donderdag 10 augustus 2017

Thyssen diende CD&V-nieuwjaarsrecepties in bij Europese onkostennota’s

Thyssen diende CD&V-nieuwjaarsrecepties in bij Europese onkostennota's

Eurocommissaris Marianne Thyssen (CD&V) diende vorig jaar zeven nieuwjaarsrecepties in als 'werkgerelateerde missies' bij de Europese Commissie. Ze kreeg daarvoor ook telkens een, weliswaar kleine, onkostenvergoeding. 'Evenementen bijwonen maakt integraal deel uit van de job', zegt haar woordvoerder.

Lees verder

Opgepakte verdachte ontsnapt uit Antwerps politiegebouw

In Antwerpen is dinsdag een 25-jarige man die eerder op de dag was opgepakt, ontsnapt uit het cellencomplex van de politie aan de Noorderlaan. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en de lokale politie bevestigt het nieuws. Er werd nog een zoekactie van anderhalf uur gehouden in de onmiddellijke omgeving en een natuurgebied wat verderop, maar de ontsnapte werd niet meer aangetroffen.

Lees verder

LIVE. Ducarme haalt uit naar Nederlands voedselagentschap

Voor aanvang van de Kamercommissie rond het fipronil-schandaal heeft bevoegd minister Ducarme het Nederlands voedselagentschap verweten te laat gecommuniceerd te hebben. In de commissie heeft het het Federaal Voedselagentschap (FAVV) ondertussen een tijdlijn vrijgegeven over haar aanpak van de crisis.

Lees verder

Netwerk tegen Armoede kritisch voor plannen regering-Michel

Het Netwerk tegen Armoede wil dat de regering haar belofte om de sociale uitkeringen voor mensen met een leefloon of een inkomensgarantie voor ouderen op te trekken deze legislatuur waarmaakt en zonder de berekeningswijze te veranderen.

Lees verder

Bestuurder verdacht voertuig in Molenbeek onderworpen aan psychiatrisch onderzoek

De Rwandese man, die dinsdag na een wilde achtervolging werd aangehouden in Molenbeek en beweerde dat er explosieven in zijn voertuig lagen, zal onderworpen worden aan een psychiatrisch onderzoek in het kader van de Nixon-procedure. Dat meldt het Brusselse parket.

Lees verder

'Regering-Michel kortwiekte FAVV door besparingen'

In de periode tussen 2011 en 2016 is het totale budget van het FAVV gedaald met maar liefst 11 procent. De overheidsdotatie daalde zelfs met 18 procent. Als gevolg daarvan daalden ook het aantal controles. Dat meldt Test-Aankoop woensdag. De consumentenorganisatie spreekt van 'een verontrustende evolutie'.

Lees verder

Lidl neemt eieren van één leverancier uit handel

Supermarktketen Lidl meldt woensdag dat 'een van zijn leveranciers mogelijk de Europese norm voor Fipronil overschreed'. Het gaat om eieren die alleen verkocht werden in Lidl-winkels in Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen. 'Deze eieren zijn inmiddels uit verkoop genomen', meldt Lidl.

Lees verder

Dalend aantal vluchtelingen zorgt voor jobverlies

Het dalende aantal vluchtelingen in ons land zorgt voor jobverlies bij het Agentschap Integratie en Inburgering. Dat bevestigt het Agentschap.

Lees verder

Eindelijk hulp voor man met clusterhoofdpijn die 'moest kiezen tussen verhuizen en euthanasie'

Het einde van de ellenlange lijdensweg van Peter Ketelslegers lijkt eindelijk in zicht. De Diepenbekenaar die al jaren lijdt aan clusterhoofdpijn kan dan toch verhuizen naar een warmer klimaat. Eerder deze week reageerde hij al erg openlijk over zijn situatie: 'het is of verhuizen of euthanasie.'

Lees verder

Ook Vlaams parlement vervroegd samen rond fipronil

Ook het Vlaams parlement houdt volgende week een uitzonderlijke zitting omwille van de fipronil-crisis. De parlementsleden willen overleggen met minister van Landbouw Joke Schauvliege.

Lees verder

Thyssen diende zeven nieuwjaarsrecepties in als kostennota's
Eurocommissaris Marianne Thyssen (CD&V) diende vorig jaar zeven nieuwjaarsrecepties in als 'werkgerelateerde missies' bij de Europese Commissie, dat meldt het weekblad Knack.
Lees verder

Sea Life nuanceert verhalen over agressieve zeehonden

Volgens Sea Life bestaat er niet meteen gevaar dat een grijze zeehond mensen zal aanvallen. Daarmee nuanceert Sea Life woensdag de verhalen dat het een kwestie van tijd is voor zoiets gebeurt.

Lees verder

Celstraf voor wie vrouwen in Nepal tijdens hun menstruatie verbant

Wie vrouwen in Nepal dwingt om zich tijdens hun menstruatie af te zonderen in een afgelegen hut, riskeert binnenkort een gevangenisstraf. Dat is het gevolg van een wet die woensdag in het Nepalese parlement werd goedgekeurd.

Lees verder

Nederlands Voedselagentschap: 'In november 2016 werd fipronil in stallen gevonden, niet in eieren'

Het hoofd van de Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit (NVWA) zegt dat men in november 2016 wel weet had van fipronil in Nederlandse stallen, maar niet in Nederlandse eieren. Eerder had Belgisch minister van landbouw Denis Ducarme (MR) bekendgemaakt dat de NVWA al sinds november 2016 weet had van de fipronilbesmetting.

Lees verder

Twitteraccount prins Laurent verdwenen

Prins Laurent is niet meer terug te vinden op de sociaalnetwerksite Twitter. Maandag was er nog ophef ontstaan over foto's die hij had geplaatst. Wie nu naar het officiële Twitteraccount van de prins surft (@Laurent_of_B), krijgt nu de melding dat de pagina niet langer bestaat.

Lees verder

Slechts klein aantal haltes van De Lijn toegankelijk voor mensen met beperking

Slechts 10,17 procent van de haltes van De Lijn is autonoom toegankelijk voor personen met een motorische beperking. Mits assistentie stijgt dit percentage tot 27,3. Voor personen met een visuele beperking is slechts 4,62 procent van de haltes toegankelijk. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Katrien Schryvers (CD&V).

Lees verder

Man schiet op hond van buurman en verschanst zich nadien urenlang in huis

Een gewapende man heeft zich woensdag urenlang verschanst in een woning in Wanze nadat hij eerder een geweerschot had gelost. Volgens Claude Parmentier, de burgemeester van het dorp, vielen er tijdens de schietpartij geen gewonden. Rond 23.30 uur kon de politie de man uiteindelijk arresteren.

Lees verder

Google verdwaalt in Gent
Vier maanden nadat Gent een nieuw circulatieplan kreeg, blijkt Google Maps nog altijd niet volledig aangepast.
Lees verder

Kom op tegen Kanker waarschuwt voor nieuwe soort sigaretten
Onlangs introduceerde tabaksproducent Philip Morris in verschillende Europese landen de 'IQOS', een elektrisch apparaatje waarin tabak wordt opgewarmd, in plaats van verbrand.
Lees verder

Nog meer buien op komst

Donderdag wordt een wisselvallige dag. Het is half- tot vaak zwaarbewolkt met her en der buien die mogelijk veel neerslag op korte tijd kunnen geven. Plaatselijk kan het ook onweren.

Lees verder