Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

zaterdag 26 augustus 2017

Volg het avontuur van 9 jongeren in Toucountouna

Volg de inleefreizigsters in Toucountouna, benefiets en nieuw filmaanbod.
Volg onze 10 Merelbeekse jongeren op inleefreis in Benin
 Van 27 augustus tot 17 september trekken 9 Merelbeekse jongeren en een begeleidster  21 dagen lang  naar Toucountouna, onze stedenbandpartner in Benin.
 
Zij zullen deelnemen aan het dagelijkse leven, bezoeken brengen aan de projecten van de stedenband en organiseren samen met hen leeftijdsgenoten activiteiten voor de jeugd van Toucountouna. In Benin zijn er heel veel jongeren. 65% van de bevolking is jonger als 18 jaar. Het wordt ongetwijfeld een ongelofelijke ervaring, een wederzijdse waardering en verrijking.
 
Wil jij de avonturen van de jongeren op de voet kunnen volgen? Vanaf 27 augustus zal er regelmatig nieuws verschijnen op de blog.
Wil je automatisch een bericht krijgen van elk nieuw bericht, voeg je naam dan toe aan de mailinglist.
 
Benefietactiviteiten in Merelbeke:
- Op zondag 3 september organiseert Leen Van Cauwenberghe een dessertconcert ten voordele van het scholenproject  "Fe y Alegria" in Maracay-Venezuela. De groep 'Bij manier van spreken' geeft een concert. Alles vindt plaat in GC t' Groenendal, Brandegems Ham 5, 9820 Merelbeke. De deuren gaan open vanaf 14 uur. Inkom voor volwassenen 10 euro en kinderen 5 euro. Meer info via Leen Van Cauwenberghe.

- Op zondag 1 oktober organiseert Micky Van Caneghem een eetfestijn ten voordele van haar projecten in Senegal. Meer info hierover via Micky Van Caneghem.  
 
Nieuw Noord Zuid Filmcafé:
Op woensdag 20 september gaan we op klokslag 20:15 opnieuw van start met het filmcafĂ©. De eerste prachtige film die we vertonen is Lion. 
Het 5-jarig jongetje Saroo komt per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Jaren later begint zijn zoektocht.

De film wordt ingeleid door Iris Vandevelde van de Ugent die haar doctoraat heeft gedaan rond Indische cinema in de diaspora.

Wie een ticket heeft gekocht voor het optreden van Bollylicious & Dipika Singh(s) op 23 september in GC t'Groenendal krijgt alvast een gratis toegangsticket voor deze film.

Tickets € 3, via: 09 210 35 80 of via deze link.
Filmlocatie: GC t'Groenendal, Brandegems Ham 5, 9820 Merelbeke.
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
dienst noord-zuid
noordzuid@merelbeke.be
T 09 210 32 19
Schrijf je uit
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je in het verleden interesse toonde in of deelnam aan een activiteit van de dienst noord-zuid van het gemeentebestuur van Merelbeke.


Copyright © 2017 Gemeentebestuur Merelbeke, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u deelnam aan een activiteit van de dienst noord-zuid of omdat u zich inschreef voor de nieuwsbrief.

Our mailing address is:
Gemeentebestuur Merelbeke
Hundelgemsesteenweg 353
Merelbeke 9820
Belgium

Add us to your address book