vrijdag 18 augustus 2017

Werken aan stationsomgeving Zwijndrecht

nieuwsbrief van de gemeente Zwijndrecht

18 augustus 2017
  Werken aan stationsomgeving Zwijndrecht

Vanaf maandag 21 augustus wordt er gewerkt aan de stationsomgeving in de Statiestraat (tussen de overweg en het kruispunt met de Lindenstraat). Het plein en de voet- en fietsverbinding naar de Alice Nahonlaan worden volledig heraangelegd. Hiervoor zal een nieuwe rioolaansluiting gemaakt worden in de rijweg.  In die periode zal de overweg enkel door voetgangers en fietsers kunnen gebruikt worden. Voor het autoverkeer komt er een omleiding in twee richtingen via de Lindenstraat, Heidestraat en Fortlaan. De bussen rijden via de Lindenstraat, Heidestraat, Heilig Geesthoek en Adhemar Borinstraat. De haltes Regenbooglaan en Station worden tijdens de werken niet bediend. De rijweg is terug vrij bij de start van het schooljaar. 

Deze werken maken deel uit van een groter project voor een veiligere stationsomgeving. De stationsomgeving zal er fraaier uitzien, de overweg wordt veiliger voor zwakke weggebruikers en de wachttijden worden aanzienlijk korter. De werken zullen in verschillende fasen gebeuren.

De belangrijkste verdere aanpassingen zijn de verbreding van de overweg, een nieuwe plaats van het perron voor de trein richting Antwerpen in de Laarstraat en het vernieuwen van het wegdek aan de brug aan de Antwerpsesteenweg.

Meer informatie kan u vinden op de website en in het infomagazine dat in de laatste week van augustus verschijnt.

 

nieuwsoverzicht


Uit in Zwijndrecht


Gemeente Zwijndrecht
Binnenplein 1 | 2070 Zwijndrecht | t 03 250 48 00 | info@zwijndrecht.be | www.zwijndrecht.be

Klik hier om je abonnement te wijzigen of te beëindigen.