donderdag 31 augustus 2017

Wekelijkse nieuwsberichten

Nieuwsbrief
nevele.be




31 augustus 2017

Parking Paepestraat

Bezoekers van FC Poesele of het ontmoetingscentrum Poesele kunnen sinds woensdag 23 augustus 2017 parkeren op de nieuwe parking in de Paepestraat.

Het op- en afrijden gebeurt nog via een tijdelijke grindverharding. De in- en uitrit wordt definitief verhard bij de heraanleg van de Paepestraat. De parking is nog niet volledig afgewerkt. Er wordt nog openbare verlichting geplaatst, de bermen worden aangeplant en er komen ook nog ondergrondse glascontainers.

De aanleg van deze parking maakt deel uit van het rioleringsproject in Poesele. De voortgang van het volledige project kan je nog steeds op de voet volgen op www.nevele.be/rioleringpoesele.

Principiële goedkeuring fusie met stad Deinze

De gemeenteraden van Deinze en Nevele hebben op donderdag 27 augustus 2017 hun principiële goedkeuring gegeven aan een vrijwillige samenvoeging van de gemeente Nevele en de stad Deinze.

De voorgenomen samenvoeging wordt nu verder onderzocht met het oog op een eventuele goedkeuring van het gezamenlijk voorstel tot samenvoeging door de gemeenteraad en indiening van dit voorstel bij de Vlaamse Regering uiterlijk op 31 december 2017.

De beoogde samenvoegingsdatum wordt vastgelegd op 1 januari 2019.

Meer info over de fusieplannen vind je op www.fusiedeinzenevele.be. Op deze website vind je onder andere een overzicht van veelgestelde vragen en kan je ook zelf jouw vragen of opmerkingen over de fusie kwijt.

Lessenreeksen Sportdienst

In het najaar organiseert de Sportdienst drie lessenreeksen. De lessenreeksen BBB en Zumba Gold zijn "klassiekers", maar met de lessenreeks Dancehall  zit er ditmaal ook een volledig nieuwe lessenreeks in het aanbod.

Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek en dansstijl, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. Benieuwd naar deze lessenreeks? Op dinsdag 26 september 2017 om 20.30 uur kan je een gratis proefles volgen

Alle lessenreeksen vinden plaats in Sporthal Oostbroek en starten begin oktober.

Inschrijven voor alle lessenreeksen kan vanaf dinsdag 5 september 2017 om 19.00 uur, enkel online op www.nevele.be/sport.

Open Monumentendag op zondag 10 september 2017

Open Monumentendag, dat is naar goede gewoonte weer een hele dag unieke monumenten bezoeken en meedoen aan allerlei interessante activiteiten op honderden verschillende locaties in heel Vlaanderen.

Dankzij het Lokaal Comité Open Monumentendag worden er op zondag 10 september 2017 vier erfgoedparels in Landegem in de kijker gezet! Ook ons paradepaardje, de donjon, wordt nog eens opengesteld.

Er is een gratis brochure met een bewegwijzerde fietsroute (10 km) die de vier Landegemse monumenten verbindt, die je op de dag zelf kan verkrijgen op de te bezoeken locaties.

Gidsen maken je van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur wegwijs in volgende monumenten:

Meer info
hugoschaeck@hotmail.com

www.uitinhetmeetjesland.be

www.openmonumentendag.be

Opendeur Brandweer en Rode Kruis

Op zondag 3 september 2017 openen de Brandweerpost Nevele en het Rode Kruis Nevele hun deuren. 

Tussen 10.00 en 18.00 demonstreren ze in en rond de brandweerkazerne (Brugstraat, Nevele) hun werking met verschillende demonstraties. Er is ook heel wat animatie voorzien, voor jong en oud.

Ook de federale en lokale politie zullen aanwezig zijn. Bij hen kan je doorlopend terecht voor gratis fietsregistratie.

Start ticketverkoop voorstellingen buiten abonnement theaterprogramma

Nieuw in het seizoen 2017-2018 van De Klaproos zijn drie voorstellingen die buiten het abonnement vallen. Op die manier kan ook wie niet bij de gelukkigen was om een theaterabonnement te veroveren, toch genieten van een topavond in De Klaproos.

Het gaat om twee comedyvoorstellingen en een dansvoorstelling:

Tickets kosten 14 euro per voorstelling en kunnen vanaf vrijdag 15 september 2017 besteld worden door een mail te sturen naar de Cultuurdienst (cultuurdienst@nevele.be).

Verkeersveilige start nieuwe schooljaar

De verkeersveiligheid aan de scholen is één van de prioriteiten van het mobiliteitsbeleid van het gemeentebestuur. Aan de start van het nieuwe schooljaar zetten we een aantal recente verkeersmaatregelen op een rijtje die de veiligheid aan de schoolpoorten moeten verhogen.

Potloodborden
Om de herkenbaarheid van de schoolomgeving te vergroten, werden aan alle uitgangen van de basisscholen potloodborden geplaatst.

Schoolstraat
Het Hammeken nabij Sint-Gerolfschool in Merendree werd in 2016 ingericht als schoolstraat. Bij het begin en einde van de schooldag wordt de straat een 25-tal minuten afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Zo wordt een veilige overgang gecreëerd voor kinderen tussen enerzijds de school en anderzijds de straat.

Zebrapaden
Hoewel alle scholen in een zone 30 liggen, waar er in principe geen zebrapaden nodig zijn, werden aan alle schoolpoorten oversteekplaatsen voor voetgangers aangelegd. Het gemeentebestuur is van oordeel dat het vanuit verkeersopvoedkundig oogpunt aangewezen was om toch zebrapaden te voorzien.

Voetpad
Onze Technische Uitvoeringsdienst legde een nieuw voetpad aan in de Kloosterlaan in Nevele. Zo kunnen de leerlingen van de Sint-Vincentiusschool op een veilige manier de ingang van de school via de Kloosterlaan bereiken.

Fietsstraat
In Landegem werd een deel van de Bovenstraat ingericht als fietsstraat omdat het een belangrijke fietsverbinding is tussen twee nabijgelegen scholen (gemeenteschool Landegem en De Berenboot). In een fietsstraat blijft gemotoriseerd verkeer tot 30 km/uur toegestaan, maar mogen fietsers niet worden ingehaald.

Victors
Per school worden er twee Victors geplaatst. Een Victor is een 80 cm hoge opvallende pop die bestuurders er attent moet op maken dat ze een omgeving naderen waar er kinderen spelen.

Slimme verkeerslichten
In de loop van de maand september zullen aan de gemeenteschool Landegem de allereerste verkeerslichten in onze gemeente worden geplaatst. Het gaat om zogenaamde "slimme" verkeerslichten. Zodra een bestuurder sneller rijdt dan de toegestane snelheid, springen de lichten automatisch op rood.

Schoolroutekaart
Eind september wordt de schoolroutekaart Nevele voorgesteld en ingefietst. Het opstellen van deze kaart gebeurde in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen en alle Nevelse scholen. Op deze kaart worden de veiligste routes naar school aangeduid.

Meer info:
Mobiliteitsdienst
Tel. 09 321 92 38
mobiliteit@nevele.be

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden op grondgebied Nevele. Klik hier voor een overzicht.
Gemeente Nevele • Cyriel Buyssestraat 15, 9850 Nevele • Tel: 09 321 92 00
Volg ons op
Wens je de nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Klik hier om je uit te schrijven.

**** DISCLAIMER ****
http://www.schaubroeck.be/maildisclaimer.htm