donderdag 17 augustus 2017

Wekelijkse nieuwsberichten

Nieuwsbrief
nevele.be
17 augustus 2017

BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie!

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking?

Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente voortaan ook gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht kan uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners snel de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.

Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste lijn of een e-mail. Om een bericht te ontvangen, moet je je wel inschrijven. Surf hiervoor naar www.be-alert.be/nl. Je kan meerdere adressen of telefoonnummers registreren. Zo blijf je steeds op de hoogte bij een noodsituatie bij je thuis, op het werk of bij je familie.

Registreer je vandaag nog op www.be-alert.be/nl !

Regeling Buitenschoolse Kinderopvang

Voor opvang op schooldagen tijdens het schooljaar 2017-2018 moet je geen plaats reserveren, maar moet je wel vooraf geregistreerd zijn bij de Buitenschoolse Kinderopvang. Dit breng je best in orde voor 1 september 2017.

Hoe doe je dit?
1) Surf naar de webshop
2) Log in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer je voor de eerste keer gebruik zou maken van dit systeem, dan moet je eerst de registratieprocedure afwerken. Bekijk de handleiding als je nog problemen zou hebben met de registratie.
3) Eenmaal ingelogd, kies je voor het tabblad "BKO".
4) Klik op de knop "INSCHRIJVEN" bij de gewenste opvanglocatie.
5) Selecteer het kind dat je wil inschrijven.
6) Op de volgende pagina kies je onder "OPVANGPERIODE" voor het schooljaar 2017-2018.
7) Controleer jouw reservatie.
8) Je ontvangt zowel op het scherm als per e-mail een bevestiging van jouw reservatie.

Deze inschrijving is meteen ook de ideale gelegenheid om al jouw gegevens en de gegevens van jouw kind(eren) nog eens te controleren op hun juistheid en volledigheid.

Voor opvang tijdens schoolvakanties moet er wel op voorhand ingeschreven worden. De inschrijvingen voor de herfstvakantie starten op maandag 18 september 2017 om 19.00 uur. BKO Bolleboos is tijdens de herfstvakantie alleen geopend op maandag 30 en dinsdag
31 oktober 2017.

Meer info:
Buitenschoolse Kinderopvang, tel. 09 321 92 5,9 kinderopvang@nevele.be

Nieuwe vangactie zwerfkatten

Tussen 18 september 2017 en 20 september 2017 organiseert RATO vzw een nieuwe vangactie voor zwerfkatten.

Heb jij nog overlast van zwerfkatten? Meld ze dan voordien aan onze Milieudienst (milieudienst@nevele.be of tel. 09 321 92 45)

RATO vzw werd door het gemeentebestuur aangesteld om de gemelde zwerfkatten te vangen en vervolgens naar plaatselijke dierenartsen te brengen voor castratie of sterilisatie. De katten worden een dag later terug uitgezet op de plaats waar ze werden gevangen.
Bij de vorige vangactie in mei werden er 20 katten gesteriliseerd of gecastreerd.

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden op grondgebied Nevele. Klik hier voor een overzicht.
Gemeente Nevele • Cyriel Buyssestraat 15, 9850 Nevele • Tel: 09 321 92 00
Volg ons op
Wens je de nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Klik hier om je uit te schrijven.

**** DISCLAIMER ****
http://www.schaubroeck.be/maildisclaimer.htm