maandag 28 augustus 2017

September 2017

Nieuwsbrief | LCP e-gov en internet services
Haaltert - Nieuwsbrief
naar de website
September 2017

Welkom in de nieuwsbrief van gemeente Haaltert.

1 september is alweer in zicht. Na een deugddoende zomer, gevuld met sportkampen en speelpleinwerking, wensen we alle kinderen een veilige en plezante start van het nieuwe schooljaar!

Ging je deze zomer fietsen met een splinternieuwe fiets? Kom dan op donderdagavond 7 september langs in het gemeentehuis om die nieuwe fiets te laten graveren. 

Ga met die fiets dan meteen ook de vernieuwde Jozef De Brouwerroute inrijden op zondag 17 september. 


Klik telkens op de titel van het bericht voor meer info.

Enquëte arbeidskrachten van FOD Economie

Vanaf 18 september zal de FOD Economie 3 weken lang een enquête naar arbeidskrachten uitvoeren bij geselecteerde huishoudens in ‘s Gravenkerselaar. De geselecteerde huishoudens zijn verplicht om aan deze enquêtes deel te nemen en zijn hiervan op de hoogte gebracht door de FOD Economie.

Inschrijvingen academie

Vanaf maandag 28 augustus gaan de inschrijvingen voor 2017-2018 in de academie voor muziek, woord en dans opnieuw van start.

Kermis in Haaltert

Nog tot donderdag 31 augustus 2017 is het Grote Kermis in Haaltert.
Op 31 augustus is er ook vuurwerk t.h.v. het Bruulplein om 21.30u.

Op zondag 3 en maandag 4 september is er Grote Kermis in Denderhoutem.

Op zondag 3 september is het Kleine Kermis in Heldergem.

Sterilisatie / castratie van de huiskat

Een katje in huis gehaald? Haal dan vanaf 1 september je waardebon van 25 euro af om je kat te laten steriliseren of castreren door een dierenarts van jouw keuze. Op die manier willen we de populatie van de zwerfkatten beperken.

Fietsgravering

Op donderdagavond 7 september organiseert gemeente Haaltert een fietsgravering in de kelder van het gemeentehuis.

Jeugdprijs - Dien je kandidatuur in!

De Jeugdprijs kan gaan naar een Haaltertse vereniging met een jeugdwerking of een persoon die zich verdienstelijk maakte voor de jeugd en in Haaltert woont of er een sterke binding mee heeft.

Vraag je school- of studietoelage aan

Gaat je kind naar school? Vraag dan een school- of studietoelage aan bij de Vlaamse Overheid. Dat kan al vanaf de kleuterschool tot aan de hogeschool en universiteit. En je komt vlugger in aanmerking dan je denkt! 

Nieuwe dialectspreuken op banken

Je vindt nu ook in het Warandepark dialectspreuken op de zitbanken. Wie het Haalterts dialect nog niet beheerst, kan er in alle rust oefenen op één van de negen banken.

Jozef De Brouwerroute in een nieuw jasje

De Jozef De Brouwerroute in Haaltert bestaat 25 jaar. En dat wordt gevierd met een feestelijke fietstocht op zondag 17 september 2017. Kom mee fietsen!

Wetenschatten in de bib in 2017

Wetenschappen, daar draait het om in 2017 in de jeugdafdeling van de bib. Elke maand zet de bib een andere tak van de wetenschappen in de kijker: van sterrenkunde, biologie en chemie tot aardrijkskunde, geschiedenis, wiskunde en nog veel meer.

Deze zomer maak je kennis met robots, en in september kom je alles te weten over dieren. 

Schrijf je (gratis) in op Be-Alert

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in de buurt, heb je er belang bij om snel verwittigd te worden. Daarvoor is er nu BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Sluit aan bij jouw BIN

In september 2017 worden 2 nieuwe BIN's opgericht: Warande en Terjoden. Op donderdagavond 21 september vindt een infoavond plaats in Centrum De Kouter over BuurtInformatieNetwerken. Binnenkort meer info op de gemeentelijke website.

Activiteiten bibliotheek Haaltert

De bibliotheek in Haaltert organiseert activiteiten voor jong en oud. Bekijk het aanbod op de website haaltert.bibliotheek.be, op www.uitinhaaltert.be, en telkens in het infoblad.

Of schrijf je in op de nieuwsbrief van bibliotheek Haaltert.

Activiteiten Spelotheek 'De Bouwdoos' Haaltert

Iedere maand organiseert de spelotheek twee knutselactiviteiten. Je ontdekt het aanbod op haaltert.bibliotheek.bewww.uitinhaaltert.be en telkens in het infoblad.

UiT in Haaltert
Administratief centrum - Hoogstraat 41 - 9450 Haaltert
tel.: 053 85 86 00 - fax: 053 85 86 20 - gemeente@haaltert.be
Klik hier om uw abonnement te wijzigen of te beeindigen.