donderdag 24 augustus 2017

Wat staat er in uw concertagenda dit najaar? | inAMUZ tipt: Collegium Vocale Gent op 27.09

Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier en bekijk hem in uw browser.
Laus Polyphoniae nam een vliegende start 

"Het meesterschap van de 16de-eeuwse polyfonist Giovanni Pierluigi da Palestrina, de prachtige tekst van het Hooglied en vooral die glasheldere uitvoering van Stile Antico in een nokvolle Sint-Pauluskerk waren de ingrediënten voor een gedroomde start van deze editie van Laus Polyphoniae", zei een opgetogen Bart Demuyt, artistiek en algemeen directeur van AMUZ over het uitverkochte openingsconcert. Nog t.e.m. zondag 27 augustus! 
Gedichtenmarathon als lofzang op de liefde

In samenwerking met de Cultuurmarkt vroeg AMUZ een aantal bekende en minder bekende Vlamingen om op de slotdag van Laus Polyphoniae hun favoriete liefdesgedicht(en) of -brief te komen voorlezen in het Rubenshuis, doorlopend van 13 tot 17 uur. 

Wie komt er?
Het einde van de zomervakantie nadert: een uitstekend moment om het najaar te plannen! Wij zetten voor u enkele concerten in de kijker. Meer tips vindt u in onze najaarskrant. Lees hem hier online of kom hem halen in AMUZ. 
Tasto Solo: Stairways. Early modern English music

Engelse renaissancecomponisten en de sporen van de laatmiddeleeuwse cultuur in hun muziek: een boeiende dialoog tussen heden en verleden door het gerenommeerde Tasto Solo. Een voorsmaakje (opgenomen in AMUZ).

Donderdag 12.10.17 | 21.00 | AMUZ
Info & tickets

Barokorkest B'Rock: Tabula rasa

B'Rock koppelt de grootmeesters van de Franse barok aan de meditatieve klankwereld van Arvo Pärt en brengt een ode aan de creatieve en destructieve krachten van de natuur. Maak alvast kennis met het barokorkest.

Vrijdag 13.10.17 | 21.00 | AMUZ
Info & tickets

Huelgas Ensemble: De muziekdrukken van Plantijn

Laat u meevoeren doorheen de voor de Europese renaissancepolyfonie belangrijke muziekdrukken van Christoffel Plantijn (ca. 1520-1589). Huelgas Ensemble brengt een combinatie van misdelen en Franse chansons, de nieuwste muziek die Plantijn in zijn muziekdrukken opnam en in de wereld wilde verspreiden. In het programma 'Tijdgenoten' (2014) laat Paul van Nevel u binnenkijken in zijn ziel.

Zondag 05.11.17 | 15.00 | AMUZ
Info & tickets

Jan Michiels & I Solisti: Avontuur

88 toetsen, 26 blazers, 4 concerto's, 1 pianist. I Solisti en Jan Michiels vinden elkaar in een van de meest unieke programma's van het concertseizoen. Want zeg nu zelf, vier pianoconcerto's voor toetsen en blazers op één avond, dat maak je niet elke dag mee. Beluister hier het met jazz gekruide concerto van Igor Stravinsky: deel 1 in de versie voor quatre-mains, ingespeeld door Stravinsky zelf in de jaren '20.

DO 16.11.17 | 21.00 | AMUZ
Info & tickets

__________CONCERTTIP VOOR U GESELECTEERD__________

Collegium Vocale Gent o.l.v. Kaspars Putnins: Concerto for Choir
 
Componist Alfred Schnittke liet zich ooit ontvallen dat hij geen muziek bedacht of creëerde maar dat zijn taak er louter in bestond te luisteren. Het Concerto voor Koor uit 1986 belichaamt deze visie. Religie was geen evidentie in Sovjettijden maar het besef dat iets groters het eigen bestaan oversteeg was Schnittkes drijfveer om de mystieke middeleeuwse gebeden uit het Boek Lamentaties in een bijzonder rijke en overweldigende toontaal te verklanken in één van de machtigste cycli uit de hele koorliteratuur. Met precisie ingebed tussen exemplarische pianowerken zorgt Ligeti's iconische Lux aeterna voor een onwezenlijke opmaat! 

Woensdag 27.09.17 | 20.00 | AMUZ
Organisator: Collegium Vocale Gent
Info & tickets
Copyright © 2017 AMUZ, All rights reserved.

AMUZ - Kammenstraat 81 - 2000 Antwerpen - www.amuz.be
Info & tickets: +32 (0)3 292 36 80 | DI & DO 13.00-16.00
    
unsubscribe from this list