donderdag 24 augustus 2017

Wekelijkse nieuwsberichten

Nieuwsbrief
nevele.be
24 augustus 2017

Aanbrengen wegmarkeringen

Een markeringsfirma legt in opdracht van het gemeentebestuur een okergele fietssuggestiestrook aan in Renaat De Rudderstraat, Kerkstraat en Wildekouter in Landegem. De bedoeling is om de de automobilisten beter te wijzen op de aanwezigheid van fietsers in deze straten. In delen van de Vosselarestraat en Landegemstraat bracht dezelfde firma een ribbelstrook aan om onder meer te verhinderen dat automobilisten op het fietspad zouden rijden.
Ook andere wegmarkeringen zoals zebrapaden, stoplijnen, parkeerstroken zullen de komende weken vernieuwd worden. Bij het begin van de blauwe zones in de deelgemeenten Hansbeke, Merendree, Landegem en Nevele zullen nieuwe pictogrammen aangebracht worden op de rijbaan om de blauwe zones beter aan te duiden.

OCMW Nevele zoekt een zorgkundige

Het OCMW Nevele is op zoek naar een zorgkundige voor een deeltijdse tewerkstelling (30,4/38).

De vacature wordt onmiddellijk ingevuld. Het gaat om een contract van bepaalde duur. Het contract kan verlengd worden nadat de initiële looptijd verstreken is.

Uitgebreide info over de vacature vind je op www.nevele.be/vacatures.

Zomerevenement 2017

Het gemeentebestuur organiseert in samenwerking met A. Verburght vzw en MFC Ten Dries het Zomerevenement 2017 op zondag 17 september 2017. Op het grasveld naast de sporthal in Landegem zorgen Steve Tielens, Laura Lynn, Matthias Lens, Bart Kaëll en Edje Ska & De Pilchards voor een namiddag en avond vol ambiance!

Lessenreeksen Sportdienst

In het najaar organiseert de Sportdienst drie lessenreeksen. De lessenreeksen BBB en Zumba Gold zijn "klassiekers", maar met de lessenreeks Dancehall  zit er ditmaal ook een volledig nieuwe lessenreeks in het aanbod.

Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek en dansstijl, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. Benieuwd naar deze lessenreeks? Op dinsdag 26 september 2017 om 20.30 uur kan je een gratis proefles volgen

Alle lessenreeksen vinden plaats in Sporthal Oostbroek en starten begin oktober.

Inschrijven voor alle lessenreeksen kan vanaf dinsdag 5 september 2017 om 19.00 uur, enkel online.

Gemeenteraad op donderdag 24 augustus 2017

De gemeenteraad vergadert op donderdag 24 augustus 2017 vanaf 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Dat de gemeenteraad uitzonderlijk in augustus samenkomt, heeft natuurlijk alles te maken met de fusieplannen met de stad Deinze. Op de agenda staat dan ook slechts 1 punt: de principiële beslissing tot samenvoeging van de stad Deinze en de gemeente Nevele. Ook in Deinze vindt er op hetzelfde moment een gemeenteraad plaats waarop hetzelfde agendapunt wordt besproken. De besturen verklaren hiermee de intentie te hebben om over te gaan tot een vrijwillige fusie.

Zoals voorzien in het fusiedecreet worden de coördinatoren (de twee secretarissen en twee financieel beheerders) aangesteld na de principiële beslissing. Zij zullen samen met een stuurgroep de volledige operatie in goede banen leiden.
Vanaf de principiële goedkeuring door de gemeenteraden zullen diverse werkgroepen zich vervolgens buigen over verschillende beleidsdomeinen. Deze werkgroepen zullen bestaan uit personeelsleden uit beide gemeenten en de bevoegde schepenen.

De agenda van de gemeenteraad vind je terug op www.nevele.be/gemeenteraad.

Sporteldag 55+ on the move: schrijf je snel in!

Op donderdag 21 september 2017 kan je in het sportcomplex Palaestra in Deinze een hele dag sporten op de Sporteldag 55+ on the move. Deze sportdag is de ideale gelegenheid om in een gezellige en ontspannen sfeer verschillende bewegingsactiviteiten mee te doen.

Je kan een keuze maken uit volgende activiteiten:

  • binnen: aquagym, body & mind, curling, curve bowls, dans/aerobics, drums alive, keep fit, spinning en zwemmen
  • buiten: boogschieten, fietsen, kubb, petanque en wandelzoektocht

Deelname kost 5 euro per persoon. Wil je 's middags genieten van een uitgebreide koude schotel, dan betaal je nog 10 euro extra.

Inschrijven doe je liefst online via www.nevele.be/sport, waarna je het inschrijvingsgeld vóór 8 september 2017 komt betalen (liefst met gepast geld) bij de Sportdienst.

De Sporteldag 55+ on the move is een organisatie van de Burensportdienst Leiestreek.

Meer info:
Sportdienst
Sporthal Oostbroek (Zeistraat 41, Nevele)
Tel. 09 321 92 24
sportdienst@nevele.be

Maak je zaak of vereniging kenbaar bij onze nieuwe inwoners!

Tweemaal per jaar verwelkomt onze gemeente de nieuwe gezinnen die in onze gemeente komen wonen.

Het eerstvolgende onthaalmoment vindt plaats op zondag 24 september 2017. Elk aanwezig gezin krijgt op dat moment een welkomstpakket met onder andere streekproducten en informatie van het gemeentebestuur.

Nevelse handelaars of verenigingen die ook graag iets (flyer, kortingsbon, gadget, ...) aan dit welkomstpakket willen toevoegen, nemen uiterlijk op 15 september 2017 contact op met de Communicatiedienst (tel. 09 321 92 15, communicatie@nevele.be).

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden op grondgebied Nevele. Klik hier voor een overzicht.
Gemeente Nevele • Cyriel Buyssestraat 15, 9850 Nevele • Tel: 09 321 92 00
Volg ons op
Wens je de nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Klik hier om je uit te schrijven.

**** DISCLAIMER ****
http://www.schaubroeck.be/maildisclaimer.htm