van de Spiritualiteit.

Lees meer ...