donderdag 10 augustus 2017

Rotonde Zwartegat na bouwverlof niet bereikbaar en Korte Bosstraat afgesloten

Weefstraat-Zwartegat
 

Nieuwe omleidingen vanaf 31 juli

Wat is er klaar?

De aanleg van de riolering is reeds gerealiseerd tot voorbij het kruispunt Weefstraat – Bosstraat. Alle bewoners kunnen hun woning bereiken over de minderhindersteenslag. De bedrijven in de Hauwenhauwstraat zijn toegankelijk vanaf de werfweg in de Rozenstraat.

Planning na het bouwverlof

Aannemer Besix is in verlof tot en met 30 juli. Op maandag 31 juli 2017 zal hij de Weefstraat verder opbreken vanaf de Bosstraat tot en met de rotonde. Alle aanpalende straten van de rotonde worden voor een kort stukje mee opgebroken. De rotonde zal niet bereikbaar zijn.

In het midden onder de weg worden nieuwe rioleringsbuizen gelegd. Er komt een pompstation ter hoogte van de rotonde.

Ook de Korte Bosstraat komt aan de beurt: vanaf 16 augustus wordt de rijweg opgebroken. Het kruispunt Korte Bosstraat - Bosstraat blijft wel toegankelijk. 

Synductis zal vanaf 19 september nieuwe nutsleidingen aanleggen in de Weefstraat, tussen de Begoniastraat en de Bosstraat. Deze werken zullen vermoedelijk tot eind oktober duren. Daarna wordt de rijweg aangelegd in beton.

Omleidingen vanaf 31 juli

Er is geen doorgang op de rotonde Zwartegat (kruising Nieuwstraat-Heirweg). Het verkeer wordt omgeleid via de Bommelstraat, Kortrijkseheerweg en Klapstraat.

Er is geen doorgang van de N60 naar de Weefstraat, ook niet naar de Begoniastraat. Omgekeerd mag je wel vanuit de Weefstraat en de Begoniastraat de N60 oprijden.

Het verkeer van de N60 kan De Pinte enkel bereiken via de verkeerslichten aan de Polderdreef. Wie van Gent komt en deze verkeerslichten gepaseerd is, kan zo nodig aan de rotonde van de Begoniastraat omkeren.

Omdat de Deurlestraat te smal is om tweerichtingsverkeer toe te laten, wordt hier éénrichtingsverkeer ingevoerd richting Nazareth. De fietsers mogen wel nog in beide richtingen rijden.

Contact


Heb je vragen over de werken? Wend je tot Sharon Audoor, 09 382 82 74 (Nazareth) of Arnout Laureys, 09 280 80 26 (De Pinte). Of stuur een e-mail naar technischedienst@nazareth.be.
Deel op Facebook
E-mail naar een vriend
Website Nazareth
Website De Pinte
Je krijgt deze e-mail omdat je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief over de
werken in de Weefstraat-Zwartegat en omgeving.


Gegevens of interesses aanpassen - Webversie - Uitschrijven