Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

maandag 14 augustus 2017

Wegenwerken augustus

Wegenwerken in augustus
14 augustus 2017 - Op verschillende plaatsen in Merelbeke worden deze maand herstellingswerken uitgevoerd, door het Agentschap Wegen en Verkeer en door de gemeente zelf.
Onderhoudswerken aan asfaltverharding

De gemeente voert deze maand onderhoudswerken uit aan de asfaltverharding van de Van Laetestraat, de Ambachtsweg en de Gaversesteenweg. De straten krijgen een bestrijking met slemafdichting: op het wegdek komt een laag gestrooide steenslag die daarna wordt vastgezet met een bindmiddel. Zo kunnen we de levensduur van de wegen met jaren verlengen.

Van Laetestraat: woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 augustus
 • De Van Laetestraat is drie dagen afgesloten aan de kant van de Heidestraat en de Gontrode Heirweg. Alleen wie in de lus van de R4 woont, zal nog langs één kant door mogen.
 • Ook de afrit van de B403 is afgesloten voor verkeer dat van de E40 richting Oostende komt. Je moet omrijden via de volgende afrit R4 naar Eeklo en de afrit Hundelgemsesteenweg - rotonde - Guldensporenlaan en Heidestraat. Verkeer vanuit Lemberge rijdt om via de Heidestraat, de Fraterstraat en de Gontrode Heirweg.
 • Fietsers kunnen wel nog door.
Ambachtsweg: zaterdag 19 en zondag 20 augustus 
 • De Ambachtsweg is volledig afgesloten. De werken zijn in het weekend gepland om de werking van het industrieterrein zo weinig mogelijk te verstoren.
 • Het verkeer moet omrijden via de Hoveniersstraat en de Roskamstraat.
 • Er geldt een stilstand- en parkeerverbod in de Hovenierstraat, de Ambachtsweg en de Roskamstraat.
Gaversesteenweg: maandag 21 en dinsdag 22 augustus
 • Tussen de Kerkstraat en de Sportstraat is de Gaversesteenweg helemaal afgesloten.
 • Verkeer vanuit Schelderode en Kwenenbos neemt best de Molenstraat of de Bergbosstraat naar de Hundelgemsesteenweg.
 • Tussen de Zwijnaardsesteenweg en de Sportstraat is alleen plaatselijk verkeer toegelaten.
 • Fietsers kunnen wel nog door.
Werken Gaversesteenweg

Fietspad hersteld

Op maandag 21 of dinsdag 22 augustus worden herstellingswerken uitgevoerd aan het fietspad op de Gaversesteenweg ter hoogte van Brandegems Ham en de woning met huisnummer 415. Het verkeer moet er beurtelings over één rijstrook. Voor fietsers is er een doorgang voorzien op de rijstrook richting centrum.

Nutswerken

In de tweede helft van augustus zullen nutswerken uitgevoerd worden onder het fietspad op de Gaversesteenweg ter hoogte van het kruispunt met de Galgenveldstraat. Die zullen vijf dagen duren. Er geldt dan plaatselijk beurtelings verkeer.
Nutswerken Edelarendries

In opdracht van Eandis zullen in de tweede helft van de maand nutswerken uitgevoerd worden in Edelarendries ter hoogte van het kruispunt met de Hundelgemsesteenweg. Er zal beurtelings verkeer gelden.
Herstellingswerken Hundelgemsesteenweg

Waterstraat tot Hukkelgemwegel

Nog tot half september voert het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingen uit aan de Hundelgemsesteenweg tussen de Waterstraat en de Hukkelgemwegel. In de richting van Merelbeke Centrum komen er nieuwe voet- en fietspaden. Ook het wegdek wordt op sommige plaatsen vernieuwd. 

Verkeerssituatie en omleiding:
 • Verkeer naar Gent rijdt langs de werf.
 • Verkeer naar het centrum van Merelbeke moet omrijden via de Waterstraat, de Oude Gaversesteenweg, de Gaversesteenweg, de Zwijnaardsesteenweg en de Hundelgemsesteenweg.
 • Fietsers richting Gent rijden om via de Lembergsesteenweg, de Roskamstraat, de Baron Arthur Verhaegenlaan, de Oudstrijderslaan en de Chrysantenstraat.
 • Fietsers richting Merelbeke rijden via de Waterstraat en de Hukkelgemwegel.
Waterstraat tot brug E40

De Hundelgemsesteenweg wordt in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 augustus (tussen 20 en 6 uur) afgesloten in beide richtingen van de Waterstraat tot aan de brug van de E40. Het Agentschap Wegen en Verkeer voert dan asfalteringswerken uit.

Verkeerssituatie en omleiding:
 • Het verkeer moet één nacht lang in beide richtingen omrijden via de Guldensporenlaan, de Heidestraat, de Salisburylaan en de Lembergsesteenweg.
 • Voor fieters is er geen omleiding: de fietspaden blijven die nacht berijdbaar.
Ledeberg

De stad Gent en Farys zijn op 8 augustus begonnen met de volledige heraanleg van de Hundelgemsesteenweg in Ledeberg tussen de Frans De Coninckstraat (aan de spoorwegbrug) en de Jozef Vervaenestraat. Drie maanden lang zal er op de steenweg geen doorgaand verkeer mogelijk zijn, want voor de aanleg van riolering en fietspaden moet de hele rijweg opgebroken worden.

Verkeerssituatie en omleiding:
 • Verkeer richting Merelbeke moet omrijden via de B401 en de E17 tot de afrit Gentbrugge.
 • Richting Gent neem je de R4-binnenring tot afrit Ghelamco Arena en bereik je Gent via de Ottergemsesteenweg-Zuid en de Corneel Heymanslaan.
 • Bussen van De Lijn rijden via de Peter Benoitlaan, het Moscouviaduct, de Brusselsesteenweg en Ledeberg.
 • Fietsers kunnen een aangepast traject volgen via de Loskaai en het Jaagpad.
Asfalteringswerken Guldensporenlaan

De Guldensporenlaan (R4a) krijgt een nieuwe asfaltlaag van aan bedrijventerrein Axxes tot en met het kruispunt met de Fraterstraat. Het Agentschap Wegen en Verkeer voert de werken uit in twee nachten in augustus: in de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus en in de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 augustus. Dan is de Guldensporenlaan telkens afgesloten tussen 20 en 6 uur.

Verkeerssituatie en omleiding:
 • De Guldensporenlaan is dicht in beide richtingen.
 • Wie richting Merelbeke moet, rijdt via de Heidestraat naar de R4-buitenring, via de verkeerswisselaar B403 (over Ringvaart) naar de R4-binnenring. Je bereikt Merelbeke via de de afrit Merelbeke en Hundelgemsesteenweg (N444).
 • Het verkeer richting E40/R4-buitenring rijdt via de Hundelgemsesteenweg (N444) richting Gent naar de R4-binnenring. Via de afrit Ottergemsesteenweg-Zuid kan je de Ringvaart dwarsen naar de R4-buitenring.
Meer info
dienst mobiliteit
T 09 210 33 11
mobiliteit@merelbeke.be

 

dienst werken
T 09 210 33 80
werken@merelbeke.be


 
Schrijf je uit    Pas je profielgegevens aan
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven in het mailingbestand voor de nieuwsbrief Mobiliteit en wegenwerken van het gemeentebestuur van Merelbeke.