Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

vrijdag 18 augustus 2017

Wetteren Digitale Nieuwsbrief Nr. 186 - 18 augustus 2017

Nieuwsbrief Gemeente Wetteren
Digitale Nieuwsbrief
Wetteren Digitale Nieuwsbrief Nr. 186 - 18 augustus 2017

18 augustus, vandaag herdenken we een donker stukje uit de Wetterse geschiedenis. Verder in deze nieuwsbrief vind je ook nog heel wat vacatures en activiteiten. Vanaf midden volgende week vind je op de site ook alle informatie over de kermis en de aangepaste mobiliteit in het centrum in september!

Veel leesplezier!


Het volledige aanbod van activiteiten in Wetteren vind je op www.uitinwetteren.be 
Wil jij ook extra publiciteit voor je activiteit? Voer je gegevens in via www.uitinwetteren.be, en verschijn gratis in de gemeentelijke Nieuwsbrief en heel wat andere kalenders.

Nieuws
 18-Augustusplechtigheid
Op 18 augustus organiseren de vaderlandslievende verenigingen met de medewerking van het gemeentebestuur, een herdenking voor de gedeporteerden van 18 augustus 1944. Iedereen is welkom om 18u30 aan de ingang van het kerkhof in het centrum (Achttien Augustuslaan).  
 Vacature Deskundige Secretariaat
Gemeentebestuur Wetteren wenst een voltijds contractueel Deskundige Secretariaat (B1-B3) aan te werven. Lees snel het informatiebericht in bijlage en solliciteer tot en met 10 september 2017.
 Vacature Deskundige Databeheer en Veiligheidsconsulent
Gemeentebestuur Wetteren wenst een voltijds statutair Deskundige Databeheer en Veiligheidsconsulent (B1-B3) aan te werven. Lees snel het informatiebericht in bijlage en solliciteer tot en met 15 september 2017.
 Vacature Landschapsarchitect-Werkleider
Gemeentebestuur Wetteren wenst een voltijds statutair Landschapsarchitect-Werkleider (B1-B3) aan te werven. Lees snel het informatiebericht in bijlage en solliciteer tot en met 15 september 2017.
 Wetteren Zomert!
Wetteren zomert! biedt vier maanden lang een zomers programma vol theater, kermis, dorps- en buurtfeesten, muziek, fiets- en wandeltochten, rommelmarkten, expo en museumbezoek en nog veel meer. En dit alles in Wetteren. Het omvat zowel het aanbod vanuit de gemeentediensten als het aanbod van de Wetterse verenigingen. Traditie en experiment wisselen elkaar af en zorgen voor een zomer vol beleving, amusement en plezier.
 BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Wetteren gebruikte tijdens de treinramp Domino. Binnenkort wordt dit systeem vervangen door Be-Alert.
 Open Monumentendag in Wetteren
Op zondag 10 september vieren we Open Monumentendag. Net als de rest van Vlaanderen toont Wetteren ook ditmaal het beste wat het te bieden heeft.  
 Bloementapijt – De Rechtvaardige Rechters in bloei
Van 14 t.e.m. 17 september 2017 moet je op de Markt van Wetteren zijn. Het Bloementapijt 2017, De Rechtvaardige Rechters in Bloei, is een uniek bloementapijt van maar liefst 750 m². Bloemen en planten brengen het gestolen paneel in volle glorie terug! Mogen we jou ook verwelkomen? Neem zeker ook een kijkje op ons facebookevenement! 
 Particulier autodelen in Wetteren
Heb je geen auto maar heb je er wel af en toe een nodig? Of heb je een auto maar gebruik je hem niet zo veel? Neem dan een kijkje op www.degage.be ! In Wetteren is er al één deelauto beschikbaar. Autodelen is goed voor jouw portemonnee, en je draagt bij tot minder auto's en meer buurt.
 Vacature: brandweerman-vrijwilliger
De hulpverleningszone Zuid-Oost groepeert de 9 brandweerposten van Aalst, Denderleeuw, Erembodegem, Geraardsbergen, Lede, Moorsel, Ninove, Wetteren en Wichelen en werft binnenkort 35 brandweerman-vrijwilligers aan voor verschillende posten. Lees snel het infobericht en solliciteer ten laatste op 1 oktober 2017.
Activiteiten
18.08 Uit In Wetteren
Schrijf je uit en wijzig je profiel
Gemeentebestuur Wetteren, Markt 1, 9230 Wetteren. Tel. 09 369 34 15 Fax 09 366 45 52 wetteren@wetteren.be